Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz. Hud'un Kıssaları

Hz. Hud'un Kıssaları
0
105

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Hz Hud Kıssaları

Kuran'da gecen Hz Hud kıssaları; Hz Hud'un, Ad Kavmini Allah'a Cağırması ile ilglidir:

Ad (halkına da) kardeşleri Hud'u (gonderdik) Dedi ki: Ey kavmim, Allah'a ibadet edin, sizin O'ndan başka ilahınız yoktur Siz yalan olarak (tanrılar) duzenlerden başkası değilsiniz (Hud Suresi, 50)

Ad (toplumuna da) kardeşleri Hud'u (gonderdik) (Hud, kavmine Ey kavmim, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka ilahınız yoktur Hala korkupsakınmayacak mısınız?dedi (Araf Suresi, 65)

Hani onlara kardeşleri Hud: Sakınmaz mısınız?demişti Gercek şu ki, ben size gonderilmişguvenilir bir elciyim Artık Allah'tan korkupsakının ve bana itaat edin Buna karşılık ben sizden bir ucret istemiyorum; ucretim yalnızca alemlerin Rabbine aittir (Şuara Suresi, 124127)

Ad kavminin helak oluşu Kur'anı kerimde mealen şoyle bildirilmektedir:

ineAllahu tealaya şukur ve ibadete cağırdı Fakat Ad kavminin insanları, Hud aleyhisselamı dinlemeyip, ona karşı kaba ve inkarcı davrandılar HUd aleyhisselam kavminin bu tutumu uzerine; ''Eğer doğru yola gelmezseniz, haberiniz olsun, ben size tebliğ vazifemi yapıyorum; Rabbim size acı bir azap gonderir de helak olursunuz?'' buyurdu Azgın Ad kavmi, HUd aleyhisselama; ''MUcize getirmeden putlarımızı terk etmeyiz'' dediler HUd aleyhisselam onlara; ''İstediğiniz mUcize nedir?'' diye sordu Onlar da ''Ruzgarı istediğin tarafa cevir!' dediler HUd aleyhisselam dua etti Allahu teala; 'Ne tarafa istersen elinle işaret et! buyurdu O da eliyle işaret edince, ruzgar istediği istikamette esmeye başladı Buyuk kayaların toprak olmasını istediler HUd aleyhisselamın duası ile bu da oldu Bu mUcizeleri gordukleri halde inanmayıp hırcınlaşarak koyunların yunlerinin de ipek olmasını istediler HUd aleyhisselam dua etti koyunların yunu ipek haline geldi Ad kavmi, gosterilen mUcizelere rağmen inanmadılar ''Sen bizi putlarımızdan ayırmak icin mi geldin? Doğru soyluyorsan, haydi bizi tehdit azabı getir de gorelim!'' dediler HUd aleyhisselam kavmini imana davete devam etti Pek az kimse iman etti Kavmi ise hakaret edip kendinden gecinceye kadar dovdu Kavminin ıslah olmayacağını anlayan hUd aleyhisselam: ''Ya Rabbi! Sen herşeyi biliyorsun Ben onlara peygamberliğimi bildirdim Ey Rabbim! Onlara, ders almalarına vesile olacak bir musibet ver?'' diue bedduada bulundu hUd aleyhisselamın bedduasını kabul buyuran Allahu teala, Ad kavmine once kuraklık, kıtlık musibetini verdi Uc sene muddetle akan pınarlar kurudu Yeşillikler sarardı, soldu MeşhUr İrem Bağları yok oldu İnsanlar bir yudum suya, bir parca ekmeğe muhtac hale geldiler Hayvanlar susuzluktan telef oldular Devamlı olarak bunaltıcı kuru bir ruzgar esiyordu İnsanlar ağızlarını guclukle acıyor, zor nefes alıyordu tozdan goz gozu goremiyordu bu arada HUd aleyhisselam kavmini imana, tovbe ve istiğfara davete devam ediyordu HUd aleyhisselamın kavm mealen şoyle dediği bildirilmektedir:

HUd'u ve beraberindeki iman edenleri, rahmetimizle kurtardık ve ayetlerimizi tekzib ederek, yalanlayarak iman etmemiş olanların kokunu kestik'' (A'raf sUresi: 72) HUd aleyhisselam ve ona iman edenler bu şiddetli kasırgada Allahu teala tarafından muhafaza edildiler Kafirleri helak eden şiddetli fırtına, onlara serinletici ve rahatlatıcı hafif bir ruzgar gibi esiyordu HUd aleyhisselam, Ad kavmi helak olduktan sonra, kendine inananlarla birlikte Mekkei mukerremeye gitti Kabei muazzamanın bulunduğu yerde ibadet ve taatla meşgul oldu ve orada vefat etti Kabrinin Haremi şerif (Kabei muazzamanın etrafındaki mescit) te Hicr denilen yerde bulunduğu rivayet edilmektedir