Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz.Maşita ve firavun hikayesi kısaca

Hz.Maşita ve firavun hikayesi kısaca
0
217

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
HzMaşita ve firavun hikayesi kısaca

Maşita firavunun kızının bekçisi, tarakçısı, hamamda firavun'un kızının saçını tarardı Maşita pak, Maşita iman batmış bir İnsan ve Hz Musa ’ya iman etmişti Bir gün firavunun kızının saçını tararken tarak elinden yere düştü Maşita ise gayri ihtiyari farkında olan olmaksızın tarağı kaldırırken Bismillah dedi Firavun ’un kızı birden bire döndü ve kim o Allah? dedi Babamı kastettin yok mi yani firavunu
Maşita sustu ama firavun'un kızı üzerine artan bir şekilde Allah dediğin benim babam değil mi? Maşita haşa dedi senin baban benim gibi bir kuldur kızım dedi o Allah olamaz Benim dediğim Allah ise Musa'nın rabbi olan Allah ’tır Maşita Musa'nın rabbi olan Allahtan bahsediyorum dediğinde ise firavun'un kızı hemencecik babasının yanında koşarak Maşita sapıttı dedi, seni tanımıyor senin Allah olmadığını söylüyor dedi Musa ’nın rabbine inanıyormuş dedi
Firavun Maşita'yı getirtir Maşita ’yı ellerinden demirlere bağlar ve günlerce aç bırakır Bana “benim Allahım sensin de der Maşita direnir, Maşita ’nın kızını getirirler içerisinde kavgalı yağ olan büyük bir küp getirirler ve Maşita'ya derler oysa ya Allah ’ı inkar et firavuna Allah de veya senin kızını diri diri bu yağa atacağız derler Maşita annedir fakat iman daha önemlidir Ne değin cefa etseler de Maşita der oysa Allah birdir Musa'nın dediği gibidir
Maşita ’nın iki çocuğu bu uğurda şehit olur Üçüncü çocuğu ise az önce kundaktadır ve demin sütten kesilmemiştir Çocuğu alırlar ve Maşita'ya yaklaştırırlar çocuk annesini görünce onun sütünü ister ve sütünü almak için annesine atak yaparken geri çekerler ve derler oysa ya firavunun dediğini söyle veya senin bu çocuğunu da öldüreceğiz Maşita direnir ancak bu direnci bir yerde kaybolur Şeytan Maşita'ya görünür ve derki sen ne kadar kötü bir annesin, sen ne dek sadakatsiz bir annesin, sen ne kadar merhametsiz bir annesin iki çocuğun gitti üçüncüsü de gidecek tek bir kelime söyleyeceksin ve çocuğunu kurtaracaksın
Maşita tam diyecekken rahmet meleği görünür Maşita ’ya ve “Maşita dayanma katlanma der ve kundaktaki çocuk dile kazanç ve Hz Maşita'ya derki Anne sonuna kadar diren hak yolundasın sen Firavun pek telaşlanır fakat Maşita'nın kundaktaki çocuğuna da kıyar
Sıra Hz Maşita'ya gelmiştir Firavun karşı sağlam bir kaya gibi duran Maşita şunları söyler: Sizden tek bir isteğim var beni ve evlatlarımı aynı mezara gömünüzbunun üstüne firavun Maşita'nın da canına kıyar ama tek bir iyilik yapar Oda Maşita'yı ve evlatlarını benzer mezara gömer İşte Hz Peygamber ’in duymuş olduğu güzel koku Maşita'nın ve çocuklarının mezarından gelen kokudur
Yaptığımız fedakârlıkların Allah resülü kadar övülmesi böyle bir şeydir Allah resulünün razı olduğu her şeyden Allah ta razı olmuş demektir Allah kendisi için feda edilen her şeyin hakkını keza dünya hayatında, keza de ahiret hayatında karşılıksız bırakmaz Allah hiç kimseye borçlu kalmaz *

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt