Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz.Muhammed efendimiz (sav)tavsiye ettiği dualar..

Hoş geldin! isimpuhahaha tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hz.Muhammed efendimiz (sav)tavsiye ettiği dualar..
0
169

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Peygamber efendimiz HzMuhammed den bazı dualar
HzMuhammed (sav) den bazı dualar
Hz Peygamber Efendmiz (sav)'den dualar

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN (Sallallahu Aleyhi Vessellem) BAZI DUALARI

Abdullah bin Abbas radıyALLAHu anhumadan ri¬vayete gore
Peygamber Efendimiz'in dualarından bi¬ri şu dua idi:

Ya Rabb! Kalbimi nurlandır, gozumu nurlandır, ku¬lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, us¬tumu nurlandır, altımı nurlandır, onumu nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nUr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, sacımı nurlandır, yuzumu nurlandır
Buhari, Deavat, 9; Muslim, Musafirin, 181;

***Mugire bin ?u'be'den rivayet olunduğuna gore
Resuli Ekrem sallALLAHu aleyhi ve sellemin dualarından biri de şu idi:

Başka bir ilah yok, ancak ALLAH var O ’nun şeriki yoktur Mulk O'nundur, hamd de O'nundur O her şe¬ye kaadirdir ALLAH'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur Ve servet sahi¬bi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremez Ya¬ni servetine guvenerek sana asi olanları o servetleri kurtaramaz
Buhari, Ezan, 155, Deavat, 18; Muslim, Salat,193; Tirmizi, Salat, 108;

***Abdullah bin Abbas radıyALLAHu anhumadan ri¬vayete gore
ResUli Ekrem sallALLAHu aleyhi ve selleme bazı kimseler gelip:

İnsanlar; yani EbU Sufyan ve arkadaşları sizin¬le muharebe etmek icin adam ve silah toplamışlar, hazırlık yapmışlar Onlara mukabele edecek dere¬cede kudretiniz yoktur Onlardan sakınınız diye kor¬kutmak istediklerinde, bu soz mu'minlerin yakin imanlarını ve cesaretlerini artırıp, Nebiyyi Ekrem sallALLAHu aleyhi ve sellem Efendimiz de:

ALLAH bize kafidir, o ne guzel vekildir!buyurdu Mu'minler de boyle soyledilerBuhari

***Enes bin Malik radıyALLAHu anhdan rivayete go¬re:
ResUli Ekrem sallALLAHu aleyhi ve sellem Efendimiz'in cok kere duası:

Ey Rabbimiz, bize dunyada da iyilik, guzellik ver, ahirette de iyilik, guzellik ver Bizi ateş azabından koru,mealindeki dua idi
Bakara SUresi, 201

***EbU Musa elEş'ariden rivayete gore
ResUli Ek¬rem sallALLAHu aleyhi ve sellem Efendimiz şoyle dua ederlerdi:

Ya Rabb, benim hatalarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden cok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle ALLAH'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hataen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!
Buhari, Deavat, 60; Muslim, 70

***Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk uzerine kudretinle, hayatı benim icin hayırlı gordukce beni yaşat, olu¬mu benim icin hayırlı gorduğun zaman da beni vefat ettir Ey Rabbim! Gizlide ve acıkda senden haşyetini istiyorum Rıza halinde de, gadab halinde de ihlas sozunden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidalden ayırmamanı istiyorum Senden tukenmez bir ni'met, kesilmez bir goz ferahlığı (yuzde acıkca gorulen neş'e ve huzUr) istiyorum Senden beni kazana razı kılmanı, olumden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum Senden yuzune bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum Butun bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum Ey Rabbim! Bizi iman ziynetiyle susle, bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl elCamiu's Sağir

***Ey EbU Bekr'in kızı! Sana diğer duaları da icin¬de toplayan duaları soyleyeyim mi? oyle dua et:

Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem cabuk, hem gec olanını istiyorum Ey Rabbim Re¬sUlunun senden istediğini istiyorum, ResUlunun sana sı¬ğındığı şeyden ben de sana sığınıyorum ALLAH'ım benim icin kaza ettiğin şeyin akibetini doğru yola ulaştır
İbn Mace, Dua, 4

***Sana bir kısım sozler oğreteyim mi ki, ALLAH Teala kimin hayrını murad ederse onları ona oğ¬retir, sonra ebediyyen unutturmaz De ki:

Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızan yolunda benim zaa¬fımı kuvvetlendir Beni nasiyemden tutup hayra sevk et İslam'ı rızamın en son noktası kıl Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir Ben zelilim beni aziz kıl Ben sana muhtacım, beni rızıklandır
Ramuzu'lehadis

*** Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dokulur derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım Fakirlikten, kufurden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri icin yapmaktan, riyadan, sana sığınırım Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cuzzamdan, abraslıktan ve kotu hastalıklardan sana sığınırım Benzeri hadisler Buhari, Deavat, 39, vd

ResUlullah sallALLAHu aleyhi ve sellem duaasında:

Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen,
kotuluk ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl Camiu'sSağir

Ekseri duaları:

Ey kalbleri cekip ceviren Rabbim! Kalbimi dinin uzere sabit kıl
Tirmizi, Deavat, 85

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt