Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz.Muhammed efendimiz (sav)tavsiye ettiği dualar..

Hz.Muhammed efendimiz (sav)tavsiye ettiği dualar..
0
178

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Peygamber efendimiz HzMuhammed den bazı dualar
HzMuhammed (sav) den bir takım dualar
Hz Peygamber Efendmiz (sav)'den dualar

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN (Sallallahu Aleyhi Vessellem) BAZI DUALARI

Abdullah bin Abbas radıyALLAHu anhümadan ri¬vâyete tarafından
Peygamber Efendimiz'in duâlarından bi¬ri şu duâ idi:

Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku¬lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs¬tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır
Buhârî, Deavât, 9; Müslim, Müsâfirîn, 181;

***Mugîre bin ?u'be'den rivayet olunduğuna tarafından
Resuli Ekrem sallALLAHu aleyhi ve sellemin dualarından biri de şu idi:

Başka bir ilâh değil, oysa ALLAH var O ’nun şerîki yoktur Mülk O'nundur, hamd de O'nundur O her şe¬ye kaadirdir ALLAH'ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur, vermediğini verecek de yoktur Ve mal varlığı sahi¬bi olanlara servetleri sana karşısında bir menfaat veremez Ya¬ni servetine güvenerek sana âsî olanları o servetleri kurtaramaz
Buhârî, Ezân, 155, Deavât, 18; Müslim, Salât,193; Tirmizî, Salât, 108;

***Abdullah bin Abbas radıyALLAHu anhümadan ri¬vâyete kadar
Resûli Ekrem sallALLAHu aleyhi ve selleme bazı kimseler gelip:

Halk Müziği; yâni Ebû Süfyân ve arkadaşları sizin¬le muharebe etmek için adam ve silâh toplamışlar, hazırlık yapmışlar Onlara karşılıklı olma edecek akarsu¬cede kudretiniz yoktur Onlardan sakınınız diye kor¬kutmak istediklerinde, bu söz mü'minlerin yakîn îmânlarını ve cesaretlerini artırıp, Nebiyyi Ekrem sallALLAHu aleyhi ve sellem Efendimiz de:

ALLAH bize kâfidir, o ne hoş vekîldir!buyurdu Mü'minler de böyle söyledilerBuhârî

***Enes bin Mâlik radıyALLAHu anhdan rivâyete gö¬re:
Resûli Ekrem sallALLAHu aleyhi ve sellem Efendimiz'in çok defa duâsı:

Ey Rabbimiz, bize dünyâda da iyilik, alımlılık ver, âhirette de iyilik, alımlılık ver Bizi ateş azâbından koru,meâlindeki duâ idi
Bakara Sûresi, 201

***Ebû Musâ elEş'ârîden rivâyete tarafından
Resûli Ilave¬rem sallALLAHu aleyhi ve sellem Efendimiz şöyle duâ ederlerdi:

Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde fazla gitmemi, ve Senin benden mükemmel bildiğin hallerimi mağfiret eyle ALLAH'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!
Buhârî, Deavât, 60; Müslim, 70

***Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve millet üstüne kudretinle, hayatı benim için şanslı gördükçe beni yaşat, ölü¬mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde dobra dobra görülen neş'e ve huzûr) istiyorum Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum Bütün bunları hasar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl elCamiu's Sağir

***Ey Ebû Bekr'in kızı! Sana öteki duâları da için¬de toplayan duâları söyleyeyim mi? o kadar duâ et:

Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın ayrıca çabuk, ayrıca geç olanını istiyorum Ey Rabbim Re¬sûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sı¬ğındığı şeyden ben de sana sığınıyorum ALLAH'ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini içten yola ulaştır
İbn Mâce, Duâ, 4

***Sana bir kısım sözler öğreteyim mi ancak, ALLAH Teâlâ kimin hayrını murâd ederse onları ona öğ¬retir, daha sonra ebediyyen unutturmaz De ama:

Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaa¬fımı kuvvetlendir Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir Ben zelîlim beni azîz kıl Ben sana muhtacım, beni rızıklandır
Râmüzü'lehâdis

*** Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan sana sığınırım Benzeri hadisler Buhârî, Deavât, 39, vd

Resûlullah sallALLAHu aleyhi ve sellem duâasında:

Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği süre sevinen,
kötülük ettiği süre istiğfar edenlerden kıl Camiu'sSağir

Ekseri duâları:

Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl
Tirmizî, Deavât, 85
*