Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz. Muhammed Gizlenen Kitap

Hz. Muhammed Gizlenen Kitap
0
112

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan (Hıristiyanlık'tan) mukayese edilemeycek kadar yükseklikte duruyor Eğer insan, seçme hakkına sahip olsaydı, aklı başında olan her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden Muhammedeliği; tek Allah'ın ve onun Peygamberini kabul ederdi'
Tolstoy 18281910

Ünlü Rus yazarı LNTolstoy 1908 yılında Abdullah ElSühreverdi'nin Hindistan'da basılmış 'HzMuhammed'in Hadisleri' kitabını okumuştur
Okuduğu hadislerden bir risale (kitapçık) tertip etmiş, bunu Rusya'nın posrednik' adlı yayınevinde bastırmıştır (Tanıtım Yazısı'ndan)

70 yıl gizlendi şimdi rekor kırıyor
Rus yazar Lev Tolstoy tarafından 1909 yılında yazılan ‘Hazreti Muhammed’, Sovyet rejimi tarafından 70 yıl boyunca yasaklanmıştı Komünist rejim süresince Tolstoy’un Müslüman olduğu kulaktan kulağa konuşuldu 1978 yılında ilk kez Azerbaycan’da yayımlanan kitap, bu konudaki tartışmaları yeniden alevlendirdi

HADİSLERE YER VERMİŞ

‘Hazreti Muhammed’ adlı kitap geçen mayıs ayında Türkiye’de de yayımlandı Tolstoy’un, İslamiyet hakkındaki düşüncelerini anlattığını kitapta 93 adet Hadis de yer alıyor Kitap Türkiye’de 55 ay içinde sekiz baskı yapıp, 80 bin sattı

Kitabın çevirmeni Arif Arslan, okurların dünyaca tanınmış bir yazarın iç dünyasını merak ettiklerini, bu yüzden kitabın çok sattığını söyledi Dünya edebiyatının en önemli birkaç yazarından biri olan Tolstoy’un söylediklerini okurların önemsediklerini vurgulayan Arif Aslan, şunları söyledi:

“Lev Tolstoy bu kitabı 1908 yılında yazdı Ancak komünist rejim Tolstoy gibi tanınmış bir yazarın Müslüman olmasını sakıncalı bulduğu için 70 yıl boyunca yasakladı Tolstoy’un Müslüman olduğu Rus halkından saklandı Tolstoy vasiyetinde mezarına haç dikilmemesini ve Müslüman geleneklerine göre gömülmesini söylemiştir

Yazarların haberi yok

Ahmet Oktay (Edebİyat EleŞtİrmenİ):

Tolstoy ile ilgili geniş çalışmalar yapan Aziz Çalışlar’ın yazdığı kitaba da baktım Tolstoy’un eserleri arasında gizli kalmış ya da kalmamış böyle bir eseri ben duymadım

Enİs Batur (Yazar):

Tolstoy’un ölümünden önce 1909 yılında yazdığı eser var Ancak birçok eseri arasında ben böyle bir kitabı yazdığı yolunda bilgi sahibi olamadım Tolstoy’un Müslüman olduğu yolundaki iddialar eğer doğruysa Batı dünyasında yer yerinden oynardı Fakat ölümüyle ilgili yaptığım

çalışmalarda mezarı üstüne haç dikilmemesi konusunda bir vasiyeti olduğuna ben rastlamadım Somut bir şey söylemek doğru olmaz ama bana çok inandırıcı gelmiyor

Prof Dr İlber OrtaylI (Tarİhçİ):

Rus siyasi tarihi konusunda çalışmalar yaptım ancak bu konu hakkında bilgim yok

Prof Dr Zekerİya Beyaz (İlahİyatçI):

Tolstoy tarafından böyle bir kitap yazılsaydı bu kadar zaman gizli tutulamazdı diye düşünüyorum Bu süreç içerisinde mutlaka açıklanırdı Benim böyle bir bilgim yok

‘Herkes İslamiyet’i tercih ederdi’

TOLSTOY, ‘Hazreti Muhammed’ adlı kitabında İslamiyet’le ilgili olarak şunları söylüyor:

“Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan mukayese edilemeyecek kadar yükseklikte duruyor Eğer insan, seçme hakkına sahip olsaydı, aklı başında olan her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden Muhammediliği; tek Allah’ın ve onun Peygamberini kabul ederdi

Kilise aforoz etmişti

Lev Tolstoy, 1828’de doğdu, 1910’da öldü 1880’den sonra Hıristiyanlık’taki ölümsüzlük düşüncesini, Ortodoks Kilisesi’ni ve her türlü siyasal iktidarı yadsıyan, kendine özgü bir tür Hıristiyanlık anarşizmi geliştirmeye başladı Düşüncelerini açıkladığı ‘Dogmatik Teolojinin Eleştirisi’, ‘O Halde Ne Yapmalıyız?’ ve ‘Tanrı’nın Hükümdarlığı Kendi İçimizdedir’ adlı makalelerin yayımlanmasından sonra 1901’de kilise tarafından aforoz edildi

(alıntı) İhsan BOZKAN