HzPeygamber bir kabristana gelip şoyle buyurdu: “Selam sizlere ey muminler topluluğunun diyarı! Ve biz de, muhakkak size ulaşacağız Kardeşlerimizi gormeyi arzu ediyorum Sahabeler sordular: Ey Allah’ın ResUlu, biz senin kardeşlerin değil miyiz?
Peygamber Aleyhisselam:
“Siz arkadaşlarımsınız Kardeşlerimiz ise, henuz gelmemiş olanlardır
ResUlUllah’ın bu cevabı uzerine, ashabdan bazıları tekrar sordular:
Ey Allah’ın ResUlu, ummetinden henuz gelmemiş olan bir kimseyi nasıl bilir ve tanırsın?
HzMuhammed (SAV) onlara şoyle cevap verdi:
Bilmiyor musun ki, siyah atlar arasında yuzleri ve ayakları beyaz olan bir atın sahibi, kendi atını bilmez, tanımaz mı? Cunku onlar abdest sebebiyle yuzleri, el ve ayakları bembeyaz, parlak olarak gelirler Ve ben de onları cennet havzının kenarında beklerim Dikkat! Bazı kimseler benim Havzıma yaklaştırılmayacaktır Haydi geliniz! diye cağıracağım
Şoyle cevap gelecek:
‘Onlar senden sonra yollarını değiştirdiler’
Ben de:
‘Yazık onlara!’ diyeceğim
Muslim, Nesai
Peygamber Aleyhisselam:
“Siz arkadaşlarımsınız Kardeşlerimiz ise, henuz gelmemiş olanlardır
ResUlUllah’ın bu cevabı uzerine, ashabdan bazıları tekrar sordular:
Ey Allah’ın ResUlu, ummetinden henuz gelmemiş olan bir kimseyi nasıl bilir ve tanırsın?
HzMuhammed (SAV) onlara şoyle cevap verdi:
Bilmiyor musun ki, siyah atlar arasında yuzleri ve ayakları beyaz olan bir atın sahibi, kendi atını bilmez, tanımaz mı? Cunku onlar abdest sebebiyle yuzleri, el ve ayakları bembeyaz, parlak olarak gelirler Ve ben de onları cennet havzının kenarında beklerim Dikkat! Bazı kimseler benim Havzıma yaklaştırılmayacaktır Haydi geliniz! diye cağıracağım
Şoyle cevap gelecek:
‘Onlar senden sonra yollarını değiştirdiler’
Ben de:
‘Yazık onlara!’ diyeceğim
Muslim, Nesai