Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz.Muhammed (s.a.v) Kardeşleri

Hz.Muhammed (s.a.v) Kardeşleri
0
203

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
HzPeygamber bir kabristana gelip şoyle buyurdu: “Selam sizlere ey muminler topluluğunun diyarı! Ve biz de, muhakkak size ulaşacağız Kardeşlerimizi gormeyi arzu ediyorum Sahabeler sordular: Ey Allah’ın ResUlu, biz senin kardeşlerin değil miyiz?

Peygamber Aleyhisselam:

“Siz arkadaşlarımsınız Kardeşlerimiz ise, henuz gelmemiş olanlardır

ResUlUllah’ın bu cevabı uzerine, ashabdan bazıları tekrar sordular:

Ey Allah’ın ResUlu, ummetinden henuz gelmemiş olan bir kimseyi nasıl bilir ve tanırsın?
HzMuhammed (SAV) onlara şoyle cevap verdi:

Bilmiyor musun ki, siyah atlar arasında yuzleri ve ayakları beyaz olan bir atın sahibi, kendi atını bilmez, tanımaz mı? Cunku onlar abdest sebebiyle yuzleri, el ve ayakları bembeyaz, parlak olarak gelirler Ve ben de onları cennet havzının kenarında beklerim Dikkat! Bazı kimseler benim Havzıma yaklaştırılmayacaktır Haydi geliniz! diye cağıracağım

Şoyle cevap gelecek:

‘Onlar senden sonra yollarını değiştirdiler’

Ben de:

‘Yazık onlara!’ diyeceğim

Muslim, Nesai

Similar threads

HzPeygamber bir kabristana gelip şöyle buyurdu: “Selamlama sizlere ey müminler topluluğunun diyârı! Ve biz de, belirli size ulaşacağız Kardeşlerimizi görmeyi arzu ediyorum Sahabeler sordular: Ey Allah ’ın Resûlü, biz senin kardeşlerin yok miyiz? Peygamber Aleyhisselâm: “Siz arkadaşlarımsınız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Peygamber Efendimiz sav in Ummetine Sevgisi Hz Muhammed in Ummet Sevgisi Ummetini cehennem azabına goturen bir yola duşmemesi icin bir baba şefkatinin otesinde ikaz eden Allah ResUlu, bizlerin hep hayırlara, guzelliklere kavuşması hususunda hep ısrarlı olmuştur Nitekim Şefkat Peygamberi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Kiyamet Günü Nebilerin Ve şehitlerin Gibta Edeceği Kimselerr Hz Ömerin rivayetine kadar, Resulullah (asm) şöyle buyurmuştur: r0;Mutlaka Allahr17;ın kullarından bir takım millet vardır fakat, onlar ne Peygamber, ne de şehitlerdir Ama kıyamet gününde, Allah katındaki makamlarından nedeniyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
peygamber efendimizin misafir ile ilgili hadisleri İbn Abbas (ra) der ki: Peygamber (sav): “Kim namazı dosdoğru kılar, zekatını verir, Ramazan orucunu tutar, misafiri ağırlarsa, cennete girer buyurdu (Tergib ve Terhib, C521112) Hz Aişe (ra) Peygamber’in (sav): “, sofranız kurulu oldukca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
197
Ofke İle İlgili Hadisler neler? Ofke İle İlgili Ayet ve Hadisler Ofke İle İlgili Hadisler Allah ResUlu sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: Ofke şeytandandır Şeytan ise ateşten yaratılmıştır Ateşi sonduren de sudur Onun icin, biriniz ofkelenince hemen abdest alsın! EbU Vail radıyallahu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
858,472Konular
981,208Mesajlar
29,545Kullanıcılar
medusa231Son üye
Üst Alt