Hz Muhammed'in insan olmasının yanı sıra peygamberliğinden kaynaklanan bazı ozellikleri vardır Onu diğer insanlardan ayıran en onemli ozellik, Allah'tan vahiy almasıdır Kur'anı Kerim'de bu konuya şoyle dikkat cekilmektedir;
De ki: Ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim (Şu var ki) bana, İlah'ınızın, sadece bir ilah olduğu vahyolunuyor
Hz Muhammed kırk yaşında iken 610 yılının ramazan ayında Kadir Gecesi vahiy meleği Cebrail aracılığı ile Allah'tan ilk vahyi almış ve peygamber olarak gorevlendirilmiştir
Goruluyor ki Peygamber efendimizi diğer insanlardan ayıran en buyuk ozellik Allah'tan vahiy almasıdır Bunun yanı sıra O'nu diğer peygamberlerden ayıran ozellikleri de bulunmaktaydı Bunlar;
1 Hatemul Enbiyadır
2 İnsanlara, cinlere ve aleme gonderilmiştir
3 Yaratılmışların en efdalidir
4 Şeriatı diğer peygamberlerin şeriatlarının hukmunu kaldırmıştır
5İnsanın din ve dunya saadeti icin, her zaman ve mekanda kafidir
De ki: Ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim (Şu var ki) bana, İlah'ınızın, sadece bir ilah olduğu vahyolunuyor
Hz Muhammed kırk yaşında iken 610 yılının ramazan ayında Kadir Gecesi vahiy meleği Cebrail aracılığı ile Allah'tan ilk vahyi almış ve peygamber olarak gorevlendirilmiştir
Goruluyor ki Peygamber efendimizi diğer insanlardan ayıran en buyuk ozellik Allah'tan vahiy almasıdır Bunun yanı sıra O'nu diğer peygamberlerden ayıran ozellikleri de bulunmaktaydı Bunlar;
1 Hatemul Enbiyadır
2 İnsanlara, cinlere ve aleme gonderilmiştir
3 Yaratılmışların en efdalidir
4 Şeriatı diğer peygamberlerin şeriatlarının hukmunu kaldırmıştır
5İnsanın din ve dunya saadeti icin, her zaman ve mekanda kafidir