Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz Muhammedin Butun Hadisleri

Hz Muhammedin Butun Hadisleri
0
139

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Peygamber efendimizin butun hadisleri
Peygamber efendimizden hadisler

Ademoğlu sabaha erdi mi, butun azaları, dile temenna edip: Bizim hakkımızda Allah'tan kork Zira biz sana tabiyiz Sen istikamette olursan biz de istikamette oluruz, sen sapıtırsan biz de sapıtırızderler
(Tirmizi, Zuhd 61)
Allah bir kulu sevdi mi, onu dunyadan korur Tıpkı sizden birinin hastasına suyu yasaklaması gibi

(Tirmizi, Tıbb 1)
Resulullah (sav) Allah'tan hakkıyla haya edin!buyurdular Biz: Ey Allah'ın Resulu, elhamdulillah, biz Allah'tan haya ediyoruzdedik Ancak O, şu acıklamayı yaptı: Soylemek istediğim bu (sizin anladığınız haya) değil Allah'tan hakkıyla haya etmek, başı ve onun taşıdıklarını, batni ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, olumu ve toprakta curumeyi hatırlamandır Kim ahireti dilerse dunya hayatının zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir Kim bu soylenenleri yerine getirirse, Allah'tan hakkıyla haya etmiş olur
(Tirmizi, Kıyamet 25)
Biri diğerine ihanet etmediği muddetce iki ortağın ucuncusu ben olurum Biri arkadaşına ihanet etti mi ben aralarından cekilirim
(Ebu Davud, Buyu 27)
Bir erkek, yanında mahremi bulunmayan (yabancı) bir kadınla yalnız kalmasın!

Bunun uzerine bir adam kalkarak: Ey Allah'ın Resulu, kadınım hacc icin yola cıktı, ben ise falan falan gazvelere yazıldım!dedi Aleyhissalatu vesselam: Oyleyse git hanımına yetiş, onunla hacc yap!diye emretti
(Buhari, Nikah 111)
Ey Ebu Hureyre, vera sahibi ol (harama goturme şuphesi olan şeylerden de kacın) ki insanların Allah'a en iyi kulluk edeni olasın! Kanaatkarlığı esas al ki insanların Allah'a en iyi şukredeni olasın Nefsin icin sevdiğini insanlar icin de sev ki (kamil) mu'min olasın Sana komşu olanlara iyi komşuluk et ki (kamil bir) musluman olasın Gulmeyi az yap, zira cok gulmek kalbi oldurur
(Kutubi Sitte, 7257)
Haberiniz olsun, rahat koltuğunda otururken kendisine benim bir hadisim ulaştığı zaman kişinin: Bizimle sizin aranızda Allah'ın kitabı vardır Onda nelere helal denmişse onları helal biliriz Nelere de haram denmişse onları haram addederizdiyeceği zaman yakındır Bilin ki, Resulullah (ASM)'ın haram kıldıkları da tıpkı Allah'ın haram ettikleri gibidir
(Ebu Davud, Sunne, 6)
Ey Allah'ın Resulu! dedik, mu'min korkak olur mu?Evet!buyurdular Pekiyi cimri olur mu?dedik, yine: Evet!buyurdular Biz yine: Pekiyi yalancı olur mu?diye sorduk Bu sefer: Hayır!buyurdular
(Muvatta, Kelam 19)
Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dunyada verir; bir kulu hakkında da kotuluk murad ettimi onun gunahlarını tutar, Kıyamet gunu cezasını verir
(Tirmizi, Zuhd 57)
Bağışını geri alan kimsenin durumu şu kopeğin durumu gibidir: Yalını yer, iyice doyunca kusar Sonra kusmuğuna tekrar donup onu yer
(Kutubi Sitte, 6690)
Kişinin malayani (boş) şeyleri terki İslam'ının guzelliğinden ileri gelir
(Tirmizi, Zuhd 11)
Kim Allah Teala hazretlerinin rızası icin bir derece tevazu izhar eder (alcak gonullu) olursa, Allah, onu bu sebeple, bir derece yukseltir Kim de Allah'a bir derece kibirde bulunursa, Allah da onu bu sebeple bir derece alcaltır, boylece onu esfeli safiline (aşağıların aşağısına) atar
(Kutubi Sitte, 7235)
Kim korkarsa akşam karanlığında yol alır Kim akşam karanlığında yol alırsa hedefine varır Haberiniz olsun Allah ın malı pahalıdır, haberiniz olsun Allah'ın malı cennettir
(Tirmizi, Kıyamet 19)
Nafaka icin harcananın hepsi Allah yolunda harcanmış gibidir, bina icin harcanan mustesna, bunda hayır yoktur
(Tirmizi, Kıyamet 41)
Ne sirayet (buluşma), ne de uğursuzluk vardır Benim fe'l hoşuma giderYanındakiler sordu: Fe'l nedir?

Guzel bir sozdur!buyurdu

Buhari'nin rivayetinde şu ziyade mevcuttur: Benim, dedi, fe'li salih, guzel bir kelime hoşuma gider
(Buhari, Tıbb 44)

858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt