Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz. Muhammed'in Guvenilirliği

Hz. Muhammed'in Guvenilirliği
0
100

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Peygamberimizin amcası Hz Abbas'ın bildirdiğine gore; Bir zaman ebu Sufyan ile birlikte Yemen'e ticarete gitmişlerdi Ebu Sufyan'ın oğlu Hanzala'dan gelen bir mektupta Peygamberimizin Mekke Vadisinde dikilerek Ben Resulullah'ım! Sizi bir olan Allah'a davet ediyorum!dediği bildiriliyordu
Bu haber, orada toplantılarda yayılmaya başladı Bunu işiten Yahudi alimlerden birisi yanlarına geldi;
Ben resulullah'ım! sizi bir olan Allah'a davet ediyorum! diyen zatın aranızdaki amcasına beni ulaştırındedi
Hz Abbas:
Onun amcası benim!dedi
Yahudi alimi:
Sana soruyorum; Allah aşkına doğru soyle! Kardeşinin oğlundki bu hal cocukluk heveslenmesi midir?dedi
Hz Abbas:
Yok vallahi! Onda ne yalancılık vardır, ne de hainlik! Kureyş arasında onun El Emin'den başka pek adı anılmazdedi
Muşriklerin ileri gelenlerinden Ahnes Bin Şerik, Bedir yolunda kimsenin olmadığı bir sırad Ebu Cehil'e yaklatı:
Ey Ebu Cehil, burada senden ve benden başka konuşmalarımızı işitecek kimse yok Muhammed doğru sozlu mudur; yoksa yalancı mıdır?diye sordu
Ebu Cehil yemin ederek, Vallahi Muhammed muhakkak doğru sozludur O hic bir zaman yalan soylememiştirdemekten kendsini alamamıştır
Bir gun Ebu Cehil, Peygamberimize, Ya Muhammed, biz seni yalanlamıyoruz, fakat senin getirdiklerini yalanlıyoruzdemiştir

858,496Konular
981,662Mesajlar
29,732Kullanıcılar
ozgurcexSon üye
Üst Alt