Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz Muhammedin Namazla İlgili Hadisleri

Hz Muhammedin Namazla İlgili Hadisleri
0
172

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Peygamber Efendimizin Namaz İle İlgili Hadisleri

İki serinlik namazını, sabahtan ve ikindiyi kılan kimse cennete girer

Güneş doğmadan ve batmadan önce namaz kılan bir kimse cehenneme girmeyecektir

Sabahleyin namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir Uyarı et, ey Insanoğlu! Allah, kanımca himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin

Gündüzün iki yanına ve gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kıl Şüphesiz iyilikler kötülükleri giderirHûd sûresi (11), 114 anlamındaki âyet nâzil oldu Adam:
Bu sadece bana mı kasıtlı olarak yâ Resûlallah, dedi? Resûli Ekrem:
Ümmetimin tamamı içindirbuyurdular

Büyük günahlardan kaçınıldığı müddetçe, beş zaman namaz ile iki cuma, aralarında işlenen minik günahlara keffârettir

Bir müslüman, farz namazın vakti geldiğinde uygunca abdest alır, huşû içinde ve rükûunu da bütün yaparak namazını kılarsa, büyük günah işlemedikçe, bu namaz önceki günahlarına keffâret olur Bu tekrar tekrar böyledir

hiç kuşkusuz benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları aydınlık olarak çağırılacaktır Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın

Mü'minin nuru ve beyazlığı, abdest suyunun ulaştığı yere dek varır

Kim dürüstçe abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya dek tüm vücudundan çıkar

Bir kimse bu şekilde abdest alırsa geçmiş günahları bağışlanır Onun namazı ve mescide değin yürümesi de fazladan kazanç sayılır

Müslüman ya da mü'min bir kul abdest alır ve yüzünü yıkarsa, gözleri ile bakarak işlediği her günah abdest suyu veya suyun son damlası ile yüzünden çıkar İki elini yıkadığında, elleriyle tutarak işlediği her günah abdest suyu ya da suyun son damlası ile ellerinden çıkar Ayaklarını yıkadığı vakit, ayaklarıyla yürüye yürüye işlediği her günah abdest suyu ya da suyun son damlası ile ayaklarından çıkar Neticede o mü'min kul günahlardan temizlenmiş olur

İşte onlar da abdestten nedeniyle yüzleri nurlu, el ve ayakları parlak olarak gelecekler Ben havzın başına onlardan önce varacağım

Temizlik imanın yarısıdır

Sizden biriniz adilane abdest alır onu tastamam yapar sonradan da: Eşhedü en lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh Ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh, derse, o kimseye cennetin sekiz kapısı açılır O da dilediği kapıdan girer

Ahali ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne dek faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı kur'a çekerlerdi Belki camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi

Kıyamet günü boyunları en uzun olanlar müezzinlerdir

Ben senin koyunu ve kır hayatını sevdiğini görüyorum Koyunlar arasında ya da kırda iken, namaz için ezan okuduğunda sesini ayrıntılarıyla yükselt Çünkü müezzinin sesinin ulaştığı yere kadarki alanda olup da onu işiten cin, insan ve her varlık, kıyamet gününde ezan okuyanın lehine tanıklık yaparlar

Namaz için ezan okunduğu vakit, şeytan ezanı duymamak için arkasını dönüp yellenerek kaçar Ezan bitince bitmiş geri kazanç Namaz için kamet edilince yeniden arkasını dönüp kaçar Kamet bittiğinde yine gelir ve birey ile nefsi arasına sokulur ve ona: Filân şeyi hatırla, filân şeyi hatırla diyerek, namazdan önce aklında olmayan şeyleri hatırlatır da, neticede insan kaç rek'at namaz kıldığını bilemez olur

Kim ezanı işittiği zaman: Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver Onu, kendisine vaadettiğin makâmı mahmûda ulaştır, diye dua ederse, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur

Kim müezzini işittiği süre: Tek olan ve ortağı bulunmayan Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in O'nun kulu ve resûlü olduğuna tanıklık ederim Rab olarak Allah'tan, resûl olarak Muhammed'den, din olarak İslam'dan razı oldum, derse, o kimsenin günahları bağışlanır

Ezan ile kamet aralarında yapılan dua reddedilmez

Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir dere olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş kez yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?

Beş zaman namaz işte bunun gibidir Allah beş zaman namazla günahları silip değil eder

Beş vakit namazın güya, sizden birinizin kapısı önünden akıp giden ve her gün içinde beş kez yıkandığı bol sulu bir dere gibidir*