nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Peygamber Efendimizin Misal Davranışları
HzMuhammed SAV in Misal Davranışları Nelerdir?
Herkese selam verirdi Allah katında insanların en değerlisi karşılaştıklarında önce selamlama belirlemek için harekete geçendirbuyurmuştur
Evine selamlama vererek girerdi
Her işe besmeleyle başlardı BESMELE ile başlamayan işin hayrı ve bereketi buyurmuştur
Anlamsız sözlerden kaçınırdı Malayani şeyleri terk etmesi bir kişinin müslümanlığının hoş olmasındandır buyurmuştur
Çocuklarla şakalaşırdı
Bir evin kapısını azami 3 kez çalardı
İsteyeni reddetmezdi Bana infak etmem ve yoksulluktan korkmamam emredildi buyurmuştur
Karnı acıkmadan yemezdi Karnınız iyice acıkmadan yemeğe oturmayın; tam doymadan da kalkın buyurmuştur
Elbisesini sağdan giyerdi
Alışverişte sağ elini kullanırdı
Ölmüş kişileri hayırla yad ederdi
Yemeğin sonunda şükrederdi
İnsanlara armağan verir ve hediyelerini kabul ederdi
İnsanların en güler yüzlüsü idi
İnsanlara latife (mizah) yapardı
Ondan katiyen barbar bir laf duyulmamıştı
Temizliğe çok önem verirdi
İşçinin emeğinin karşılığını derhal verirdi İşçinin ücretini alnının teri kurumadan verinizbuyurmuştur
Esnaflara içten olmayı nasihat ederdi
Komşu ilişkilerinde çok hassastı
Evleneceklere takviye ederdi Evlenenleride tebrik ederdi
Hz Ömer (RA) adaleti ONDAN öğrenmişti
Aleyhinde titrek bir adama, Korkma ! Ben kral değilim Kureyşten kuru ekmek yiyen kadının oğluyumdemişti
Hayvanlara iyi bakılmasını ister aşırı yük yüklemeyi yasaklardı
İyilikleri asla unutmazdı, ayıpları da yüze vurmazdı
Somurtkan bilinmedikçe hüsnüzan yapardı Başkası hakkında bana fena veri getirmeyin; ben yanınıza hakkınızda iyi düşünerek serin bir kalple gelmek isterimbuyurarak hüsnüzannın başlıca olduğunu belirtmişti
Allah RASÜLÜNÜN hayatında istikrar manâlı bir yer tutar İbadetlerin en hayırlısı azda olsa devamlı olanıdırbuyurmuştu
Hasta ziyaretini ihmal etmezdi
Cenaze namazlarına katılırdı
Irkçılık yapanları sevmezdi
Her Zaman hayrı tavsiye ederdi
Yemekten önce ve sonra ellerini yıkardı
Her konuda güvenilir bir insandı Içten ve güvenilir tüccar kıyamette peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraber olarak diriltilecektir
Ashabının hal ve hatrını sorardı, fazla nazikti kimseyi rahatsız etmezdi
Herkese iltifat ederdi
Dişlerin bakımına önem verirdi
İşkenceye hiçbir gerekçe olamazderdi Allah Rasülü savaş halinde deha kadın ve çocukların öldürülmesine hatta ölünün cesedine deha eziyeti yasaklamıştı
Allah Rasülü, yatmadan önce avuçlarını biribirine birleştirir, İHLAS, FELAK, NAS surelerini okur, sonra da başından kutsal vücudunu mesh ederdi
Ashabıyla tokalaştığında karşısındaki elini çekmedikçe, kendisi çekmezdi
Hapşırdığında eliyle ağzını kapatırdı
Sohbetleri insanları usandıracak dek uzun değildi *
HzMuhammed SAV in Misal Davranışları Nelerdir?
Herkese selam verirdi Allah katında insanların en değerlisi karşılaştıklarında önce selamlama belirlemek için harekete geçendirbuyurmuştur
Evine selamlama vererek girerdi
Her işe besmeleyle başlardı BESMELE ile başlamayan işin hayrı ve bereketi buyurmuştur
Anlamsız sözlerden kaçınırdı Malayani şeyleri terk etmesi bir kişinin müslümanlığının hoş olmasındandır buyurmuştur
Çocuklarla şakalaşırdı
Bir evin kapısını azami 3 kez çalardı
İsteyeni reddetmezdi Bana infak etmem ve yoksulluktan korkmamam emredildi buyurmuştur
Karnı acıkmadan yemezdi Karnınız iyice acıkmadan yemeğe oturmayın; tam doymadan da kalkın buyurmuştur
Elbisesini sağdan giyerdi
Alışverişte sağ elini kullanırdı
Ölmüş kişileri hayırla yad ederdi
Yemeğin sonunda şükrederdi
İnsanlara armağan verir ve hediyelerini kabul ederdi
İnsanların en güler yüzlüsü idi
İnsanlara latife (mizah) yapardı
Ondan katiyen barbar bir laf duyulmamıştı
Temizliğe çok önem verirdi
İşçinin emeğinin karşılığını derhal verirdi İşçinin ücretini alnının teri kurumadan verinizbuyurmuştur
Esnaflara içten olmayı nasihat ederdi
Komşu ilişkilerinde çok hassastı
Evleneceklere takviye ederdi Evlenenleride tebrik ederdi
Hz Ömer (RA) adaleti ONDAN öğrenmişti
Aleyhinde titrek bir adama, Korkma ! Ben kral değilim Kureyşten kuru ekmek yiyen kadının oğluyumdemişti
Hayvanlara iyi bakılmasını ister aşırı yük yüklemeyi yasaklardı
İyilikleri asla unutmazdı, ayıpları da yüze vurmazdı
Somurtkan bilinmedikçe hüsnüzan yapardı Başkası hakkında bana fena veri getirmeyin; ben yanınıza hakkınızda iyi düşünerek serin bir kalple gelmek isterimbuyurarak hüsnüzannın başlıca olduğunu belirtmişti
Allah RASÜLÜNÜN hayatında istikrar manâlı bir yer tutar İbadetlerin en hayırlısı azda olsa devamlı olanıdırbuyurmuştu
Hasta ziyaretini ihmal etmezdi
Cenaze namazlarına katılırdı
Irkçılık yapanları sevmezdi
Her Zaman hayrı tavsiye ederdi
Yemekten önce ve sonra ellerini yıkardı
Her konuda güvenilir bir insandı Içten ve güvenilir tüccar kıyamette peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraber olarak diriltilecektir
Ashabının hal ve hatrını sorardı, fazla nazikti kimseyi rahatsız etmezdi
Herkese iltifat ederdi
Dişlerin bakımına önem verirdi
İşkenceye hiçbir gerekçe olamazderdi Allah Rasülü savaş halinde deha kadın ve çocukların öldürülmesine hatta ölünün cesedine deha eziyeti yasaklamıştı
Allah Rasülü, yatmadan önce avuçlarını biribirine birleştirir, İHLAS, FELAK, NAS surelerini okur, sonra da başından kutsal vücudunu mesh ederdi
Ashabıyla tokalaştığında karşısındaki elini çekmedikçe, kendisi çekmezdi
Hapşırdığında eliyle ağzını kapatırdı
Sohbetleri insanları usandıracak dek uzun değildi *