Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz. Peygamberin Haber Şeklindeki Mucizeleri

Hz. Peygamberin Haber Şeklindeki Mucizeleri
0
62

Stillwater

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
77
Bu tür mucizeler yani haber şeklindeki mucizeler, Hazreti Peygamber Efendimizin bir eğitim veya öğretim görmediği halde insanlık tarihinde geçmiş olan veya geleceğe dair olarak bildirmiş olduğu haberlerdir. Bunlar Peygamberin mucizeleridir.

Haberi mucizeleri örneklerle bir kaç madde olarak şöyle sayabiliriz:

1. Hazreti Peygamber efendimizin daha önceki yaşamış ümmetlerin tarihini hiç okumadığı ve duymadığı halde, Yahudi Hristiyan bilginlerinin, geçmiş peygamberler ve eski ümmetler hakkındaki birçok çeşitli değişik sorularını vahiy ile cevaplaması haberi mucizilere bir örnektir.

2. Peygamberimiz Bedir Savaşının olduğu günde, kafir düşman ordusundan kimlerin savaş meydanında nerede öldürüleceklerini ashabına önceden söylemiş ve sonrasında buyurduğu üzere olaylar vuku bulmuştur. (Müslim, “Cennet”, 17).

3. Kuran’ı Kerimdeki “Yakında o (müşrik) topluluğu bozulacak ve onlar arkalarını dönüp kaçacaklardır” (el-Kamer 54/45) ayeti kerimesi Mekke’de inmiştir ve bu yüce ayetin vermiş olduğu haber, Bedir Savaşı gününde gerçekleşmiştir.

4. Yine Kuran-ı Kerim’de yer alan “Kuran’ı sana farz kılan Allah, elbette seni dönülecek yere (Mekke’ye) döndürecektir…” (el-Kasas 28/85) ayetinde haber verilen durum yani Mekke şehrinin fethi bir süre sonra gerçekleşmiştir.

5. Peygamber efendimizin hadisi şerifinde “Yeryüzü önümde dürülmüş ve onun doğusu ile batısı bana gösterilmiştir. Ümmetimin hakimiyeti, bana dürülüp gösterildiği yerlere kadar ulaşacaktır” (Ebu Davud, “Fiten”, 1) buyurmuştur. Ki nitekim öyle olmuş ve İslam’ın hak sesi, bu dünyanın kuzeyine güneyine batısına doğusuna ulaşmıştır.

Kısaca haberi mucizi sınıfına giren konulardan bahsettik. Şüphesiz her Müslümanın imanı tamdır. Bu mucizeler ise imanımızın aslında ne kadar hak olduğunu gösteren delillerdir.

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt