Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz.peygamberin kişilik ozelliklerinden hangisi sizi etkiledi?

Hz.peygamberin kişilik ozelliklerinden hangisi sizi etkiledi?
0
115

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Peygamber Efendimizin kişilik ozelliklerinden hangisi sizi etkiledi?

Peygamberimizin beni etkileyen diğer bir ozelliği affedici olmasıHayatı boyunca kendine ve muslumanlara eziyet eden bir cok kişiyi affetmiştir Ornek verecek olursak Taifliler onu ve Zeyd Bin Harise’yi taşlandıktan sonra onlara beddua etmek yerine Hidayete ermeleri icin dua etmiştir

Beni en cok etkileyen ozelliği guvenilir oluşu Peygamberimiz cok guvenilirdi Mekkeli muşrikler bile Peygamberimize eşyalarını emanet bırakırlardı Medine’ye hicret edeceği zaman Kendinde bulunan muşriklerin emanetleri Hz Ali’ye soyleyip sahiplerine vermesini soylemiştir Bu olay bile ondan etkilenmemiz icin yeterlidir

Peygamberimizin en cok beğendiğim kişilik ozelliklerinden birisi sosyal ilişkilerine onem vermesidir Yanındaki muminlere surekli komşuları ile iyi gecinmeleri gerektiğini ve insanlar arasında kırgınlıkların olmaması gerektiğini soylemiş Bu nedenle bu ozelliğini cok seviyorum