imageshzpeygamberinsavencoksevdigimeyve5ad2bce4a8c97
Peygamberimiz Hz Muhammed onu cok sever ve ondan şoyle soz ederdi: 'O yemektir, o şerbettir, o covendir, o reyhandır, o ic organları temizler' Hz Muhammed, ic organları temizlerderken daha yuzyıllar oncesinde kavunun kanı temizleyici ozelliğini anlatmış Gunumuzde Avrupa ve Amerika'da doktorlar tarafından yararları tescil edilen kavunun en onemli ozelliği kandaki zehirli maddeleri atması
Kavunu, İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de ovmuş ve faydalarını eserlerinde anlatmışlar Kavunun yuzde doksanbeşini su oluşturur A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, seluloz, azotlu ve yağlı maddeler de var Kavun gerek erkeğin, gerek kadının cildini tazeler, ona canlılık ve guzellik kazandırır İsmi estetik tarihine gecen unlu guzellerin ve artistlerin pek coğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borclu olduklarını soylerler
NASIL ALACAKSINIZ?
1 İyi kavun ağır olur Elinizde okkalayın, ağır olanı alın
2 Yuvarlak, san kavunun sapı, cektiğiniz zaman kolay kopuyorsa iyi kavundur
3 Kavun Kırkağac kavunu ise dibinin sarıya calması gerekir
4 Bir kavun ne kadar yumuşaksa ici o kadar da asitleşmiş demektir Kavunun yumuşağına yanaşmayın
5 Turfanda kavunlar lezzetsizdir Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay sonra yiyin ancak o zaman lezzet kazanır
NASIL YİYECEKSİNİZ?
Kavunu genellikle yemeklerden sonra yemek gibi bir alışkanlığımız var Kavunu yemeklerden once yiyin
YARARLARI
Kanı zehirlerden temizler
İştah acar,
Bağırsakları yumuşak tutar,
Sinirleri yatıştırır ve rahat bir uyku sağlar,
Bobreklerdeki kum ve taşların dokulmesine yardım eder,
Romatizma ağrılarını hafifletir,
Hafif yanıkları iyileştirir,
Goz nezlesini onler Bağırsaklarında ulser ya da iltihap olanlarla, şeker hastaları ve yuksek tansiyonu olanlar yememelidir
Peygamberimiz Hz Muhammed onu cok sever ve ondan şoyle soz ederdi: 'O yemektir, o şerbettir, o covendir, o reyhandır, o ic organları temizler' Hz Muhammed, ic organları temizlerderken daha yuzyıllar oncesinde kavunun kanı temizleyici ozelliğini anlatmış Gunumuzde Avrupa ve Amerika'da doktorlar tarafından yararları tescil edilen kavunun en onemli ozelliği kandaki zehirli maddeleri atması
Kavunu, İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de ovmuş ve faydalarını eserlerinde anlatmışlar Kavunun yuzde doksanbeşini su oluşturur A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, seluloz, azotlu ve yağlı maddeler de var Kavun gerek erkeğin, gerek kadının cildini tazeler, ona canlılık ve guzellik kazandırır İsmi estetik tarihine gecen unlu guzellerin ve artistlerin pek coğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borclu olduklarını soylerler
NASIL ALACAKSINIZ?
1 İyi kavun ağır olur Elinizde okkalayın, ağır olanı alın
2 Yuvarlak, san kavunun sapı, cektiğiniz zaman kolay kopuyorsa iyi kavundur
3 Kavun Kırkağac kavunu ise dibinin sarıya calması gerekir
4 Bir kavun ne kadar yumuşaksa ici o kadar da asitleşmiş demektir Kavunun yumuşağına yanaşmayın
5 Turfanda kavunlar lezzetsizdir Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay sonra yiyin ancak o zaman lezzet kazanır
NASIL YİYECEKSİNİZ?
Kavunu genellikle yemeklerden sonra yemek gibi bir alışkanlığımız var Kavunu yemeklerden once yiyin
YARARLARI
Kanı zehirlerden temizler
İştah acar,
Bağırsakları yumuşak tutar,
Sinirleri yatıştırır ve rahat bir uyku sağlar,
Bobreklerdeki kum ve taşların dokulmesine yardım eder,
Romatizma ağrılarını hafifletir,
Hafif yanıkları iyileştirir,
Goz nezlesini onler Bağırsaklarında ulser ya da iltihap olanlarla, şeker hastaları ve yuksek tansiyonu olanlar yememelidir