nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Peygamberimiz Hz Muhammed onu çok sever ve ondan şöyle söz ederdi: 'O yemektir, o şerbettir, o çövendir, o reyhandır, o iç organları temizler' Hz Muhammed, iç organları temizlerderken daha yüzyıllar öncesinde kavunun kanı temizleyici özelliğini anlatmış Günümüzde Avrupa ve Amerika'da doktorlar göre yararları kayıt edilen kavunun en manâlı özelliği kandaki zehirli maddeleri atması
Kavunu, İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de övmüş ve faydalarını eserlerinde anlatmışlar Kavunun yüzde doksanbeşini su oluşturur A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler de var Kavun gerek erkeğin, gerek kadının cildini tazeler, ona canlılık ve çekicilik kazandırır İsmi estetik tarihine geçen meşhur güzellerin ve artistlerin o kadar çoğu ciltlerindeki stres ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler
NASIL ALACAKSINIZ?
1 İyi kavun ağır olur Elinizde okkalayın, ağır olanı alın
2 Dairesel, san kavunun sapı, çektiğiniz vakit basit kopuyorsa iyi kavundur
3 Kavun Kırkağaç kavunu ise dibinin sarıya çalması gerekir
4 Bir kavun ne kadar yumuşaksa içi o kadar da asitleşmiş demektir Kavunun yumuşağına yanaşmayın
5 Turfanda kavunlar lezzetsizdir Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay daha sonra yiyin oysa o zaman lezzet kazanır
NASIL YİYECEKSİNİZ?
Kavunu çoğunlukla yemeklerden sonradan yemek yemek gibi bir alışkanlığımız var Kavunu yemeklerden önce yiyin
YARARLARI
Kanı zehirlerden temizler
İştah açar,
Bağırsakları yumuşak miktar,
Sinirleri yatıştırır ve sıcacık bir uyku sağlar,
Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder,
Romatizma ağrılarını hafifletir,
Hafif yanıkları iyileştirir,
Göz nezlesini önler Bağırsaklarında ülser ya da cerahat olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir *
Kavunu, İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de övmüş ve faydalarını eserlerinde anlatmışlar Kavunun yüzde doksanbeşini su oluşturur A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler de var Kavun gerek erkeğin, gerek kadının cildini tazeler, ona canlılık ve çekicilik kazandırır İsmi estetik tarihine geçen meşhur güzellerin ve artistlerin o kadar çoğu ciltlerindeki stres ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler
NASIL ALACAKSINIZ?
1 İyi kavun ağır olur Elinizde okkalayın, ağır olanı alın
2 Dairesel, san kavunun sapı, çektiğiniz vakit basit kopuyorsa iyi kavundur
3 Kavun Kırkağaç kavunu ise dibinin sarıya çalması gerekir
4 Bir kavun ne kadar yumuşaksa içi o kadar da asitleşmiş demektir Kavunun yumuşağına yanaşmayın
5 Turfanda kavunlar lezzetsizdir Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay daha sonra yiyin oysa o zaman lezzet kazanır
NASIL YİYECEKSİNİZ?
Kavunu çoğunlukla yemeklerden sonradan yemek yemek gibi bir alışkanlığımız var Kavunu yemeklerden önce yiyin
YARARLARI
Kanı zehirlerden temizler
İştah açar,
Bağırsakları yumuşak miktar,
Sinirleri yatıştırır ve sıcacık bir uyku sağlar,
Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder,
Romatizma ağrılarını hafifletir,
Hafif yanıkları iyileştirir,
Göz nezlesini önler Bağırsaklarında ülser ya da cerahat olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir *