Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hz. Salabe İlk Aşk Şehidi

Hz. Salabe İlk Aşk Şehidi
0
75

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Hz Salebe İlk Aşk Şehidi
İLK AŞK ŞEHİDİ SALEBE

Rasulullah (sas) haybere cihada gidiyordu,giderken Medine de nobetci birakmisdi
Bu nobetcilerden biride Salebe
Salebe henuz 20 sinde Medinede nobetci gece yarısı Medine sokaklarinda nobet tutarken bir kadin defi hacet icin mecburen evinden cikiyor

Salebe kadini goruyor ve kadina yaklasdi ve soyle dedi:

Ey kadin! Gozlerin beni yakiyor
Kadin: Ey Salebe! Ates daha yakicidir
Salebe: Ey kadin! Senin yuzun ne kadar guzel
Kadin Salebe ye donup: Ama Salebe yakinda toprak olacak
Salebe dayanamiyor ve elini kadinin omzuna dokunduruyor ve;
Eykadin seni seviyorum, diyor
Kadin Salebe yekafasini siddetle ceviriyor;
Ey Salebe!Allah Rasulu Medineye dondugu zaman Ona ne yuzle bakacaksin?
Salebe kendine geliyor ve hatasini anliyorKadin ona hatirlatmisdi ne yapiyorsun salebe bizi korumakla ilgili gorevlendirildin Allah Rasulu dondugunde ona ne cevap vereceksin(hayy)

Salebe oradan kacmaya basladi Salebe kacti ve bir kenara cekildi Ben Medine nobetcisiydim ne yapdim diyordu Allah Rasulu geldigin de ne cevap verecegim diye,dusunmeye basladiSalebe bin kere bin pisman YA ERHAMER RAHiMiYN TuBALEYNA iNNEKE ENTETEVVABUR RAHiYM diyordu

Gunler gunleri kovaladi ve sonra Allah Rasulu ve askerleri Medine ye tekrar tesrif ettilerSalebe binkere bin pisman aglayip yola cikti, ellerini ve kollarini devesinin(kusva) onunde acip;

Ya Rasulallah! Ben bittim, ben helak oldum,ben helak oldum diye bagiriyordu
Rasulullah (sas):
Ya Salebe ne oldu sana,neden boyle konusuyorsun, dedi
Salebe Peygamber efendimize yapdiklarini anlatti
Rasulullah (sas) bunlari isitince;
defol dedi, “gozlerim gormesin seni
Salebe kovulmustu Salebe Medine den kacti, Medine nin disina kayaliklara,tepelere kostu Salebe bin kere bin pisman kayaliklarda bagirmaya basladi;
YA ERHAMER RAHiMiYN TuBALEYNA iNNEKE ENTETEVVABUR RAHiYM oylesine haykiriyordu taa Medineden insanlar duyuyordu bagirmasini oylesine
Aradan bir hafta geciyorCebrail (as) efendimize geliyor ve Rasulullah (sas)e:
Allah senden soruyor; Kullari yaratan sen misin, yoksa Allah mi ? Rasulullah (sas): Elbette kullari yaratan Allah tir,diyor
Cebrail devam ediyor: Allah senden soruyor; Kullara rizki veren sen misin, yoksa Allah mi?
Allah Rasulu: Elbette rizik verici olan Allahtir, diyor
Sonra butun ummete sifa olan ayetleri okuyor:Ayetler iniyor “kim ki, ne kadar gunah islemis olursa olsun, layiki vechi ile Allahtan af dilerse ve tevbe ederse; Allah elbette tevbeleri kabul edendirKimse Allahtan umidini kesmesin LA TEKNATU MIR RAHMETILLEH

Peygamber efendimiz (sas)ayeti isitincehemen sahebelere sesleniyorsalebeyi cagirin diyor
Butun ashab tepelere kostularSalebeyi aradilar fakat bulamadilarBir haftadir daglarda ve tepelerde YA ERHAMER RAHiMiYN TuBALEYNA iNNEKE ENTETEVVABUR RAHiYM diye tevbe eden Salebeyi ariyorlardiVe bir kenarda Salebeyi buldular

NASILDI BILIYORMUSUNUZ?

Salebe yuzunu topraGa gommuS sadece hickiriklari ve nefes alipverisi duyuluyorduSalebe bitmisdi artikSalebeye seslendiler SALEBE SELEBE fakat Salebe duymuyordu Salebe bir muddet sonra basini kaldirdi:
Allah (cc) ne buyurdu, Rasulullah ne buyurdu, dedi
Sahabeler Salebeye: Kalk! Salebe Allah Resulu seni cagiriyor, dedilerSalebinin kalkacak gucu kalmamisti Eli ayagi tutmuyordu
Sahabeler Salebeydi omuzlarina aldilar ve onu omuzlarinda tasiyark sefkatli Peygamberin onune getirdiler Salebe basini kaldiramiyordu

Allah Resulu Salebeye ve Allahin Cebrail (as) ile gondermis oldugu ayetleri okuduSalebe bunlari duyunca salebe bunlari istince isde orada tevbe makamini gecdi ve ask makamina yukseldi
Salebe orada “ALLAH diyerek can verdi
Salebe, ask tarihine ilk ask sehidi olarak gecti

imageshzsalabeilkasksehidi5ad25a878b682

858,496Konular
981,870Mesajlar
29,907Kullanıcılar
Ahmet120938Son üye
Üst Alt