Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz Süleyman ın Duaları

Hz Süleyman ın Duaları
0
139

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hz Süleyman Duası
Süleyman Peygamberin duaları
Hz Süleyman ın Duaları

Hz Süleyman''ın kayda değer özelliklerinden biri, büyük bir zor ve iktidara sahip olmasıydı Ona birçok üstün yetenekler de verilmişti Hz Süleyman''a bahşedilen bu üstün yetenekler arasında cinleri idare etmek, hatta hayvanlarla konuşmak da bulunuyordu Süleyman''ın hayvanların konuşmalarından anlaması Kuran ayetlerinde şöyle aktarılır:

Süleyman, Davud''a mirasçı oldu ve dedi ama: Ey ırk, bize kuşların konuşmadili öğretildi ve bize herşeyden (bol bir nimet) verildi Aslında bu, anlaşılır biçimde bir üstünlüktür(Neml Suresi, 16)

Kendisine verilen üstünlüklerden nedeniyle Allah''a şükreden Hz Süleyman''ın duası ise şöyledir:

Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve memnun olacağın salih bir amelde bulunmamı ilham et ve beni rahmetinle salih kulların arasına kat(Neml Suresi, 19)

Allah Hz Süleyman''a bazı özel yeteneklerin dıştan büyük bedensel imkanlar da sunmuştu Hz Süleyman da bu zenginliklere karşısında O''na hep şükretmiş ve şöyle dua etmişti:

Rabbim, beni bağışla ve benden daha sonra hiç kimseye nasib olmayan bir mülkü bana armağan et Şüphesiz Sen, karşılıksız armağan edensin (Sad Suresi, 35)

Hz Süleyman''ın hiç kimseye nasip olmayan bir mülkistemesi de dünyasal bir özlem değil, doğrusu ahirete yönelik bir istektir Nitekim onun gerçekten ben mal sevgisini Allah''ı zikretmekten nedeniyle tercih ettim(Sad Suresi, 32) dediği ayetlerde bildirilmektedir

Eğer bir insan elinde bulunan fiziksel imkanları Allah rızası için kullanıyor ve bu imkanlar onu Allah''a yakınlaştırıyor, Allah''ı anmasına vesile oluyorsa, onun dünya nimetlerini istemesi konusunda bıkkınlık duymasına gerek yoktur Çünkü bundan böyle bu nimetler onu şeytana yakınlaştıracak birer kapan niteliğinden uzaklaşmış, ahirete yakınlaştıracak birer vesile haline gelmiştir *

858,465Konular
981,146Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt