Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hz Suleyman ve sivrisinek

Hz Suleyman ve sivrisinek
0
69

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Hz Suleyman ile sivrisinek
Mesneviden hz suleyman ve sivrisinek

Yurdu olan cayırlıklardan ayrılan sivrisinek, hakkını aramak icin Suleyman as ‘ın huzuruna cıkıp dedi ki:
Ey kuşların da, balıkların da sığındığı … adaleti insanların, şeytanların, perilerin arasında yayılmış olan Suleyman : Cok perişanız, bizim de hakkımızı al, insaf et bizlere de Ne gul bahcesinde nasibimiz kaldı, ne bağda Her zayıfın işini halleden ; sivrisinek zaten zayıflığın simgesidir Biz zayıflığımızla, kanadımızın kırıklığıyla tanınmışız…sen ise, lutufla, yoksullara yardımlarınla Ey eli, Hakk’ın eli olan ; elimizi tut da, bizleri bu gamdan kurtar
Suleyman as sordu:
Ey hak isteyen, kimden şikayet ediyorsun, soyle? Kimdir o zalim ki, ululuk satarak sana zulmetti, yuzunu, gozunu tırmaladı? Nur geldi mi, zulmet kaybolur Bizim zamanımızda zalim nerededir? Halbuki biz zulmun olduğunu bilirdik Zira zulmun aslı şeytandan gelir Bak, onlar dahi bizim icin calışmaktalar, hizmetimizden cekinenler de zincire vurulmuş, bukağılarla bağlanmıştır Allah bize padişahlığı; halk goklere el acıp , ağlamasınlar diye verdi
Sivrisinek dedi ki:
Benim feryadım ruzgardandır O bize zulmetti Onun yuzunden daraldık, ağızlarımız kapandı, kanlar yutmaktayız
Suleyman as dedi ki:
Ey guzel sesli , Allah’ın emrini candan dinlemek gerekir Allah bana dedi ki: “Ey adalet sahibi, hasmı da hazır olmadıkca kimsenin şikayetini dinleme! Hakim, iki taraf ta hazır olmadıkca hak kimindir bilemez ki! Onun icin bu emirden asla yuz ceviremem Haydi git, hasmını da al, oylece gel
Sivrisinek dedi ki:
Sozun doğrudur Delilin de tam yerinde Duşmanım ruzgardır O da senin emrinde!
Suleyman as emir verdi :
Ey seher yeli, sivrisinek zulmunden feryad ediyor… gel bakalım Gec hasmının karşısına da anlat bakalım Cevap ver ona, mudafaa et kendini
Ruzgar bu emri duyunca carcabuk esti geldi Fakat sivrisinek kactı …
Suleyman as dedi ki:
A sivrisinek nereye?… Dur da ikinizi birlikte dinleyip hukum vereyim!
Sivrisinek dedi ki:
Padişahım , o gelince ben nasıl durabilirim?… Kokumu kazan zaten odur Olumum onun yuzunden, gunum onun varlığından kararırken, birlikte nasıl durabilirim?
Tıpkı bunun gibi, Hakk tapısını arayan da; Hakk geldi mi yok olur! O vuslat, ebedilik icinde ebediliktir ama, o ebedilik once yokluk biciminde tecelli eder Nasıl ki; nur arayan golgeler, nur zuhur etti mi yok olur ya?! Aşık başını verince akıl kalır mı gayri? HER ŞEY HELAK OLUR, YALNIZ ONUN HAKİKATİ BAKİ KALIR!…Onun hakikatine karşı var da yok olur, yok da Yoklukta varlık… bu pek acayip bir şey!… Bu makamda akıllar elden cıkar, kalem burada kırılır,bir şey yazamaz olur!

mesnevi​

858,460Konular
981,105Mesajlar
29,528Kullanıcılar
mborazanSon üye
Üst Alt