Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

I. Kosava Savaşı

I. Kosava Savaşı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
I Kosova Savaşı
Kosava Savaşı Nedenleri ve Sonuçları

Sultan Muradı Hüdavendigar, Osmanlı padişahlarının üçüncüsü, Osman beyin torunu, Sultan Orhan'ın oğlu, Yıldırım Beyazid Hanın babasıdır 1359'da babası ölüm edince tahta çıktı Önce Ankara'yı Haçlı ordusuna karşısında Sırpsındığı Savaşı'nı kazandı Tuna nehrine dek aldı 200000 karakter ikinci Haçlı ordusuna aleyhinde Kosava Savaşı'nı da 1389'da kazandı Sırp Kralı Lazar ve kumandanları bu savaşta öldü Sırp Devleti yok edildi Harp sonunda ziyaretine gelen bir Sırplı göre şehit edildi Yerine oğlu Yıdırım Beyazid padişah oldu
Osmanlı Ordusu Kosova'ya 8 Ağustos günü öğle sıcağında gelmişti Gece olur olmaz, ordugahın üstüne koyu bir sis çöktü Göz gözü görmüyordu Sultan I Murad Han, ortalıktan el, üçgenin taban olmayan kenarı çekilince, abdest aldı, 2 rekat namaz kıldı Yürzübü toprağa koyup dua etti:
Ya Rabbi! Bunca defa duamı kabul edip beni yoksun etmedin Yeniden duamı kabul eyle! Bir Yağmur verip, bu karanlığı ve duamı def et! Ta fakat, düşman askerini gözümüzle görüp, yüz yüze cenk edelim Allahım, ben de basmakalıp bir kulunum Benim sırlarımı ve niyetimi bilirsin Mülk, mülk edinmek gibi bir maksadım değil Senin halis rızanı isterim Ya Rabbi! Bu müminleri kafir diyarında mağlup ve helak kılma! Onlar için ben canımı vermeye hazırım Tek sen kabul eyle!
Sultan Murad'ın bu arkadaşça duası kabul oldu Yağmur yağdı Sis dağıldı, düşman askerinin üstüne çöktü
Ertesi gün Kosova Savaşı Osmanlının zaferi ile neticelendi Sultan Murad Han zaferin sevincini yaşadı sonra dilediği şehadete kavuştu *

858,474Konular
981,227Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt