Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İphone yedekleme i̇şlemi nasıl yapılır?

İphone yedekleme i̇şlemi nasıl yapılır?
0
143

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
iPhone kullanıcıları, telefonları ile ilgili yaşayabilecekleri tüm sorunlarda telefon içindeki bilgilerini kaybetmekle yüz yüze kalırlar. Böyle bir sıkıntı anında bilgilerin kaybedilmemesinin yolu, yedekleme işlemi yapmaktır. Bu yazımızda iPhone yedekleme işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz.

İPHONE YEDEKLEME YÖNTEMLERİ NEDİR?
İPhone telefon kullanıcıları, telefonlarının kırılması, bozulması, kaybolması, hasar görmesi gibi durumlarda içerisinde yer alan bilgileri kaybetmemek için yedekleme işlemi yaparlar. Yedekleme işleminde telefon içerisinde bulunan tüm veriler zarar görmeyecek şekilde saklanacaktır. iPhone yedekleme yöntemleri şu şekilde sıralanabilir;

iCloud üzerinden yedekleme işlemi
iTunes üzerinden yedekleme yöntemi
İCLOUD ÜZERİNDEN YEDEKLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
İPhone telefonlarda yedekleme işlemi için kullanılacak yöntemlerden ilki iCloud kullanarak yedekleme yapmaktır. iCloud kullanarak yedekleme yapan bir kullanıcının izlemesi gereken adımlar şu şekildedir;

Birinci Adım
Telefon, bir Wifi ile internete bağlanır.

İkinci Adım
Telefonu internete bağladıktan sonra ayarlar bölümüne girilir ve iCloud yazan kısma tıklanır.

Üçüncü Adım
iCloud içerisinde ‘iCloud Yedekleme’ isimli bir alan açılacaktır. Bu yazının yanında bulunan çubuk açılarak yeşil renge getirilir.

Dördüncü Adım
Onay çubuğunun açılmasının ardından altta yer alan ‘Şimdi Yedekle’ butonuna basılır ve yedekleme işlemine başlanır. Yedekleme işlemi tamamlanana kadar Wifi bağlantısının asla kesilmemesi gerekmektedir.

Birinci Adım
Yedekleme işleminin tamamlanmasının ardından telefondan Ayarlar – iCloud – iCloud Yedekleme adımlarını takip ederek son yedekleme tarihi ve saati bilgilerine ulaşmak mümkündür.

İCLOUD OTOMATİK YEDEKLEME NASIL YAPILIR?
İCloud yedeklemesi istenildiği zaman otomatik hale getirilebilir. iCloud otomatik yedekleme için kullanılacak yol şu şekildedir;

Birinci Adım
Telefondan ayarlar – iCloud – iCloud yedekleme adımları takip edilerek yedekleme işleminin açık olup olmadığı kontrol edilir.

İkinci Adım
Telefon güç kaynağına bağlanır ve ardından Wifi bağlantısı yapılır.

Üçüncü Adım
Telefon ekranının kilitli olduğundan emin olunur. Yedekleme için de telefonda yer olduğundan emin olmak gereklidir.

Dördüncü Adım
iCloud girişi yapıldığı zaman ilk 5 GB ücretsiz olarak verilecektir. 50 GB fazlası tüm yedekleme işlemleri için aylık ödeme yapmak gerekir.

İTUNES ÜZERİNDEN YEDEKLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
İTunes üzerinden iPhone yedekleme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Bu işlem için kullanıcıların izlemesi gereken bazı adımlar bulunmaktadır. iTunes üzerinden hesap yedekleme için izlenecek adımlar şu şekildedir;

Birinci Adım
Telefon üzerinden iTunes son sürüm güncellenir. Güncelleme yapılmış ise cihaz bilgisayara bağlanır ve iTunes açılır.

İkinci Adım
Ekranda çıkacak olan aygıt parolası ve ‘bu bilgisayara güvenilsin mi?’ sorularının cevapları girilir

Üçüncü Adım
İTunes içerisinden iPhone markası seçilir. Bu aşamada cihaz görünmüyor ise ne yapılması gerektiği hakkında bulunan bilgiler okunur.

Dördüncü Adım
Yedeklenecek olan dosyalar seçilir ve ardından altında bulunan ‘Yedekleme şifrele’ kutusu işaretlenir. Bu aşamada yedeklemenin şifrelenmesi gerekmektedir.

Beşinci Adım
Yedekleme şifresi oluşturulduktan sonra ‘Şimdi Yedekle’ butonuna basılarak iPhone yedekleme işlemi tamamlanır.

Altıncı Adım
iTunes üzerinden iPhone yedekleme işlemi sırasında belirlenen şifre mutlaka bir yere not edilmelidir. Şifrenin unutulması durumunda yedeklemenin açılması mümkün olmayacağı gibi yeni bir şifre almak için de izin verilmeyecektir. Bu nedenle iTunes yedekleme şifresinin akılda kalıcı ve kolay tercih edilmesi akıllıca olacaktır.

858,509Konular
982,846Mesajlar
30,636Kullanıcılar
waestoSon üye
Üst Alt