Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İbadetinden zevk alamayanlara..

İbadetinden zevk alamayanlara..
0
110

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Adamın biri Şuayb peygambere:

benim birçok günahımı ve hatamı gördüğü halde beni lütuf ve keremiyle cezalandırmıyor

ü Teala Şuayb'a şöyle vahyetti:

O kulum, ben bu kadar günah ettim de, beni keremiyle cezalandırmıyor, diyor Ona söyle ki: Ey doğru yolu bırakarak, yanlışa yönelmiş adam! Sen tersini söylüyorsun seni öylesine imtihan ediyor ve cezalandırıyor ki, senin günahtan kararmış simsiyah kalbin ve günahların etkisiyle zincirler içindeki bedenin bunu farkedemiyor Fakat yine de Benden ümidini kesmesin Bana sığınsın, Bana dönsün

Şuayb aleyhisselam 'ın kendisine bildirdiği sözleri beni cezalandırmıyordiyen kimseye söyleyince, o günahkar kimse de güzel tesir uyandı Şuayb aleyhisselama sordu:

Eğer beni cezalandırıyorsa hani belirtisi?

Şuayb peygamber:

Ya Rabbi! O adam bu söze karşı savunmada bulunuyor ve Senin verdiğin cezayı bilmek istiyor

Cenabı Hak buyurdu:

Ben settarım, örtücüyüm Fakat işaret söyleyebilirim Onu beğenmediğimin işareti: O itaat ettiğini sanıyor, oruç tutuyor, namaz kılıyor fakat namazdan, zekattan ve başka ibadetlerin hiç birinden zerre kadar zevk almıyor Yüksek ibadetlerde ve amellerde bulunuyor, fakat zerre kadar mutluluk duymuyor İtaatlerin mahsul vermesi için kalbde manevi bir zevk lazımdır

alinti

858,496Konular
981,659Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt