"Dünkü açıklamayı sayın Bakan mı yoksa malum şirketin avukatı mı yaptı, ben bir fark göremedim. Bu ihalenin ikram edildiği şirketi lakin bu kadar savunabilirdi" diyen İmamoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti ismine üzüldüm. Çok yanlış yapmıştır" sözünü kullandı.
İmamoğlu, "İnternet sitesi bile olmayan 10 bin lira sermayeli bir şirketin bu ihaleyi alırken ikinci davet gününden bir gün evvel sermayesinde 1 milyondan fazla artış yapması şaibenin bir kesimidir. Nasıl bir sinyal aldı, bu türlü bir muhtaçlık hissetti? Vatandaşlarımızın dikkatini bu konuya da çekmek istiyorum. Sayın Bakan bu açıklaması ile bir avuç insanın yanında yer almayı tercih etti" diye konuştu.
İmamoğlu, "Bir bakan 'Çok para verdi' diye açıklama yapması yanlış. Siz bizi ikinci pazarlığa davet bile etmediniz. İhaleyi iki etaplı planlıyorsunuz, pazarlıkta nasıl olacağını kimse bilemez. Türkiye'nin atanmış bir bakanı bu türlü bir açıklama yapamaz. Sayın Bakan projeyi mi biliyorsunuz?" dedi.
İmamoğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:
"Sayın Bakan, İstanbul'u anlayamamışsınız, Türkiye'yi de anlayamıyorsunuz. Sizin makamınızda çekilen fotoğraf artık manalı bir hal aldı, şaibeyi büyütmüş durumdasınız. Bu kentin kültürüne, sanatına odaklanacağınıza bir avuç beşere motive olması tarihe acı bir damga olarak vuracak. TCDD'nin prestijini zedelediniz zati. En tarihi iki simgeyi Sirkeci ve Haydarpaşa'yı bilmediğiniz rastgele birine vermeye tercih ederek büyük bir zedelemeyi siz yapıyorsunuz. Bizim de görevimiz size mahzur olmak olacak. İBB olarak tarihi binalarımıza aslanlar üzere sahip çıkacağız. Günün birinde çok utanacaksınız.
Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısına güveniyorum. Ulusal birlik ve beraberliğe böylesine muhtaçlık duyduğumuz anda bir avuç beşere teslim ederek ulusal birlik ruhuna zıt hareket ettiniz. Ben size fırsat vermeye çalıştım ancak başaramadınız. 16 milyon insan ismine müracaat yaptık, sonuna kadar takipçisi olacağız. Öbür bir motivasyonunuz var, anlamıyorum lakin bir gün ortaya çıkacak.
Sayın Bakan, sizi kendi prestijiniz ve mesleğiniz için bakanlık yapmaya davet ediyorum. Bizi ihaleden men ettiniz. Bizim men edildiğimizi bizden duydunuz. İş olmuş, bitmiş. Bu kadar kolay bir konuda bakan bütün mesleğine yazık etti, çok açık.
Bakan benimle görüşmek istesin, bütün yanlışlarını düzeltmek için. Ben İBB'nin seçilmiş belediye lideriyim, arasın natürel ki görüşürüm şayet yanılgısını düzeltecekse.
Türkiye Cumhuriyeti parti devleti değil, İBB'de parti belediyesi değil. Siyasi partiler şov, toplantı yapabilecekleri her yer açık. Onların dönemindeydi farklılık. Evvelki periyoda ilişkin şeyleri sorgulamak lazım ihalelerin. İBB, kamuda olması gereken birtakım alanlarda ilgilenmedi de oburlarının eline geçti bakmak lazım. Haydarpaşa ve Sirkeci garları Türkiye'nin simgesi. Dünyaya anlatsan gülerler, düne kadar kimsenin tanımadığı birine dünyanın en sembolik alanlarını teslim etmek için avukatlık yapıyorsun. Bir ortada olmamız gereken devirde yaptığınız kolaylık. sayın Bakana tekrar fırsat veriyorum, yanlıştan dönün. Millete şimdiden özür borcunuz var.
Kabineniz ve iktidardaki isimler bu sözlerinizden utandı."
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.