Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İbn-İ Nuceyd Kimdir, Kısaca

İbn-İ Nuceyd Kimdir, Kısaca
0
125

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
İbnİ Nuceyd Biyografisi

İbni Nuceyd, Onuncu yuzyılda yaşamış buyuk velilerdendir Doğum tarihi belli değildir Nişaburludur 976 (H366) senesinde Mekkei mukerremede vefat etti

EbU Osman elHiri hazretlerinin hizmet ve sohbetinde olgunlaşıp kemale gelen İbni Nuceyd, yuksek haller ve kerametler sahibi bir veli oldu Pekcok hadisi şerif ezberleyip rivayet ettiAmellerinde sadece Allahu tealanın rızasına kavuşmayı gaye edindi Riyadan ve gosterişten uzak, sade bir hayat yaşamaya calıştı

Nişaburda doğup yaşayan EbU Amr bin Nuceyd, kucuk yaştan itibaren alimlerin ve velilerin ilim meclislerinde ve sohbetlerinde bulundu Cuneydi Bağdadi hazretlerini gorup feyz aldı ve sohbetlerinden istifade etti EbU Osman elHiri hazretlerine talebe olup, hizmet ve sohbetinde bulundu Bir ara EbU Osman elHirinin sohbetlerinden uzaklaştı Bu hali kendisi şoyle anlattı:

İlk defa EbU Osman Hirinin meclisinde tovbe ettim Bir sure sonra tekrar gunah işlemeye başlayınca, sohbetlerini terk ettim Bu zatı ne zaman gorsem, utancımdan kacardım Fakat bir gun beni gorunce; “Yavrucuğum, gunahsız ve temiz olduğun surece duşmanlarınla oturma Cunku duşman sendeki kusuru gorur ve bundan dolayı sevinir Buna da sen uzulursun Gunah işlemen gerekiyorsa, gene bizim yanımıza gel, biz sana katlanırız Boylece duşmanın istediği duruma duşmuş ve onu sevindirmiş olmazsın deyince, gunah işlemekten vazgectim ve samimi bir şekilde tovbe ettim

Omrunu İslamiyeti oğrenmek ve insanlara anlatmakla geciren İbni Nuceyd hazretleri, hac vazifesini yerine getirmek uzere gittiği Mekkei mukerremede 976 (H366) senesinde vefat etti Orada defnedildi

858,497Konular
982,543Mesajlar
30,279Kullanıcılar
Muhammed16Son üye
Üst Alt