iltasyazilim
FD Üye
Azim sahibi peygamberlerden biri olan Hz İbrahim (as);tanrı diye putlara tapan kavmini tehtideAllah'ın bir tek ilah olduğu inancına çağırmış Putperestlikle mücadele sürecinde putperest hükümdar nemrut tarafından ateşe atılmış,ancak ilahi lutfa mazhar olmuş,ateş onu yakmamış, güllük gülüstanlık olmuşturİşte bu ulu Peygamberin Kur'anda bize örnek olacak duaları zikredilmiştir
????? ??????? ????????????????????? ????????????????
1 Okunuşu:Rabbi! Heblî hukmen ve elhıknî bi'ssâlihîn
Anlamı:Ey Rabbim! Bana hikmet ver ve beni salihler arasına dahil et(şura,2683)
????? ?????????? ??????? ?????????? ?????? ??????????? ???????? ??????????? ??????
2 Okunuşu:Rabbic'alnî mükîme'ssalâti ve min zürriyyetî, Rabbenâ ve tekabbel duâ'e
Anlamı:Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamızı kabul et!(İbrahim,1440
?????????????????? ?????????????? ????????????????? ?????? ????? ?? ?????????
3Okunuşu:Rabbene'ğfirlÎ velivalideyye veli'l mü'minîne yevme yekûm'lhısâb
Anlamı:Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde beni,anababamı ve mü'minleri bağışla!(İbrahim,1441)
İbrahim peygamberin dualarından Allah'tan şunlar istenmiştir;
Hikmet,
Salihler arasında olma,
SalihMüslüman evlet,
İbadetlerinin kabul edilmesi,
Dualarının kabul edilmesi,
Affedilmesi,
İbrahim peygamber, kendisi için dua ettiği gibi, annebabası,nesli ve bütün mü'minler için'de dua etmişBu dualar Kur'anda zikredilmek suretiyle biz Mü'minlere yol gösterilmiş,nasıl dua edeceğimiz,duada neler isteyeceğimiz öğretilmiştir
????? ??????? ????????????????????? ????????????????
1 Okunuşu:Rabbi! Heblî hukmen ve elhıknî bi'ssâlihîn
Anlamı:Ey Rabbim! Bana hikmet ver ve beni salihler arasına dahil et(şura,2683)
????? ?????????? ??????? ?????????? ?????? ??????????? ???????? ??????????? ??????
2 Okunuşu:Rabbic'alnî mükîme'ssalâti ve min zürriyyetî, Rabbenâ ve tekabbel duâ'e
Anlamı:Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamızı kabul et!(İbrahim,1440
?????????????????? ?????????????? ????????????????? ?????? ????? ?? ?????????
3Okunuşu:Rabbene'ğfirlÎ velivalideyye veli'l mü'minîne yevme yekûm'lhısâb
Anlamı:Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde beni,anababamı ve mü'minleri bağışla!(İbrahim,1441)
İbrahim peygamberin dualarından Allah'tan şunlar istenmiştir;
Hikmet,
Salihler arasında olma,
SalihMüslüman evlet,
İbadetlerinin kabul edilmesi,
Dualarının kabul edilmesi,
Affedilmesi,
İbrahim peygamber, kendisi için dua ettiği gibi, annebabası,nesli ve bütün mü'minler için'de dua etmişBu dualar Kur'anda zikredilmek suretiyle biz Mü'minlere yol gösterilmiş,nasıl dua edeceğimiz,duada neler isteyeceğimiz öğretilmiştir