Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İbrahim Erkal Kimdir?

İbrahim Erkal Kimdir?
0
128

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
İbrahim Erkal Kimdir? ibrahim erkal ibrahim erkal kimdir, hayatı, biyografisi, hakkında merak edilen herşey burada arkadaşlar 1548241996 1548241996 ibrahimerkalkimdir5c5a685980fdaibrahimerkalkimdir5c5a685980fdaibrahimerkalkimdir5c5a685980fda ​ Şarkıları ile tanıdığımız İbrahim Erkal'ın biyografisi sizlerle melekler Erzurum’un Narman İlçesinde doğdu Altı kardeşin en büyüğüdür Babası Ziraat işçiliğinden emekli annesi ise ev hanımıdır Ilk ve Orta öğrenimini Narman’da 18 Mart İlköğretim okulunda, liseyi de Narman lisesinde tamamladı Müziğe, kendi kendine daha ilkokulda bağlama, mandolin ve flüt çalarak adım attı Liseden sonra Ankara’da Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi’nde solfej ve nota dersleri almaya başladı; geceleri ise Ankara’nın farklı alanlara yönlendirilmiş yerlerinde sahne alıyordu Askerliğini 1987 88 yıllarında İstanbul Yeniköy Kalender Ordu Evinde solist olarak bitirdi ve Erzurum’a geri döndü Ama kısa bir vakit sonradan bir pantolon bir ceket bu kere başka amaçlarla İstanbul’a hareket etti İstanbul’da Nişantaşı‘nda garsonluk yaparken bir yana da “Telden Dile Müzik Merkezinde eğitimine devam etti 1991 yılında Piyanist ve Udi olarak sahneye çıkmaya başladı 1992 yılında Tekirdağ ve Kumbağ ilçesinde benzer şekilde bir sene çalıştı Bu esnada ilk albümü HEVES’nun şarkılarını tamamladı 1992’nin sonunda Tekirdağ’dan İstanbul’a dönüp “Telden Dile Müzik Merkezindeki hoca arkadaşları ile Arzu albümünü yaptı Elinde hazır albümüyle hayatında ilk önce Plakçılar Çarşısına gitti Eserlerini bir fazla plakçıya dinletmesine karşın olumlu bir netice alamadı Vazgeçip Erzurum’a dönmek üzereyken tesadüfen İskender KAMU’la tanışan İBRAHİM ERKAL’ın, gerçek müzik kariyeri başlamış oldu “TUTKU albümü çıktıktan sonra solist olarak çalıştığı Merhaba Lokanta’daki işini bırakıp, yeni albüm ve yeni bestelerine konsantre olmak üzere kolları sıvadı 1994’te İkinci albümü “SIRA BENDE AKLIMDASIN ı piyasaya çıkardı Televizyonların, radyoların kapıları bu albümdeki hit şarkılarıyla açıldı ( KAHRETSİN AKLIMDASIN, SEVMESENDE OLUR , BEKARLIK, İNSAFSIZ vs ) Hemen ardı sıra “GÖNLÜNÜZE TALİBİM adlı üçüncü albümü çıktı Tüm Türkiye’yi saran “CANISI şarkısı ile Canısı akımı başladı Benzer albümden daha çoğu eseri dillere dolandı (YALNIZIM , UNUTMAYACAĞIM, ADAM GİBİ , ERZURUM’A GEL, BENDE İSTEREM, A BEBEĞİM vs ) 90 dakikalık Temel GÜRSU’nun yönettiği “CANISI filmi ve peşinde 26 bölümlük “CANISI dizisi televizyonlarda rating rekorları kırarak defalarca yayınlandı Bu vakit kapsamında İbrahim Erkal besteleri, şarkıları Müzik Piyasasında rağbette melodiler olmaya başladı Zara, İzzet Yıldızhan, Vahdet Vural, Zeynep, Murat Yıldız, Kader, Hülya Avşar, Metin Şentürk, İbrahim Tatlıses, Ayhan Aşan, Yudum, Umut Yılmaz, Burhan Çaçan sanatçının eserlerini verdiği isimlerden bazıları oldu 1997’de “SIRILSIKLAM adlı dördüncü albümü ile klasik üstü satmak grafiği yakaladı Akabinde Temel GÜRSU’nun yönettiği 32 bölümlük “SIRILSIKLAM dizisi ile başarısını devam ettirdi “DE GET YALAN DÜNYA Beşinci albümüydü ERKAL bu albümde NASIL SEVMİŞTİM, DE GET, SEVİN GÖNÜL gibi kendi eserlerinin yanı sıra SARI GELİN , HELE DADAŞ gibi insanlar Türkülerini yorumlayarak çıtasını hiç düşürmedi Başarılarını 2001 yılında meydana çıkan “SU GİBİ albümü ile pekiştirdi 2002’de “BEN BU ŞÖHRETİ SEVMEDİM adlı şiir kitabı ve benzer sene AŞK NAĞME adlı 7 albümünü çıkardı Artist, bir Mevlana ve Yunus aşığı olup, tasavvufla her zaman yakınen ilgilendi ve tekrar tekrar bu felsefeyi şarkılarıyla hayatına yansıttı Hobileri arasında seyahat etmek, resim sürüklemek ve bahçesi ile ilgilenmek yer almaktadır Bunun akabinde fobileri ; irtifa ve aşırı hızdır Ekim 2003’te dünya evine girdi, Temmuz 2004’te Dilara isimli bir kızı oldu İbrahim Erkal 2004 yılında en gösterişli albümlerinden biri Gönül Limanını müzik marketlere sundu  

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt