iltasyazilim
FD Üye
İç anadolu bölgesinde yetişen ürünler,İç anadolu bölgesi tarım ürünleri nelerdir
Tahıllar : En manâlı buğday ve arpa imal alanı Konya Ovası ’dır Burayı Ankara, Yozgat ve Kayseri peşine düşüp takip eder
Baklagiller : Nohut, fasulye, yeşil mercimek gibi baklagillerin üretimi önemlidir Bu ürünler üretimde ilk sırayı alır Konya ve Yozgat mercimek üretiminde birinci sırada gelir
Patates : Üretiminde bölge ilk sırayı alır Niğde ve Nevşehir ’de üretilir Buralardaki volkanik arazi patatesin büyümesi açısından fazla elverişlidir
Şekerpancarı : Sulama yapılan yerlerde bilhassa Konya, Eskişehir ve Aksaray ’daki tarım alanlarının büyük bölümü şekerpancarına ayrılmıştır
Sebze : Sulamanın yaygın olmayışı sebze tarımını negatif etkilemiştir Sulanabilen yerlerdeki sebze üretimi yetkisiz kalmaktadır
Meyve : Volkanik alanlarda bağcılık gelişmiştir Kayısı gibi meyve üretimi yaygındır *
Tahıllar : En manâlı buğday ve arpa imal alanı Konya Ovası ’dır Burayı Ankara, Yozgat ve Kayseri peşine düşüp takip eder
Baklagiller : Nohut, fasulye, yeşil mercimek gibi baklagillerin üretimi önemlidir Bu ürünler üretimde ilk sırayı alır Konya ve Yozgat mercimek üretiminde birinci sırada gelir
Patates : Üretiminde bölge ilk sırayı alır Niğde ve Nevşehir ’de üretilir Buralardaki volkanik arazi patatesin büyümesi açısından fazla elverişlidir
Şekerpancarı : Sulama yapılan yerlerde bilhassa Konya, Eskişehir ve Aksaray ’daki tarım alanlarının büyük bölümü şekerpancarına ayrılmıştır
Sebze : Sulamanın yaygın olmayışı sebze tarımını negatif etkilemiştir Sulanabilen yerlerdeki sebze üretimi yetkisiz kalmaktadır
Meyve : Volkanik alanlarda bağcılık gelişmiştir Kayısı gibi meyve üretimi yaygındır *