iltasyazilim
FD Üye
İç Anadolu Bölgesinin Meşhur Şeyleri,
İç Anadolu Bölgesinin Meşhur Yeleri,
İç Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri,
İç Anadolu Bölgesinin Meşhur Ürünleri Nelerdir ?
ANKARA
Ankara Kalesi, Anıtkabir, Tiftik Keçisi (Ankara Keçisi), Hacı Bayram Veli Türbesi, August Tapınağı, Roma Hamamı, Gordion (Frigyanın Başkenti), Atakule, Karum Meslek Merkezi, KızılcahamamAyaş Kaplıcaları, Beypazarı Evleri
Ihlara Vadisi, Çarpık Minare, Yılanlı Kilise, Sultanhanı ve Ağzıkarahan Kervansarayları, Acemhöyük, Manastır Vadisi, Antik Nora Şehri
KAYSERİ
Erciyes Dağı Kayak Merkezi, Kayseri Pastırması, Bünyan Halısı, Sultansazlığı Kuş Cenneti, Kapuzbaşı Şelaleleri, Gesi Bağları, Talas Kenti, Gevher Nesibe Tıp Merkezi
KIRIKKALE
Tabanca Fabrikaları, Petrol Rafinerisi
KIRŞEHİR
Ahi Evran Türbesi, Hirfanlı Baraj Gölü, Seyfe Gölü, Petlas Lastik Fabrikası, Cacabey Medresesi, Mucur Yeraltı Şehri
KONYA
Mevlana Türbesi, Alaeddin Tepesi ve Camii, Karatay Medresesi, Çatalhöyük Antik Kenti, Akşehir Nasrettin Hoca Şenlikleri, Balatini Mağarası, Ilgın Kaplıcaları
NEVŞEHİR
Peribacaları, Derin Kuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Hacı Bektaşi Veli Türbesi, Üzüm Bağları ve Şarabı, Patates Üretimi, Testi Kebabı, Avanos ’un Çanak Çömlek İşçiliği, Göreme Açık Hava Müzesi
YOZGAT
Saat Kulesi, Yozgat Çamlığı Milli Parkı, Kerkenez Harabeleri (Keykavus Kalesi), Akdağ Ormanları
ESKİŞEHİR
Lületaşı, Porsuk Çayı, Midas Tapınağı, Anadolu Üniversitesi, Yunus Emre Türbesi, Tarihi Odun Pazarı Evleri, Yazılıkaya Frig Vadisi (Midas Kenti), Uyuz, Çifteler ve Yarıkçı Hamamları, Çatacık Ormanları ve Mesire Yeri, Eti Bisküvileri, İnönü Planör Kampı, Sivrihisar Ermeni Kilisesi
KARAMAN
Hatuniye Medresesi, Yerköprü Şelalesi, Karaman Koyunu, Türkiyenin Bisküvi Üretim Merkezi, Karaman Elması
SİVAS
Buruciye Medresesi, Gök Medrese, Kangal Çoban Köpeği, Kangal Balıklı Kaplıcası, Divriği ’nin Demiri, Pir Sultan Abdal ve Aşık Veysel, Divriği Yüce Camii ve Darüşşifa, Çifte Minareli Medrese, Sızır Şelalesi (Gemerek),Tödürge Gölü (Zara)
ÇANKIRI
Çankırı Kalesi, Taşmescit, Bülbül Pınarı Dinlenme Yeri, Kayatuzu Üretimi
İç anadolu Bölgesi Ünlü Yemekleri
Ankara Tavası (Ankara)
Arabaşı (Eskişehir)
Arabaşı (Yozgat)
Baduç kavurması
Bamya Çorbası (Aksaray)
batırık (Seydisehir)
Bayram Könbe
Beypazarı sarması
Börek Çorbası (Kayseri)
Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)
Cevizli Tatlı (Eskişehir)
Çiğ Börek (Eskişehir)
Çiğleme (Aksaray)
Çorum Baklavası
Çubuk Turşusu
DİVRİĞİ PİLAVI
Düğün pilavı (Konya)
ERCİYES SALATASI
Eskişehir Çöreği
Etli ekmek (Konya)
Yoksul Baklavası (Çorum)
Fırında Ankara tavası
Gabaklaş (Ankara)
Gendeme (Kırşehir)
Gömme (Ekmekli Et)
HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)
Hasirde (Kırşehir) (
Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)
Helle Aşı (Sivas)
Hoşmerim (Çankırı)
HUNNAK
HURMA TATLISI (Sivas)
İrmik helvası (Konya)
İskilip Dolması (Çorum)
Kandil Makarnası (Nevşehir)
Kapama(Eskişehir)
KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)
Karaçuval Helvası(Çorum)
KAYSERI MANTISI
Kayseri Köftesi
Keşkek
Keşkek (Çorum)
Kıkırdak çorbası (Konya)
KIRŞEHİR KÖFTESI
Kirtimburt (Kayseri)
KÖBETE(Eskişehir)
Kuru (Beypazarı)
Madımak (Yozgat)
Mantarlı Borani (Çorum)
Mumbar (Aksaray)
Nevzine (Kayseri)
NOHUTLU YAHNİ(KONYA)
Pastırmalı Börek (Kayseri)
Pastırmalı Pide(Kayseri)
Patlıcan orta (Konya)
Pehli (Kayseri)
Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik)
Piravu Mantısı (Kayseri)
Soğanlama (Ankara)
Soğanlama (Kırşehir)
Sulaç (Karaman)
Sülbiye(Akşehir)
ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)
Şöbiyet (Yozgat usulü)
Tabahruhu
Tatar Böreği (Eskişehir)
Tepsi Mantısı (Kayseri)
Tırhıt (Sivas)
Toyga Çorbası (Konya)
Yağlama (Kayseri)
Yangıç (Çorum)
Yoğurt Çorbası (Kırşehir)
Yoğurtlaç (Kayseri)
Yozgat Böreği
Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı) *
İç Anadolu Bölgesinin Meşhur Yeleri,
İç Anadolu Bölgesinin Ünlü Yemekleri,
İç Anadolu Bölgesinin Meşhur Ürünleri Nelerdir ?
ANKARA
Ankara Kalesi, Anıtkabir, Tiftik Keçisi (Ankara Keçisi), Hacı Bayram Veli Türbesi, August Tapınağı, Roma Hamamı, Gordion (Frigyanın Başkenti), Atakule, Karum Meslek Merkezi, KızılcahamamAyaş Kaplıcaları, Beypazarı Evleri
Ihlara Vadisi, Çarpık Minare, Yılanlı Kilise, Sultanhanı ve Ağzıkarahan Kervansarayları, Acemhöyük, Manastır Vadisi, Antik Nora Şehri
KAYSERİ
Erciyes Dağı Kayak Merkezi, Kayseri Pastırması, Bünyan Halısı, Sultansazlığı Kuş Cenneti, Kapuzbaşı Şelaleleri, Gesi Bağları, Talas Kenti, Gevher Nesibe Tıp Merkezi
KIRIKKALE
Tabanca Fabrikaları, Petrol Rafinerisi
KIRŞEHİR
Ahi Evran Türbesi, Hirfanlı Baraj Gölü, Seyfe Gölü, Petlas Lastik Fabrikası, Cacabey Medresesi, Mucur Yeraltı Şehri
KONYA
Mevlana Türbesi, Alaeddin Tepesi ve Camii, Karatay Medresesi, Çatalhöyük Antik Kenti, Akşehir Nasrettin Hoca Şenlikleri, Balatini Mağarası, Ilgın Kaplıcaları
NEVŞEHİR
Peribacaları, Derin Kuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Hacı Bektaşi Veli Türbesi, Üzüm Bağları ve Şarabı, Patates Üretimi, Testi Kebabı, Avanos ’un Çanak Çömlek İşçiliği, Göreme Açık Hava Müzesi
YOZGAT
Saat Kulesi, Yozgat Çamlığı Milli Parkı, Kerkenez Harabeleri (Keykavus Kalesi), Akdağ Ormanları
ESKİŞEHİR
Lületaşı, Porsuk Çayı, Midas Tapınağı, Anadolu Üniversitesi, Yunus Emre Türbesi, Tarihi Odun Pazarı Evleri, Yazılıkaya Frig Vadisi (Midas Kenti), Uyuz, Çifteler ve Yarıkçı Hamamları, Çatacık Ormanları ve Mesire Yeri, Eti Bisküvileri, İnönü Planör Kampı, Sivrihisar Ermeni Kilisesi
KARAMAN
Hatuniye Medresesi, Yerköprü Şelalesi, Karaman Koyunu, Türkiyenin Bisküvi Üretim Merkezi, Karaman Elması
SİVAS
Buruciye Medresesi, Gök Medrese, Kangal Çoban Köpeği, Kangal Balıklı Kaplıcası, Divriği ’nin Demiri, Pir Sultan Abdal ve Aşık Veysel, Divriği Yüce Camii ve Darüşşifa, Çifte Minareli Medrese, Sızır Şelalesi (Gemerek),Tödürge Gölü (Zara)
ÇANKIRI
Çankırı Kalesi, Taşmescit, Bülbül Pınarı Dinlenme Yeri, Kayatuzu Üretimi
İç anadolu Bölgesi Ünlü Yemekleri
Ankara Tavası (Ankara)
Arabaşı (Eskişehir)
Arabaşı (Yozgat)
Baduç kavurması
Bamya Çorbası (Aksaray)
batırık (Seydisehir)
Bayram Könbe
Beypazarı sarması
Börek Çorbası (Kayseri)
Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)
Cevizli Tatlı (Eskişehir)
Çiğ Börek (Eskişehir)
Çiğleme (Aksaray)
Çorum Baklavası
Çubuk Turşusu
DİVRİĞİ PİLAVI
Düğün pilavı (Konya)
ERCİYES SALATASI
Eskişehir Çöreği
Etli ekmek (Konya)
Yoksul Baklavası (Çorum)
Fırında Ankara tavası
Gabaklaş (Ankara)
Gendeme (Kırşehir)
Gömme (Ekmekli Et)
HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)
Hasirde (Kırşehir) (
Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)
Helle Aşı (Sivas)
Hoşmerim (Çankırı)
HUNNAK
HURMA TATLISI (Sivas)
İrmik helvası (Konya)
İskilip Dolması (Çorum)
Kandil Makarnası (Nevşehir)
Kapama(Eskişehir)
KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)
Karaçuval Helvası(Çorum)
KAYSERI MANTISI
Kayseri Köftesi
Keşkek
Keşkek (Çorum)
Kıkırdak çorbası (Konya)
KIRŞEHİR KÖFTESI
Kirtimburt (Kayseri)
KÖBETE(Eskişehir)
Kuru (Beypazarı)
Madımak (Yozgat)
Mantarlı Borani (Çorum)
Mumbar (Aksaray)
Nevzine (Kayseri)
NOHUTLU YAHNİ(KONYA)
Pastırmalı Börek (Kayseri)
Pastırmalı Pide(Kayseri)
Patlıcan orta (Konya)
Pehli (Kayseri)
Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik)
Piravu Mantısı (Kayseri)
Soğanlama (Ankara)
Soğanlama (Kırşehir)
Sulaç (Karaman)
Sülbiye(Akşehir)
ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)
Şöbiyet (Yozgat usulü)
Tabahruhu
Tatar Böreği (Eskişehir)
Tepsi Mantısı (Kayseri)
Tırhıt (Sivas)
Toyga Çorbası (Konya)
Yağlama (Kayseri)
Yangıç (Çorum)
Yoğurt Çorbası (Kırşehir)
Yoğurtlaç (Kayseri)
Yozgat Böreği
Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı) *