iltasyazilim
FD Üye
İç anadolu bölgesinde yetişen kayda değer ürünler,İç anadolu bölgesinin manâlı ürünleri neledir,İç anadolunun önemli ürünleri
İç Anadolu Bölgesi kayda değer ürünleri içinde tahıllar öncelikle gelir Türkiye genelinde tahıla ayrılan toprakların yarıya yakını bu bölgededir Yer şekilleri ve iklim koşulları tahıl tarımını öne çıkarır Düzlüklerin geniş yer kaplaması makineli tarımı kolaylaştırmıştır
Bölgenin sulanabilen bölümlerinde şeker pancarı tarımı yapılır Buğday, şeker pancarı ve elmanın azami üretildiği bölgedir Şeker pancarının özellikle Konya, Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Niğde gibi şeker fabrikalarının bulunduğu yerlerde ekimi yapılır
İlkbahar yağışı ve yaz kuraklığı tahıla uygun ortamı oluşturmuştur Türkiye'nin tahıl ambarıdır Sulanabilen arazinin azlığı buğday ekim alanlarının geniş olmasına yol açmıştır
Tahıl (bilhassa buğday,arpa, çavdar, yulaf)
Şeker Pancarı
Elma
Armut
Sebze (baklagiller fasulye, nohut, mercimek, bakla)
Ayçiçeği
Badem
Patates *
İç Anadolu Bölgesi kayda değer ürünleri içinde tahıllar öncelikle gelir Türkiye genelinde tahıla ayrılan toprakların yarıya yakını bu bölgededir Yer şekilleri ve iklim koşulları tahıl tarımını öne çıkarır Düzlüklerin geniş yer kaplaması makineli tarımı kolaylaştırmıştır
Bölgenin sulanabilen bölümlerinde şeker pancarı tarımı yapılır Buğday, şeker pancarı ve elmanın azami üretildiği bölgedir Şeker pancarının özellikle Konya, Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Niğde gibi şeker fabrikalarının bulunduğu yerlerde ekimi yapılır
İlkbahar yağışı ve yaz kuraklığı tahıla uygun ortamı oluşturmuştur Türkiye'nin tahıl ambarıdır Sulanabilen arazinin azlığı buğday ekim alanlarının geniş olmasına yol açmıştır
Tahıl (bilhassa buğday,arpa, çavdar, yulaf)
Şeker Pancarı
Elma
Armut
Sebze (baklagiller fasulye, nohut, mercimek, bakla)
Ayçiçeği
Badem
Patates *