Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İc Anadolu Bolgesinin Pancar Uretim Miktarı

İc Anadolu Bolgesinin Pancar Uretim Miktarı
0
185

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
İc Anadolu Bolgesinin Pancar Uretimi Nasıldır
İc Anadolu Bolgesinin Tarım Uretimi
İc Anadolu Bolgesinin Pancar Uretim Nerde Yapılır

İc Anadolu gibi iklimin cok sert olmadığı bolgelerde hem kok verimi hem de şeker varlığının yuksek olduğu en iyi pancar bolgeleridir

Şeker pancarı uretimi; bitkisel ve hayvansal uretimin gelişmesine, azami derecede endustriyel girdiler kullanılmasına, toprakların fiziki yapıları ve ekolojik dengenin iyileşmesine katkı sağlamakta, kendinden sonra ekilecek urunlerin verimlerini azami olcude arttırmaktadır Alternatif tarım urunleri olan ayciceğine gore 5, Buğdaya gore 20 kat daha fazla istihdam oluşturmakta, buğday ve ayciceğine gore ise 2 kat daha makineli tarımın yapılmasına olanak sağlamaktadır

Similar threads

İç Anadolu Bölgesinin Pancar Üretimi Nasıldır İç Anadolu Bölgesinin Tarım Üretimi İç Anadolu Bölgesinin Pancar Üretim Nerde Yapılır İç Anadolu gibi iklimin fazla sert olmadığı bölgelerde keza kök verimi hem de şeker varlığının yüksek olduğu en iyi pancar bölgeleridir Şeker pancarı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Guneydoğu Anadolu Bolgesinin Gecim Kaynakları Nelerdir? Guneydoğu Anadolu Bolgesinin Gecimi Nasıldır? Guneydoğu Anadolu Bolgesinin Ekonomik Faaliyetleri Guneydoğu Anadolu Bolgesi gecim kaynakları iklimle doğru orantılı olduğundan şunları sayabiliriz: Pamukculuk, Tahıl urunleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
ic anadolu bolgesinde yetişen urunler nelerdir Tarım ve hayvancılık Bolge ekonomisinin temeli tarıma dayanır ekili dikili alanların oranı bakımından Marmara Bolgesi'nden sonra ikinci sırada yer alır calışan nufusun buyuk bir kısmı tarımla uğraşır İklimin yarı kurak karakterine rağmen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
İc Anadolu Bolgesinin Ozellikleri Nelerdir Bolge Anadolunun orta kesiminde yer aldığı icin “Orta Anadolu Bolgesi de denir Bolge 4 bolume ayrılmıştır: Konya, Yukarı Sakarya, Yukarı Kızılırmak, Orta Kızılırmak bolumleridir DAĞLARI: Sivrihisar, Sundiken, Hınzır, Kızıldağ ve Tecer Dağları ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Turkiyede sanayi ve sanayileşme Turkiyede sanayinin onemi Turkiyede sanayi kolları Hammaddenin mamul ve yarı mamul duruma getirilmesi faaliyetlerine uretim, uretim tekniğine de sanayi ya da endustri denir SANAYİNİN KURULMASI İCİN GEREKLİ KOŞULLAR * Hammadde Sanayide uretim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
858,496Konular
981,835Mesajlar
29,883Kullanıcılar
Ss42ssSon üye
Üst Alt