iltasyazilim
FD Üye
İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri nelerdir
İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri
Ankara Tavası (Ankara)
Arabaşı (Eskişehir)
Arabaşı (Yozgat)
Baduç kavurması
Bamya Çorbası (Aksaray)
batırık (Seydisehir)
Bayram Könbe
Beypazarı sarması
Börek Çorbası (Kayseri)
Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)
Cevizli Tatlı (Eskişehir)
Çiğ Börek (Eskişehir)
Çiğleme (Aksaray)
Çorum Baklavası
Çubuk Turşusu
DİVRİĞİ PİLAVI
Düğün pilavı (Konya)
ERCİYES SALATASI
Eskişehir Çöreği
Etli ekmek (Konya)
Yoksul Baklavası (Çorum)
Fırında Ankara tavası
Gabaklaş (Ankara)
Gendeme (Kırşehir)
Gömme (Ekmekli Et)
HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)
Hasirde (Kırşehir) (
Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)
Helle Aşı (Sivas)
Hoşmerim (Çankırı)
HUNNAK
HURMA TATLISI (Sivas)
İrmik helvası (Konya)
İskilip Dolması (Çorum)
Gaz Lambası Makarnası (Nevşehir)
Kapama(Eskişehir)
KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)
Karaçuval Helvası(Çorum)
KAYSERI MANTISI
Kayseri Köftesi
Keşkek
Keşkek (Çorum)
Kıkırdak çorbası (Konya)
KIRŞEHİR KÖFTESI
Kirtimburt (Kayseri)
KÖBETE(Eskişehir)
Kuru (Beypazarı)
Madımak (Yozgat)
Mantarlı Borani (Çorum)
Mumbar (Aksaray)
Nevzine (Kayseri)
NOHUTLU YAHNİ(KONYA)
Pastırmalı Börek (Kayseri)
Pastırmalı Pide(Kayseri)
Patlıcan orta (Konya)
Pehli (Kayseri)
Pekmezli Ayva Dolması (6 Karakter)
Piravu Mantısı (Kayseri)
Soğanlama (Ankara)
Soğanlama (Kırşehir)
Sulaç (Karaman)
Sülbiye(Akşehir)
ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)
Şöbiyet (Yozgat usulü)
Tabahruhu
Tatar Böreği (Eskişehir)
Tepsi Mantısı (Kayseri)
Tırhıt (Sivas)
Toyga Çorbası (Konya)
Yağlama (Kayseri)
Yangıç (Çorum)
Yoğurt Çorbası (Kırşehir)
Yoğurtlaç (Kayseri)
Yozgat Böreği
Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı) *
İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri
Ankara Tavası (Ankara)
Arabaşı (Eskişehir)
Arabaşı (Yozgat)
Baduç kavurması
Bamya Çorbası (Aksaray)
batırık (Seydisehir)
Bayram Könbe
Beypazarı sarması
Börek Çorbası (Kayseri)
Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)
Cevizli Tatlı (Eskişehir)
Çiğ Börek (Eskişehir)
Çiğleme (Aksaray)
Çorum Baklavası
Çubuk Turşusu
DİVRİĞİ PİLAVI
Düğün pilavı (Konya)
ERCİYES SALATASI
Eskişehir Çöreği
Etli ekmek (Konya)
Yoksul Baklavası (Çorum)
Fırında Ankara tavası
Gabaklaş (Ankara)
Gendeme (Kırşehir)
Gömme (Ekmekli Et)
HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)
Hasirde (Kırşehir) (
Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)
Helle Aşı (Sivas)
Hoşmerim (Çankırı)
HUNNAK
HURMA TATLISI (Sivas)
İrmik helvası (Konya)
İskilip Dolması (Çorum)
Gaz Lambası Makarnası (Nevşehir)
Kapama(Eskişehir)
KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)
Karaçuval Helvası(Çorum)
KAYSERI MANTISI
Kayseri Köftesi
Keşkek
Keşkek (Çorum)
Kıkırdak çorbası (Konya)
KIRŞEHİR KÖFTESI
Kirtimburt (Kayseri)
KÖBETE(Eskişehir)
Kuru (Beypazarı)
Madımak (Yozgat)
Mantarlı Borani (Çorum)
Mumbar (Aksaray)
Nevzine (Kayseri)
NOHUTLU YAHNİ(KONYA)
Pastırmalı Börek (Kayseri)
Pastırmalı Pide(Kayseri)
Patlıcan orta (Konya)
Pehli (Kayseri)
Pekmezli Ayva Dolması (6 Karakter)
Piravu Mantısı (Kayseri)
Soğanlama (Ankara)
Soğanlama (Kırşehir)
Sulaç (Karaman)
Sülbiye(Akşehir)
ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)
Şöbiyet (Yozgat usulü)
Tabahruhu
Tatar Böreği (Eskişehir)
Tepsi Mantısı (Kayseri)
Tırhıt (Sivas)
Toyga Çorbası (Konya)
Yağlama (Kayseri)
Yangıç (Çorum)
Yoğurt Çorbası (Kırşehir)
Yoğurtlaç (Kayseri)
Yozgat Böreği
Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı) *