iltasyazilim
FD Üye
İç Bakla Fava Tarifi İçin Malzemeler
*300 gram iç bakla (kabukları soyulmuş olursa iyi olur)
*1 orta boy soğan
*2 dal taze sarımsak
*Dereotu
*1 limonun suyu ( yaklaşık 5 yemek kaşığı olması önerilir)
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı toz şeker
*Tuz
İç Bakla Fava Tarifi Yapılışı Kaynayan suya baklaları ve 5’e böldüğümüz soğanı atalım 1 çay kaşığı şeker eklemeyi unutmayalım Yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzüp bir kaba alalım Sarımsağın 1 dalını ince ince kıyıp içine atalım Tuzu da ilave edip blendırdan geçirelim Pürüzsüz bir püre haline gelince içinde limonu ve yağı ilave edelim Karıştırıp üzerini sera film sararak tavsiyem bir gece dolapta beklemesi olsa da acil durumlarda 5 6 saatte olabilir
Servis önerisi:
İnce kıyılmış taze sarımsak ve dereotu ile üzerini süsleyip zeytinyağı gezdirin
Not: Kıvamını koyulaştırmak için un koyup karıştırabilirsiniz, katıca bir hale gelirse hamur sıkma poşetini kullanarak değişik şekillerde servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*300 gram iç bakla (kabukları soyulmuş olursa iyi olur)
*1 orta boy soğan
*2 dal taze sarımsak
*Dereotu
*1 limonun suyu ( yaklaşık 5 yemek kaşığı olması önerilir)
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı toz şeker
*Tuz
İç Bakla Fava Tarifi Yapılışı Kaynayan suya baklaları ve 5’e böldüğümüz soğanı atalım 1 çay kaşığı şeker eklemeyi unutmayalım Yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzüp bir kaba alalım Sarımsağın 1 dalını ince ince kıyıp içine atalım Tuzu da ilave edip blendırdan geçirelim Pürüzsüz bir püre haline gelince içinde limonu ve yağı ilave edelim Karıştırıp üzerini sera film sararak tavsiyem bir gece dolapta beklemesi olsa da acil durumlarda 5 6 saatte olabilir
Servis önerisi:
İnce kıyılmış taze sarımsak ve dereotu ile üzerini süsleyip zeytinyağı gezdirin
Not: Kıvamını koyulaştırmak için un koyup karıştırabilirsiniz, katıca bir hale gelirse hamur sıkma poşetini kullanarak değişik şekillerde servis edebilirsiniz
Afiyet olsun