iltasyazilim
FD Üye
İç Baklalı Pilav Tarifi Resimli
İç Baklalı Pilav Tarifi
İç Baklalı Pilav Malzemeleri:
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı etsuyu
1 su bardağı iç bakla
3 tane taze soğan yaprağı
1 adet kesmeşeker
45 damla limon suyu
Dereotu
Tuzlu, karabiber
Sıvıyağ
İç Baklalı Pilavın Yapılışı: Baklaları suda haşlıyoruz Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz Peşinde tuzlu sıcak suda ıslatıp 12 saat beklettiğimiz pirinçleri, suyunu süzerek baklalara ekleyip 23 dakika kavuruyoruz Son olarak kıyılmış akarsu otunu, etsuyunu, kesmeşekeri, tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu çekene değin pişirdikten sonradan ocaktan alıyoruz 45 damla limon suyunu pilavın üzerine damlattıktan sonradan pilavın üstüne kağıt havlu örterek, tencerenin kapağını kapatıp yarım saat dek dinlendiriyoruz Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz
özel baskı *
İç Baklalı Pilav Tarifi
İç Baklalı Pilav Malzemeleri:
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı etsuyu
1 su bardağı iç bakla
3 tane taze soğan yaprağı
1 adet kesmeşeker
45 damla limon suyu
Dereotu
Tuzlu, karabiber
Sıvıyağ
İç Baklalı Pilavın Yapılışı: Baklaları suda haşlıyoruz Baklaları pilav tenceresine alıp 4 yemek kaşığı sıvıyağda ince ince kıydığımız taze soğan yaprakları ile soteliyoruz Peşinde tuzlu sıcak suda ıslatıp 12 saat beklettiğimiz pirinçleri, suyunu süzerek baklalara ekleyip 23 dakika kavuruyoruz Son olarak kıyılmış akarsu otunu, etsuyunu, kesmeşekeri, tuz ve karabiberi de ekleyerek kapağını kapatıp suyunu çekene değin pişirdikten sonradan ocaktan alıyoruz 45 damla limon suyunu pilavın üzerine damlattıktan sonradan pilavın üstüne kağıt havlu örterek, tencerenin kapağını kapatıp yarım saat dek dinlendiriyoruz Tenceredeki pilavı karıştırıp servis tabaklarına alıyoruz ve dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz
özel baskı *