Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İç Mimarlık

İç Mimarlık
0
62

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
İç Mimarlık Programın Amacı İç mimarlık programının amacı, insanın ihtiyaçlarına ve eldeki malzemenin niteliğine uygun olarak, iç mekânın düzenlenmesi ve mekâna özgü mobilyaların özgün biçimlerinin tasarımı ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapmaktır Programda Okutulan Ana Dersler İç mimarlık programının amacı, insanın ihtiyaçlarına ve eldeki malzemenin niteliğine uygun şekilde, iç mekânın düzenlenmesi ve mekâna özgü mobilyaların benzersiz biçimlerinin tasarımı ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapmaktır Gereken Nitelikler Bu alana girmek isteyen lise öğrencileri kendilerini bilhassa resim, genel kültür, sosyoloji, sanat tarihi ve insan bilimleri alanlarında iyi yetiştirmelidirler Ayrıca kişinin normalin üzerinde bir akademik yeteneğin yanında, düzgün şekil çizebilme, düşüncesini ifade edebilme gücüne sahip, marifetli bir kimse olması gereklidir İç mimar toplumdaki bütün işlevler ile ilgili tasarımlara yöneleceği için genel kültürü geniş, yenilikleri izleyen, insanlararası ilişkilerde inandırıcı ve düzenli olmalıdır Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler İç mimarlık programında mezun olanlara İç Mimarunvanı verilir İç mimarlık Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliğine ast İç Mimarlık Odası içinde yer alır İç mimarlar mekan tasarımında ilk araştırmalardan yapının bitimine değin mimarlık ekibinin içinde yer alırlar ve mekânların konum, boyut ve ekipmanlarını araştırır, belirler ve tasarımlarını hazırlarlar Ayrıca, yapıların baştan düzenlenmesi ve işlevlere yönetilmesi konularında her türlü araştırma ve tasarımları yaparak projelerini düzenlerler İç mimarlar, endüstri içinde mobilya tasarımcısı olarak da devir alırlar Kültür kalıtı ve eski eser yapılarının korunması ve yeniden kazanılması konularında her türlü restorasyon ve tasarım çalışmaları da iç mimarların uğraşlarıdır Alıştırma Alanları İç mimarın alıştırma alanı, tasarım aşamasında büro; kullanım ve denetim aşamasında yapılar; malzemelerin üretim aşamasında atölyeler ve fabrikalardır İç mimarlar yürürlükteki kanun ve kontrat hükümlerine kadar halk kesiminde özellikle Bayındırlık ve İskân Bakanlığında, belediyelerde çalışabildikleri gibi, özgür olarak kendi bürolarında da çalışmalarını yürütmektedirler Ülkemizde kabiliyetli iç mimarlara her zaman gereksinim duyulmaktadır  

858,497Konular
982,009Mesajlar
29,993Kullanıcılar
cyberrSon üye
Üst Alt