iltasyazilim
FD Üye
İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase pirinç
*Yarım paket kuş üzümü
*1 paket çam fıstığı
*1 su bardağı badem
*Tarçın
*Yenibahar
*Karabiber
*Tuz
*Tavuk suyu
*Sıvı yağ
*Tereyağ
İç Pilav Tarifi Yapılışı
Pirinçler yıkanır Sıcak suda 30 dk bekletilir Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur ve ikiye ayırılır Bir tencereye sıvı yağ alınır ve bademler kavrulur Hafif kavrulduktan sonra tereyağ ve çam fıstığını ekliyoruz ve karıştırıyoruz Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümü ve Pirinççi ekleyip birkaç dakika karıştırıyoruz Daha sonra baharatları ekleyerek tavuk suyunu döküyoruz ( pirinçlimiz ne kadar su çekiyorsa tavuk suyunu o kadar ekliyoruz Benimki 1 e 2, 5 çekiyordu sizin pirinçtiniz ne kadar çekiyorsa İyice kaynadıktan sonra altını kısarak suyunu çekene kadar kısık Ateş’te pişiriyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 kase pirinç
*Yarım paket kuş üzümü
*1 paket çam fıstığı
*1 su bardağı badem
*Tarçın
*Yenibahar
*Karabiber
*Tuz
*Tavuk suyu
*Sıvı yağ
*Tereyağ
İç Pilav Tarifi Yapılışı
Pirinçler yıkanır Sıcak suda 30 dk bekletilir Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur ve ikiye ayırılır Bir tencereye sıvı yağ alınır ve bademler kavrulur Hafif kavrulduktan sonra tereyağ ve çam fıstığını ekliyoruz ve karıştırıyoruz Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümü ve Pirinççi ekleyip birkaç dakika karıştırıyoruz Daha sonra baharatları ekleyerek tavuk suyunu döküyoruz ( pirinçlimiz ne kadar su çekiyorsa tavuk suyunu o kadar ekliyoruz Benimki 1 e 2, 5 çekiyordu sizin pirinçtiniz ne kadar çekiyorsa İyice kaynadıktan sonra altını kısarak suyunu çekene kadar kısık Ateş’te pişiriyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun