Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İç Pilav Tarifi

İç Pilav Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*1 kase pirinç
*Yarım paket kuş üzümü
*1 paket çam fıstığı
*1 su bardağı badem
*Tarçın
*Yenibahar
*Karabiber
*Tuz
*Tavuk suyu
*Sıvı yağ
*Tereyağ

İç Pilav Tarifi Yapılışı
Pirinçler yıkanır Sıcak suda 30 dk bekletilir Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur ve ikiye ayırılır Bir tencereye sıvı yağ alınır ve bademler kavrulur Hafif kavrulduktan sonra tereyağ ve çam fıstığını ekliyoruz ve karıştırıyoruz Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümü ve Pirinççi ekleyip birkaç dakika karıştırıyoruz Daha sonra baharatları ekleyerek tavuk suyunu döküyoruz ( pirinçlimiz ne kadar su çekiyorsa tavuk suyunu o kadar ekliyoruz Benimki 1 e 2, 5 çekiyordu sizin pirinçtiniz ne kadar çekiyorsa İyice kaynadıktan sonra altını kısarak suyunu çekene kadar kısık Ateş’te pişiriyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt