iltasyazilim
FD Üye
İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 Su bardağı pilavlık pirinç
*150 Gr kuzu ciğeri (Tavuk ciğeri de olabilir)
*2 Kaşık tereyağı
*1 Kaşık sıvı yağı
*1 Adet küçük soğan
*1 Adet orta boy domates
*2 Çorba kaşığı kuş üzümü
*2 Çorba kaşığı çam fıstığı
*1 Çay kaşığı karabiber
*1 Çay kaşığı yeni bahar
*1 Çay kaşığı tarçın
*3 su bardağı et suyu ( Et suyu olmayan 1 tablet et bulyon kullanabilir)
*2*küp şeker
*Tuz
İç Pilav Tarifi Yapılışı Bugünde herkesin sevebileceği Türk mutfağında önemli bir yeri olan misafirlerinizi ağırlarken ikram edebileceğiniz güzel bir tarif İç pilav tarifi Şimdi hep beraber pilavımızı yapmaya başlayalım İlk önce ciğerleri ince ince kuş başı doğrayın yıkayın bir kenarda hazır bekletin Bir tencereye 1 kaşık tere yağını sıvı yağını koyun içerisine soğanı ince ince kıyın ve çam fıstığını ilave edin Kısık ateşte kavurun Üzerine ciğeri koyup kavurmaya devam edin Kuş üzümlerini, karabiberi, ve diğer baharatları şekeri ilave edin Domatesin kabuklarını soyun rendeleyin tencereye ilave edin karıştırın iki üç dakika kavurunÜç bardak et suyunu ve tuzunu ilave edin bir taşım kaynatın(Et suyu bulamayanlar bir tablet et suyunu üç bardak sıcak suda eriterek koyabilir) Yıkadığımız pirinci tencereye koyun suyu az gelirse suyunu da ayarlayın Geride kalan bir kaşık tereyağını da ilave edin pirinçler suyunu çekene kadar pilavı kısık ateşte pişirin Ocağın altını kapatın Pilavı 15 dakika kadar demlenmeye bırakın Pilavımız servise hazır Afiyet olsun
*2 Su bardağı pilavlık pirinç
*150 Gr kuzu ciğeri (Tavuk ciğeri de olabilir)
*2 Kaşık tereyağı
*1 Kaşık sıvı yağı
*1 Adet küçük soğan
*1 Adet orta boy domates
*2 Çorba kaşığı kuş üzümü
*2 Çorba kaşığı çam fıstığı
*1 Çay kaşığı karabiber
*1 Çay kaşığı yeni bahar
*1 Çay kaşığı tarçın
*3 su bardağı et suyu ( Et suyu olmayan 1 tablet et bulyon kullanabilir)
*2*küp şeker
*Tuz
İç Pilav Tarifi Yapılışı Bugünde herkesin sevebileceği Türk mutfağında önemli bir yeri olan misafirlerinizi ağırlarken ikram edebileceğiniz güzel bir tarif İç pilav tarifi Şimdi hep beraber pilavımızı yapmaya başlayalım İlk önce ciğerleri ince ince kuş başı doğrayın yıkayın bir kenarda hazır bekletin Bir tencereye 1 kaşık tere yağını sıvı yağını koyun içerisine soğanı ince ince kıyın ve çam fıstığını ilave edin Kısık ateşte kavurun Üzerine ciğeri koyup kavurmaya devam edin Kuş üzümlerini, karabiberi, ve diğer baharatları şekeri ilave edin Domatesin kabuklarını soyun rendeleyin tencereye ilave edin karıştırın iki üç dakika kavurunÜç bardak et suyunu ve tuzunu ilave edin bir taşım kaynatın(Et suyu bulamayanlar bir tablet et suyunu üç bardak sıcak suda eriterek koyabilir) Yıkadığımız pirinci tencereye koyun suyu az gelirse suyunu da ayarlayın Geride kalan bir kaşık tereyağını da ilave edin pirinçler suyunu çekene kadar pilavı kısık ateşte pişirin Ocağın altını kapatın Pilavı 15 dakika kadar demlenmeye bırakın Pilavımız servise hazır Afiyet olsun