iltasyazilim
FD Üye
İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak baldo pirinç
*3 bardak sıcak su
*1 fincan zeytinyağ + 2 kaşık tereyağ
*1 paket dolmalık fıstık
*1 paket kuş üzümü
*1 adet kurusoğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım tatlı kaşığı tarçın
*1 demet dereotu
*Çok az şeker
İç Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçler yıkanır ve kaynar suda bekletilir Soğan soyulur ve ince doğranır Yassı bir tencerede zeytinyağ ve soğanlar pişmeye bırakılır Üzerine dolmalık fıstık ve yıkanmış süzülmüş kuş üzümü ile 3 bardak sıcak su eklenir Kaynayınca karabiber ve diğer tüm baharatlar ilave edilir Pirinç iyice yıkanıp bu karışıma dahil edilir Tuz ve biraz şeker atılır Üzerine 2 parça tereyağ konur ve pilav çevrilir İncecik dereotu en son olarak eklenir ve pilav, suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır Bir parça havlu örtülür kapak kapatılıp demlenmeye bırakılır Afiyet olsun ?
*2 bardak baldo pirinç
*3 bardak sıcak su
*1 fincan zeytinyağ + 2 kaşık tereyağ
*1 paket dolmalık fıstık
*1 paket kuş üzümü
*1 adet kurusoğan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım tatlı kaşığı tarçın
*1 demet dereotu
*Çok az şeker
İç Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçler yıkanır ve kaynar suda bekletilir Soğan soyulur ve ince doğranır Yassı bir tencerede zeytinyağ ve soğanlar pişmeye bırakılır Üzerine dolmalık fıstık ve yıkanmış süzülmüş kuş üzümü ile 3 bardak sıcak su eklenir Kaynayınca karabiber ve diğer tüm baharatlar ilave edilir Pirinç iyice yıkanıp bu karışıma dahil edilir Tuz ve biraz şeker atılır Üzerine 2 parça tereyağ konur ve pilav çevrilir İncecik dereotu en son olarak eklenir ve pilav, suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır Bir parça havlu örtülür kapak kapatılıp demlenmeye bırakılır Afiyet olsun ?