iltasyazilim
FD Üye
İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*4 Su bardağı pilavlık pirinç
*1 tavuk göğsü (isteğe bağlı but kısmı da kullanılabilinir)
*Kuş üzümü
*Çam fıstığı
*Badem
*Karabiber
*Yenibahar
*Tuz
*Sıvı yağ
İç Pilav Tarifi Yapılışı Yapılışı : Pirinç ılık su ve bir kaşık tuzda yarım saat bekletilir Diğer taraftan bol suda haşlanan tavuklar didiklenir, suyu pilava eklenmek için kenara ayrılır Sıvı yağa öncelikle kabuğu soyulmuş bademler ve çam fıtığı atılarak kavrulur, üzerine pirinç ve kuş üzümü de eklenerek bi süre kavurmaya devam edilir Islatılmış olan pirinç her zaman için daha az su çeker bu sebeple ekleyeceğimiz tavuk suyu ve su pilavın üzerini 1 parmaktan fazla geçmemeli Suyunu verdiğimiz pilava tuz, karabiber, yeni bahar ve ince kıyılmış maydanoz da eklenerek kapağı açılmadan pişmeye bırakılır Pişen pilav kağıt havlu yardımı ile yarım saat kadar dinlendirildikten sonra servise hazır olur
AFİYET OLSUN
*4 Su bardağı pilavlık pirinç
*1 tavuk göğsü (isteğe bağlı but kısmı da kullanılabilinir)
*Kuş üzümü
*Çam fıstığı
*Badem
*Karabiber
*Yenibahar
*Tuz
*Sıvı yağ
İç Pilav Tarifi Yapılışı Yapılışı : Pirinç ılık su ve bir kaşık tuzda yarım saat bekletilir Diğer taraftan bol suda haşlanan tavuklar didiklenir, suyu pilava eklenmek için kenara ayrılır Sıvı yağa öncelikle kabuğu soyulmuş bademler ve çam fıtığı atılarak kavrulur, üzerine pirinç ve kuş üzümü de eklenerek bi süre kavurmaya devam edilir Islatılmış olan pirinç her zaman için daha az su çeker bu sebeple ekleyeceğimiz tavuk suyu ve su pilavın üzerini 1 parmaktan fazla geçmemeli Suyunu verdiğimiz pilava tuz, karabiber, yeni bahar ve ince kıyılmış maydanoz da eklenerek kapağı açılmadan pişmeye bırakılır Pişen pilav kağıt havlu yardımı ile yarım saat kadar dinlendirildikten sonra servise hazır olur
AFİYET OLSUN