iltasyazilim
FD Üye
İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket 2 li tavuk göğsü
*1 su bardağı kabuğu soyulmuş fıstık
*1 su bardağı kabuğu soyulmuş badem
*1 su bardağı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 su bardağı pirinç
*Tuz
*Karabiber
*
İç Pilav Tarifi Yapılışı Tavukları haşlayıp tel tel didikliyoruz Pirinçleri iyce yıkayıp süzüyoruz ve tencerede sıvı yağda kavuruyoruz üzerine yüzünü çok geçmeyecek şekilde haşladığımız tavuğun suyundan ilave ediyoruz ve kuş üzümünü ekliyoruz kaynayınca kapağını kapatıp altını kısıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz Kabukları soyulmuş badem ve fıstıkları tel tel didiklediğimiz tavukla birlikte tereyağında kavuruyoruz Pişen ve 15 dakika dinlenen pilavımıza ilave edip karıştırıyoruz tuz ve karabiberini de atıp afiyetle yiyoruz Afiyet olsun
)
*1 paket 2 li tavuk göğsü
*1 su bardağı kabuğu soyulmuş fıstık
*1 su bardağı kabuğu soyulmuş badem
*1 su bardağı kuş üzümü
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 su bardağı pirinç
*Tuz
*Karabiber
*
İç Pilav Tarifi Yapılışı Tavukları haşlayıp tel tel didikliyoruz Pirinçleri iyce yıkayıp süzüyoruz ve tencerede sıvı yağda kavuruyoruz üzerine yüzünü çok geçmeyecek şekilde haşladığımız tavuğun suyundan ilave ediyoruz ve kuş üzümünü ekliyoruz kaynayınca kapağını kapatıp altını kısıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz Kabukları soyulmuş badem ve fıstıkları tel tel didiklediğimiz tavukla birlikte tereyağında kavuruyoruz Pişen ve 15 dakika dinlenen pilavımıza ilave edip karıştırıyoruz tuz ve karabiberini de atıp afiyetle yiyoruz Afiyet olsun