Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İç Pilavı Tarifi Resimli

İç Pilavı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İç Pilavı nasıl yapılır
İç Pilavı hazırlanışı




İç Pilavı malzemeleri:


1 tane taze soğan
2 su bardağı su
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 tatlı kaşığı nane
1 dere kaşığı yenibahar
1 akarsu kaşığı tarçın
2 adet kesme şeker
Yarım demet dereotu
Sıvıyağ
Tuz
Yarım dere kaşığı karabiber


İç Pilavı hazırlanışı:

Çoğu pilav çeşidinde de olduğu gibi ilk önce pirinci ayıklayıp, tuz sıcak suda en az bir saat bekletin
Nişastası gidinceye değin oldukça çok yıkayın ve süzün
Bir tencereye tereyağı ile yemeklik doğradığımız soğanı koyup pembeleştirelim
daha sonra tencereye iki su bardağı suyu, tuzu, şekeri, tane karabiberi ilave edelim Kaynayınca pirinci de ekleyip, karıştıralım
Üzerine de kuş üzümünü serpip, 15 dakika daha pişirelim
Öbür bir tavada dolma fıstığını bir çorba kaşığı sıvıyağla kavuralım
Pilava; fıstığı, ince kıydığımız dereotunu, naneyi, yenibaharı, tarçını ilave edip, harmanlayalım
Pilavımız artık hazır ayla gelmiştir Servis yapabilirsiniz

Sıhhat olsun


*
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,343Kullanıcılar
Kara123Son üye
Üst Alt