iltasyazilim
FD Üye
İç Pilavlı Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo dana ciğeri
*1, 5 su bardağı pilavlık pirinç
*50 gr dolmalık fıstık
*50 gr kuş üzümü
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı yeni bahar
*Tuz
*Çiçek yağ
*Un
İç Pilavlı Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı Tereyeğını pilavı yapacağımız tencerede eritip 2 çorba kaşığı çiçek yağ ilavesi ile dolmalık fıstıkları pğembeleşinceye kadar kavuruyoruz İçerisine yıkanmış pirincimizi ilave edim 1 dk kadar daha kavuruyoruz Daha sonra 2, 5 su bardağı suyu ilave edip kuş üzümü tuz ve yeni baharı ekleyip pişmeye bırakıyoruz
Küçük doğranmış dana ciğerini içine tuz serptiğimiz una bulayıp kızartıyoruz
Demlendikten sonra yanına hazırladığınız Arnavut ciğeri ile servis edebilirsiniz
*Yarım kilo dana ciğeri
*1, 5 su bardağı pilavlık pirinç
*50 gr dolmalık fıstık
*50 gr kuş üzümü
*1 çorba kaşığı tereyağı
*1 çay kaşığı yeni bahar
*Tuz
*Çiçek yağ
*Un
İç Pilavlı Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı Tereyeğını pilavı yapacağımız tencerede eritip 2 çorba kaşığı çiçek yağ ilavesi ile dolmalık fıstıkları pğembeleşinceye kadar kavuruyoruz İçerisine yıkanmış pirincimizi ilave edim 1 dk kadar daha kavuruyoruz Daha sonra 2, 5 su bardağı suyu ilave edip kuş üzümü tuz ve yeni baharı ekleyip pişmeye bırakıyoruz
Küçük doğranmış dana ciğerini içine tuz serptiğimiz una bulayıp kızartıyoruz
Demlendikten sonra yanına hazırladığınız Arnavut ciğeri ile servis edebilirsiniz