Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İç Pilavlı Ciğer Sarma

İç Pilavlı Ciğer Sarma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
İç Pilavlı Ciğer Sarma Tarifi İçin Malzemeler İç pilav


*250 gr karaciğer
*1, 5 su bardağı baldo pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 soğan (Jülyen doğranmış)
*Yarım çay bardağı badem
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*Zencefil
*Zerdecal
*Karabiber
*Kimyon
*Tarçın
*Şeker
*2, 53 su bardağı su

Sarma için;


*6 parça iç yağı

İç Pilavlı Ciğer Sarma Tarifi Yapılışı İlk olarak ciğer yüksek ateşte sotelenir İçine birazcık yağ eklenir kavrulur
Diğer tarafta soğan tereyağda kavrulur
Pirinç eklenip tuz atılır kavrulur
Sonrasında badem de birazcık kavrulur Kuş üzümü baharatlar kavrulan ciğer ve kaynar su eklenir
Pişen pilavımız resimdeki gibi kasenin içerisine konulan iç yağa sarılıp ters çevrilir ve fırın tepsimize dizilir
200c fırında üzerleri kızarana kadar (ben 3540 dk pişirdim) pişirilir
Biraz ağır bir yemek olmakla beraber enfes lezzetli olan sarmamı kesinlikle deneyin ve sizlerde bu şahane lezzetle tanışın diyorum
Afiyet olsun???
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt