iltasyazilim
FD Üye
İç Pilavlı Ciğer Sarma Tarifi İçin Malzemeler İç pilav
*250 gr karaciğer
*1, 5 su bardağı baldo pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 soğan (Jülyen doğranmış)
*Yarım çay bardağı badem
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*Zencefil
*Zerdecal
*Karabiber
*Kimyon
*Tarçın
*Şeker
*2, 53 su bardağı su
Sarma için;
*6 parça iç yağı
İç Pilavlı Ciğer Sarma Tarifi Yapılışı İlk olarak ciğer yüksek ateşte sotelenir İçine birazcık yağ eklenir kavrulur
Diğer tarafta soğan tereyağda kavrulur
Pirinç eklenip tuz atılır kavrulur
Sonrasında badem de birazcık kavrulur Kuş üzümü baharatlar kavrulan ciğer ve kaynar su eklenir
Pişen pilavımız resimdeki gibi kasenin içerisine konulan iç yağa sarılıp ters çevrilir ve fırın tepsimize dizilir
200c fırında üzerleri kızarana kadar (ben 3540 dk pişirdim) pişirilir
Biraz ağır bir yemek olmakla beraber enfes lezzetli olan sarmamı kesinlikle deneyin ve sizlerde bu şahane lezzetle tanışın diyorum
Afiyet olsun???
*250 gr karaciğer
*1, 5 su bardağı baldo pirinç
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 soğan (Jülyen doğranmış)
*Yarım çay bardağı badem
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*Zencefil
*Zerdecal
*Karabiber
*Kimyon
*Tarçın
*Şeker
*2, 53 su bardağı su
Sarma için;
*6 parça iç yağı
İç Pilavlı Ciğer Sarma Tarifi Yapılışı İlk olarak ciğer yüksek ateşte sotelenir İçine birazcık yağ eklenir kavrulur
Diğer tarafta soğan tereyağda kavrulur
Pirinç eklenip tuz atılır kavrulur
Sonrasında badem de birazcık kavrulur Kuş üzümü baharatlar kavrulan ciğer ve kaynar su eklenir
Pişen pilavımız resimdeki gibi kasenin içerisine konulan iç yağa sarılıp ters çevrilir ve fırın tepsimize dizilir
200c fırında üzerleri kızarana kadar (ben 3540 dk pişirdim) pişirilir
Biraz ağır bir yemek olmakla beraber enfes lezzetli olan sarmamı kesinlikle deneyin ve sizlerde bu şahane lezzetle tanışın diyorum
Afiyet olsun???
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.