iltasyazilim
FD Üye
İç ve Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*Kişi başı bir çay bardağı köftelik bulgur
*1 adet kuru soğan
*1 demet maydanoz
*2 dal yeşil soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı kimyon
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Reyhan ( olmasa da olur)
*1 adet limon
*Domates salçası
İç ve Kısır Tarifi Yapılışı Kişi başına bir çay bardağı köftelik bulguru yoğurma kabına alıyoruz İçine ince ince doğradığımız kuru soğanı, baharatları katıp sıcak su ile ıslatıyoruz Ağzı kapalı 10 dk bekletiyoruz Diğer taraftan maydanoz ve yeşil soğanı da küçük küçük doğrayıp bir kenara alıyoruz Islanan bulguru yarım içlik yarım kısırlık olarak ayırıyoruz İlk önce kısırı yapıyoruz, kısırın içine 1 yemek kaşığı salça katıp elimizle karıştırıyoruz ( Salça az gelirse isteğe göre ekleyebilirsiniz ) 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip tekrar elimizle karıştırıyoruz Daha sonra içine doğradığımız yeşilliklerin yarısını katıyoruz ( diğer yarısı içe katıcağız ) Yarım limonu da içine sıkıp tekrar elimizle karıştırıyoruz ( salçam tuzlu olduğu için tuz koymadım ben kısıra ama siz arzu ederseniz ekleyebilirsiniz) servis tabağına alıyoruz
İçi hazırlamak için de ayırdığımız diğer yarım bulgurun içine dolu 1 yemek kaşığı domates Salçası, tuzunu katıp elimizle özleşene kadar ( yumuşayana kadar ) yoğuruyoruz yaklaşık 10 dk falan Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağ, diğer yarım limon ve kalan yeşillikleri de katıp tekrar yoğuruyoruz İçine birazda reyhan katıp yine yoğuruyoruz Daha sonra içine yavaş yavaş soğuk su katıp elimizle diğer taraftan tekrar karıştırıyoruz ( bulgurun topaklanmaması için ) sulu bir karışım olacak, içimiz hazır Haşlanmış lahana ve turşuyla servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*Kişi başı bir çay bardağı köftelik bulgur
*1 adet kuru soğan
*1 demet maydanoz
*2 dal yeşil soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı kimyon
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Reyhan ( olmasa da olur)
*1 adet limon
*Domates salçası
İç ve Kısır Tarifi Yapılışı Kişi başına bir çay bardağı köftelik bulguru yoğurma kabına alıyoruz İçine ince ince doğradığımız kuru soğanı, baharatları katıp sıcak su ile ıslatıyoruz Ağzı kapalı 10 dk bekletiyoruz Diğer taraftan maydanoz ve yeşil soğanı da küçük küçük doğrayıp bir kenara alıyoruz Islanan bulguru yarım içlik yarım kısırlık olarak ayırıyoruz İlk önce kısırı yapıyoruz, kısırın içine 1 yemek kaşığı salça katıp elimizle karıştırıyoruz ( Salça az gelirse isteğe göre ekleyebilirsiniz ) 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip tekrar elimizle karıştırıyoruz Daha sonra içine doğradığımız yeşilliklerin yarısını katıyoruz ( diğer yarısı içe katıcağız ) Yarım limonu da içine sıkıp tekrar elimizle karıştırıyoruz ( salçam tuzlu olduğu için tuz koymadım ben kısıra ama siz arzu ederseniz ekleyebilirsiniz) servis tabağına alıyoruz
İçi hazırlamak için de ayırdığımız diğer yarım bulgurun içine dolu 1 yemek kaşığı domates Salçası, tuzunu katıp elimizle özleşene kadar ( yumuşayana kadar ) yoğuruyoruz yaklaşık 10 dk falan Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağ, diğer yarım limon ve kalan yeşillikleri de katıp tekrar yoğuruyoruz İçine birazda reyhan katıp yine yoğuruyoruz Daha sonra içine yavaş yavaş soğuk su katıp elimizle diğer taraftan tekrar karıştırıyoruz ( bulgurun topaklanmaması için ) sulu bir karışım olacak, içimiz hazır Haşlanmış lahana ve turşuyla servis yapabilirsiniz Afiyet olsun