Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İcabe Mescidi hakkında kısa bilgi

İcabe Mescidi hakkında kısa bilgi
0
153

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
İcabe Mescidi

Sahihi Muslimde rivayet edilen bir hadisi şerifte Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) şoyle buyuruyorlar: “rabbime uc duada bulundum bunlardan ikisini kabul etti birini etmedi Rabbimden ummetimi kıtlıkla helak etmemesini istedim kabul etti Yine rabbimden ummetimi tufanla helak etmemesini istedim bunu da kabul etti Birde ummetimi kendi icinde bolmemesini, bir birine duşurmemesini istedim bunu kabul etmedi Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) bu duayı bu mescidin bulunduğu yerde yapmıştır bundan dolayı bu mescide duanın kabul olması manasına icabe mescidi denmiştir Ayrıca bu mescid beni muaviye kabilesinin icinde olduğu icin Beni Muaviye mescidi de denmiştir Ancak bu gun icabe mescidi diye anılmaktırBu mescid bu gun şarii sittin denilen cadde uzerinde bulunmaktadır Binası yenilenerek genişletilmiştir Mesahası takriben 1000m² dir

imagesicabemescidihakkindakisabilgi5ad2c6fa7ffbc

858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt