Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İcâbet Etmek

İcâbet Etmek
0
124

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
1 Kabûl etmek
Müslümanın müslüman üzerinde beş hakkı vardır: Selâmına cevap vermek, hastasını yoklamak, cenâzesinde bulunmak, dâvetine icâbet etmek, aksırıp elhamdülillah deyince, yerhamükellah diyerek cevâb vermek (Hadîsi şerîfBuhârî, Müslim)
2 Allahü teâlânın duâları kabûl buyurması
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki:
Bana duâ ediniz size icâbet edeyim (Mü'minûn sûresi: 60)
(Ey Resûlüm!) Kullarım sana benden sorarlarsa, ben (ilim ve icâbetle) yakınım Bana duâ ettikleri zaman duâlarına icâbet ederim (Bekara sûresi: 186)
Çok kimse vardır ki, yedikleri ve giydikleri haramdır Sonra ellerini kaldırıp duâ ederler Böyle duâya nasıl icâbet olunur (Hadîsi şerîfKimyâyı Seâdet)
Arkadan yapılan duâ icâbete makrûndur (kabûle yakındır) (İbni Cezerî)

Similar threads

1 Esmâi hüsnâdan (Allahü teâlânın güzel isimlerinden) Zâtı ayıplardan (kusurlardan), sıfatları noksanlıklardan ve işleri kötülüklerden uzak, temiz olan Eceli gelmeyen bir hastaya elem ve hastalıkları için yüz yirmi bir defâ Selâm (esSelâm) ismi şerîfi okunursa, Allahü teâlânın izniyle o kimse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki: Bana (hâlis kalb ile) duâ ediniz Duânızı kabûl ederim (Mü'min sûresi: 60) Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen duâ kabûl olmaz (Hadîsi şerîfMevâhibi Ledünniyye) Mü'minin din kardeşi için, arkasından yaptığı hayır duâ kabûl olur Bir melek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Aksırıp, Elhamdülillah diyene, yanında bulunan kimsenin; Allahü teâlâ sana merhamet etsinmânâsına söylediği mübârek bir söz, teşmit (Bkz Teşmît) Müslümanın müslüman üzerinde beş hakkı vardır Selâmına cevâb vermek, hastasını yoklamak, cenâzesinde bulunmak, dâvetine gitmek ve aksırıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Kur'ânı kerîmde meâlen buyruldu ki: De ki, Rabbim; bütün fuhşiyâtı (küfür ve nifakı) açığını ve gizlisini, her türlü günâhı, haksız isyânı ve Allahü teâlâya hiçbir zaman bir burhan indirmediği herhangi bir şeyi ortak koşmanızı ve bilmediğiniz şeyleri Allahü teâlâya isnâd etmenizi, harâm etti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
223
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki: Ey Muhammed! Rabbininin yoluna hikmetle, güzel öğütlerle dâvet et Onlarla en güzel şekilde tartış (Nahl sûresi: 125) Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem, Allahü teâlâdan kendisine gelen emirleri insanlara açıklamak ve onları îmâna dâvetle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt