iltasyazilim
FD Üye
Mersin'in Yemekleri,mersin yöresinin yemekleri,içel yemekleri,mersinin meşhur yemekleri,mersin'in ünlü yemekleri
İçelin (Mersinin) Yemekleri
Mersin ilinde gelişmiş restoran modellerinde deniz ürünleri, kırmızı et yemekleri, özel kebap çeşitlerini yeme imkanları mevcuttur Balık ızgaraları, tantuni, cezerye, kuş gözü, humus, telatür, eya dolması, şırdan, bandırma, yüzük çorbası, övelemeç özel yöresel yemeklerdendir
Tantuni
Malzemeler
500 gram kıyma
1 paket un
3 adet soğan
3 adet orta tepe domates
3 dilim bayat ekmek
3 adet yeşilbiber
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
tuz
Salatası için
1 demet taze soğan
1 adet limon
1 demet maydanoz
bir arz sumak
Yapılışı:
Tencereye kıymayı koyun Bir arz su ek edin Kıyma suyunu çekine kadar pişirin Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve sonradan 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin Birkaç dakika kavurun 3 adet yeşil biberi ufak küçük doğrayın onu da tencereye ek edin
Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine veya teflon tavaya dökün Birkaç dakika daha kavurun
Malzemeleri bitmiş tencereye boşaltın küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atınTencerenin kapağını kapatın
Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün Ortasını havuz gibi açın Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimlerini ekleyin sonradan bir miktar su ekleyin Yoğurarak hamur elde edin Ufak bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın Teflon tavada veya sacda pişirin Yufkalar pişerken, bir yana salatayı hazırlayın Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tuz, yaprakları bölünmüş maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun Rulo biçiminde sarın Soğutmadan servis yapın *
İçelin (Mersinin) Yemekleri
Mersin ilinde gelişmiş restoran modellerinde deniz ürünleri, kırmızı et yemekleri, özel kebap çeşitlerini yeme imkanları mevcuttur Balık ızgaraları, tantuni, cezerye, kuş gözü, humus, telatür, eya dolması, şırdan, bandırma, yüzük çorbası, övelemeç özel yöresel yemeklerdendir
Tantuni
Malzemeler
500 gram kıyma
1 paket un
3 adet soğan
3 adet orta tepe domates
3 dilim bayat ekmek
3 adet yeşilbiber
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
tuz
Salatası için
1 demet taze soğan
1 adet limon
1 demet maydanoz
bir arz sumak
Yapılışı:
Tencereye kıymayı koyun Bir arz su ek edin Kıyma suyunu çekine kadar pişirin Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve sonradan 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin Birkaç dakika kavurun 3 adet yeşil biberi ufak küçük doğrayın onu da tencereye ek edin
Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine veya teflon tavaya dökün Birkaç dakika daha kavurun
Malzemeleri bitmiş tencereye boşaltın küp şeklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atınTencerenin kapağını kapatın
Başka bir kabın içine 1 paket unu dökün Ortasını havuz gibi açın Tuz ve ufaladığınız bayat ekmek dilimlerini ekleyin sonradan bir miktar su ekleyin Yoğurarak hamur elde edin Ufak bezeler koparıp, oklavayla tabak büyüklüğünde açın Teflon tavada veya sacda pişirin Yufkalar pişerken, bir yana salatayı hazırlayın Bunun için, soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tuz, yaprakları bölünmüş maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın Pişirdiğiniz yufkaların içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun Rulo biçiminde sarın Soğutmadan servis yapın *