Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ICF Türkiye, Egeli genç iş insanlarını uygulamalı olarak profesyonel koçlukla tanıştırdı: Aslında Koçluk

ICF Türkiye, Egeli genç iş insanlarını uygulamalı olarak profesyonel koçlukla tanıştırdı: Aslında Koçluk
0
68

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Egeli genç iş başkanları, “Profesyonel Koçluğun” dönüştürücü gücünü deneyimledi…

ICF Türkiye, EGİAD (Ege Genç İş İnsanları Derneği) işbirliğinde, Egeli koçlar ile Egeli genç iş insanlarını bir ortaya getirmek ve koçluk tecrübesini yüz yüze yaşatmak emeliyle “Aslında Koçluk…” isminde, koçluk tanıtım ve pilot koçluk tecrübesi aktifliği düzenlendi. 8 ICF Türkiye üyesi Egeli profesyonel koç, 7 şahsa birebir ve yüz yüze koçluk ve 25 şahsa küme koçluğu olmak üzere; pilot uygulama formunda toplam 32 Egeli genç iş insanına profesyonel koçluk tecrübesi yaşattı. Projeye katılan Egeli genç iş insanlarının verdiği geribildirimlerden değerli örnekler şöyle oluştu: "Farkında olup, farkında olduğumu fark etmediğim şeyleri fark ettim."; "Ulaşmak istediğim karşılıkları kendim verdim."; "Yabancı olduğum bir his ile yüzleştim."; "Bir kararımdan emin oldum"; "Çok da savaşmamak gerekiyor diye düşündüm."; "Mazeret yaratanın kendim olduğunu fark ettim."; "Önceliklerimin yer değiştirdiğini fark ettim."; "Hala düşünüyorum, devam da edecek."; "Özel ve iş ömrü ayrımı olmadığını gördüm.”

ICF Türkiye Ege Bölge Başkanı İlkay Öğrenci: “Hem ferdi hem yönetimsel tarafta ‘söylemekten’, ‘sormaya ve dinlemeye’ geçerek yaratılan sonuçları birlikte yaşayacağımız birçok tecrübelerimiz olsun.”

EGİAD Lideri Alp Avni Yelkenbiçer: “Değişimlerle başa çıkmak için koçluğun düzgün bir araç olduğunu biliyorum. Değişimin her alanda hissedildiği günümüz şartlarında iş dünyasının profesyonel koçluğa daha çok gereksinim duyduğunu da gözlemliyorum. Süratli ve hakikat kararlara gereksinim duyulduğu bu devirde, ICF Türkiye'yle bireylerin, kadroların, kümelerin, işletmelerin ve en nihayetinde toplumun farkındalığını artırmayı, koçluk mesleğine bakış açısını hak ettiği yere taşımayı hedefliyoruz.”

Koçluk mesleğinin global liderliğini üstlenmiş Milletlerarası Koçluk Federasyonu ICF Global’in, ülkemizdeki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye, toplumsal sorumluluk projeleri ve ülkemizin değerli sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliklerine aktif bir biçimde devam ediyor.

ICF Türkiye, EGİAD (Ege Genç İş İnsanları Derneği) işbirliğinde, Egeli koçlar ile Egeli genç iş insanlarını bir ortaya getirmek ve profesyonel koçluk tecrübesini yüz yüze yaşatmak maksadıyla “Aslında Koçluk…” isminde bir koçluk tanıtım ve pilot koçluk tecrübesi aktifliği düzenlendi.

8 ICF Türkiye üyesi profesyonel koç, 32 EGİAD üyesi genç iş insanına koçluk tecrübesi yaşattı

8ICF Türkiyeüyesi Egeli profesyonel koçun, 7 bireye birebir ve yüz yüze koçluk ve 25 şahsa küme koçluğu olmak üzere; pilot uygulama formunda toplam 32 Egeli genç iş insanına profesyonel koçluk tecrübesi yaşatılan aktiflikte, hem iştirakçiler hem de koçlardan son derece olumlu geri dönüşler alındığı vurgulandı.

Profesyonel Koçluk tecrübesi yaşayan genç iş insanlarının geri bildirim örnekleri

"Farkında olup, farkında olduğumu fark etmediğim şeyleri fark ettim."; "Ulaşmak istediğim yanıtları kendim verdim."; "Yabancı olduğum bir his ile yüzleştim."; "Bir kararımdan emin oldum"; "Çok da savaşmamak gerekiyor diye düşündüm."; "Mazeret yaratanın kendim olduğunu fark ettim."; "Önceliklerimin yer değiştirdiğini fark ettim."; "Hala düşünüyorum, devam da edecek."; "Özel ve iş hayatı ayrımı olmadığını gördüm.”

Projeye katılan koçların geri bildirimleri

"Açıklık ve samimiyet ile farkındalıklar da güçlü oluyor."; "Genç bir öndere koçluk yapmış olmak, 20 yıllık akademisyen kimliğimde yükselen, bilhassa gençlere bedel katma ve bütüne yarar sağlama bedellerimi dolu dolu yaşamama vesile oldu."; "Koçluğu daha çok yaymak ismine, kurumsalda değişime açık genç iş insanlarıyla çalışma umudum daha da artmış oldu."; "Çok direnç gösteren kurum ve şahıslarda bile koçluğun ne kadar dönüştürücü olduğunu gördüm."; “Genç iş insanları ile çalışmak umutlarımızı artırdı, her kişinin ne kadar özgün ve biricik olduğunu, birlikte zenginleşmenin pahasını, açıklık ve içtenliğin ortaya koyulduğu inanç ortamında potansiyelin nasıl ortaya çıktığını deneyimlemekten keyif aldık.”

ICF Türkiye Lideri Yunus Emre Şentürk: “Yaşadığımız dönüşüm ve yeni liderlik çağında, iş dünyasının bilhassa genç temsilcilerinin profesyonel koçluğu ne kadar önemsediklerini gözlemliyoruz.”

Projeyle ilgili bir açıklama yapan ICF Türkiye Lideri Yunus Emre Şentürk, tüm dünyadaki benzerleriyle birlikte ülkemizin genç iş insanlarının, geleceğin iş başkanlarının erken farkında olduğu küresel dönüşüme dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu dönüşüm dijitalleşme ihtilali ile başladı ancak maalesef küresel bir felaket olan Covid-19 ve pandemi süreci, hem dijital ihtilale ivme kazandırdı hem de bu dönüşümün toplumsal boyutunu hızlandırdı. 2 yıldan fazla bir vakittir sürdürdüğümüz ve 20’den fazla holdingin üst seviye yöneticisini konuk ettiğimiz, iş dünyasındaki koçluk tecrübelerini ele aldığımız ‘Dönüştüren Koçluk Hikayeleri’ webinar serimiz sayesinde; iş dünyasının bilhassa genç temsilcilerinin, bu dönüşüm ve yeni liderlik sürecinde profesyonel koçluğu ne kadar önemsediklerini gözlemledik. ICF Türkiye olarak, bu ivmenin tüm dünyada olduğu üzere Türkiye’de de artarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz.”

ICF Türkiye Ege Bölge Başkanı İlkay Öğrenci: “Hem ferdî hem yönetimsel tarafta ‘söylemekten’, ‘sormaya ve dinlemeye’ geçerek yaratılan sonuçları birlikte yaşayacağımız birçok tecrübelerimiz olsun.”

Şirketler ve bireyler için dünyada ve ülkemizde yarattığı katma bedel gün geçtikçe katlanarak artan, yeni bir idare anlayışı için değerli bir araç olduğunu kanıtlamaya devam eden profesyonel koçluğu, Egeli genç iş beşerlerine tanıtmak ve deneyimletmek emeliyle EGİAD ile bu işbirliğine girdiklerini vurgulayan ICF Türkiye Ege Bölge Önderi ve İdare Şurası Yedek Üyesi İlkay Öğrenci projeyle ilgili şunları söyledi: “Yönetim Bilimci Peter Drucker’ın söylediği üzere; ‘Geçmişin başkanı, nasıl anlatacağını bilen kişiydi. Geleceğin başkanı ise nasıl soru soracağını bilen kişi olacaktır’. Hem ferdî hem yönetimsel tarafta ‘söylemekten’, ‘sormaya ve dinlemeye’ geçerek yaratılan sonuçları birlikte yaşayacağımız birçok tecrübelerimiz olsun. Liderlik potansiyelini daha üstlere çekerek kurumlarda verimliliği artırmak, bakış açılarını değiştirmek ve maharetleri geliştirmek üzerine tecrübeler paylaşıldı.” dedi.

EGİAD Lideri Alp Avni Yelkenbiçer: “Değişimin her alanda hissedildiği günümüz şartlarında iş dünyasının koçluk eğitimlerine daha çok muhtaçlık duyduğunu gözlemliyoruz.”

Yönünü belirleyen, amacına odaklanan, grubuyla, gayeye yönelik bağlar kuran önderler değişimin öncüleri olacağının altını çizen EGİAD Lideri Alp Avni Yelkenbiçer ise şunları söyledi: “Değişimlerle başa çıkmak için de koçluğun düzgün bir araç olduğunu şahsen biliyorum. Değişimin her alanda hissedildiği günümüz şartlarında iş dünyasının koçluk eğitimlerine daha çok muhtaçlık duyduğunu da gözlemliyoruz. Süratli ve hakikat kararlara gereksinim duyulduğu bu periyotta, ICF Türkiye'yle bireylerin, ekiplerin, kümelerin, işletmelerin ve en nihayetinde toplumun farkındalığını artırmayı, koçluk mesleğine bakış açısını hak ettiği yere taşımayı hedefliyoruz. Küreselleşme, süratle büyüyen rekabet dünyası, her alanda yaşanan değişim ve yenilikler tüm örgütleri yine yapılanmak, işletmelerdeki yöneticileri ve çalışanları da çağa ayak uydurmak için kendilerini daima geliştirmek ve değiştirmek zorunda bıraktı. Günümüz iş dünyası ve idare anlayışı; yöneticinin, direktif verme ve denetleme yerine geliştirme, destekleme ve yol gösterme yetkinliklerinin kıymet kazanmasını sağladı. Önderler bu nedenle artık rehber, kılavuz, grup önderi, mentor üzere unvanlar almaya başladı. İstikametini belirleyen, amacına odaklanan, grubuyla, hedefe yönelik alakalar kuran önderler değişimin öncüleri oluyor ve olmaya daha fazla devam edecek."
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

858,464Konular
981,136Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt