iltasyazilim
FD Üye
İçi Boş Üzeri Antep Fıstıklı Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*2 yemek kaşığı sirke
*1 çimdik tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için :
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Nohut kadar limon tuzu
Üzeri için :
*1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
*1 tatlı kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Hamuru açmak için :
*1 küçük kase nişasta
Hamurunun üzerini yağlamak için:
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı tereyağı
İçi Boş Üzeri Antep Fıstıklı Kolay Baklava Tarifi Yapılışı Derin bir kapta hamur malzemelerini çok sert olmayan bir hamur yoğuralım Üzerine streç kapatıp dinlenmeye bırakalım Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım Tezgaha biraz nişasta serpelim hamurları incecik açalım Yufka büyüklüğünde açalım Oklavaya sardığımız hamuru yarıya gelince keselim Oklavadan çıkarıp hamuru büzdürelim Yağlanmış tepsiye dizelim Hamur bitene kadar tepsiyi dolduralım Erittiğimiz tereyağının köpüklerini aldıktan sonra zeytinyağı ile karıştıralım Tatların üzerine kaşıkla dökelim Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim Şerbetimizi kaynatalım Tatlıda ılık şerbeti ılık olarak buluşutaralım Tatlılar şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis tabağına alalım Üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı, tarçın ile süsleyelim Afiyet olsun
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*2 yemek kaşığı sirke
*1 çimdik tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Şerbeti için :
*2 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*Nohut kadar limon tuzu
Üzeri için :
*1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
*1 tatlı kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Hamuru açmak için :
*1 küçük kase nişasta
Hamurunun üzerini yağlamak için:
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı tereyağı
İçi Boş Üzeri Antep Fıstıklı Kolay Baklava Tarifi Yapılışı Derin bir kapta hamur malzemelerini çok sert olmayan bir hamur yoğuralım Üzerine streç kapatıp dinlenmeye bırakalım Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım Tezgaha biraz nişasta serpelim hamurları incecik açalım Yufka büyüklüğünde açalım Oklavaya sardığımız hamuru yarıya gelince keselim Oklavadan çıkarıp hamuru büzdürelim Yağlanmış tepsiye dizelim Hamur bitene kadar tepsiyi dolduralım Erittiğimiz tereyağının köpüklerini aldıktan sonra zeytinyağı ile karıştıralım Tatların üzerine kaşıkla dökelim Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirelim Şerbetimizi kaynatalım Tatlıda ılık şerbeti ılık olarak buluşutaralım Tatlılar şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis tabağına alalım Üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı, tarçın ile süsleyelim Afiyet olsun