Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçi Yumuşacık Dışı Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Kesinlikle (Harika Bir Yumuşaklık)

İçi Yumuşacık Dışı Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Kesinlikle (Harika Bir Yumuşaklık)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İçi Yumuşacık Dışı Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Kesinlikle (Harika Bir Yumuşaklık) Tarifi İçin Malzemeler

*125 gr margarin veya tereyağı (tercihinize bağlı )
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı ılık süt
*1 çay kaşığı tuz ( tepeleme)
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*2 yumurta ( birinin sarısı ayrılarak)
*1 5 yemek kaşığı toz şeker
*3 5 su bardağı un

Üzeri için:


*Ayırdığımız yumurta sarısı

İçi Yumuşacık Dışı Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Kesinlikle (Harika Bir Yumuşaklık) Tarifi Yapılışı Bir pazar günü erkenden uyandınız ve acayip acıktınız pastaneden poğaça alamaya gittiniz fakat poğaça kalmamış işte o an bu tarifi denemenin vakti içi yumuşacık dışı kıyır kıyır bir poğaça tarifi yiyenler hepsi çok beğendi ve hemen tarifini istediler bu ölçüler eyer küçük bir aile iseniz tam size göre fakat misafirleriniz geldiği anda tarifi iki katına çıkararak ta yapabilirsiniz denemenizi tavsiye ederim
Yoğurma kabına un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyelim ,iyice karıştıralım üzerini örtüp 5 dk bekletelim ve yavaş yavaş her seferinde yoğura yoğura birer bardak un ekleyelim 3 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğuralım, hamurun üzerine bir havlu örtelim 30 dk dinlendirelim ve hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim, tepsi mayalanmasına 30 dk bırakalım ,tepsi mayalanmasının bitmesine 10 dk kala fırınımızı 200° derecede açalım Pogaçalarımızın üzeri için ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve bir çatal yardımı ile sağdan sola yukarıdan aşağıya doğru çizgiler atalım ve fırınımıza gönderelim üzerleri kızarıp nar gibi altıda hafif pembeleşinceye kadar pişirelim Pişen poğaçaları çıkarıp üzerine bir havlu örtelim 5 dk dinlendirip servis edelim şimdiden deneyeceklere afiyet bal şeker olsun inşallah ( :
PÜF Noktası :
Eğer hamuru ne kadar iyi yoğurursanız o kadar güzel ve yumuşak bir hamur elde edersiniz, içi boş kalmasın ben sade sevmem diyorsanız içine rendelenmiş kaşar peyniri veya zeytin yada rendelenmiş örgü peynir ekleyebilirsiniz
Şeklini beğenmeseniz farkı şekillerde verebilirsiniz bardağın resmini siz deneyenlerin için atım ( ;
Ben bu ölçüler ile tam 9 poğaça elde ettim
 
858,497Konular
982,514Mesajlar
30,252Kullanıcılar
sadrazam1hgSon üye
Üst Alt