iltasyazilim
FD Üye
Bana müsaade
Lezzetli bir hava Rüzgar esip geçiyor kollarımdan Tam karşımda duran zeytin ağacı öyle güzel ancak
En fazla zeytin ağacını severim ben Şöyle devasa bir çınar ağacının altında oturmak hiç talih olmadı bana
Yaşadığım son bir ayı düşünüyorum; bana verilen armağanı
Kendimi bildim bileli, onlar bir şeyler söylediler bana
Benden gayrı, benim dışımda
Benden olmayan; onların içinde, en karanlıklarında
Kustular bana
Üzerime akıttılar zehirlerini
Herkesin derdi kendine
Herkesin sıkıntısı, üzüntüsü kendi ekseninde Afrikalı çocuklar da var evladımlafı avunma olmaz ama yüreğe
BENİ SEVSİNLER İSTEDİM
Mutluluk nedir bilmedim ben
Kısmetimmiş bu ezelden
Yok değil Acılı adana kıvamına çekeyim de burkayım bilekleriniyok bu sözlerim
Elimde tek kalan şeyim; dürüstlük, ne edeyim
Birilerini sevdim, inandım
Beni sevsinler, fazla sevsinler istedim Dünyasının merkezi elde etmek istedim Çocukluk travması deyin, ne derseniz deyin Zaten tutamıyorum ben o demeleri
Bizim babamız öyle evde olmazdı
40 gün turnelere gider, dönmezdi
Atletine sarılıp koklaya koklaya uyurdum Ağlar dururdum, Babamı bana verindiye
Acilen nereden aklıma geldiyse
İyi bir öğrenciydim Sınıfta en öne oturur, dersi dinlerdim Fazla da arkadaşım yoktu Toplasan çıkartsan iki, bilemedin üç
Annemle, babam birbirini çok severdi, müşterek noktaları o kadar yoktu fakat sofralarımız güzeldi
Izaç güçtü, her şeyi taşımak kadına düşerdi Üniversiteye gittim Irtibat bölümüne Okulumu üçüncülükle bitirdim Babası yaptıdediler
Babamın kendine merhemi varmış gibisine
İki sene meslek bulamadım, ne hikmetse Şımarık saydılar, Sosyetikdediler bana! Sosyete dedikleri kimse?
SAVAŞMAKTAN YORULDUM
İşte o sosyetik, çekti kapıyı çıktı baba evinden Meslek buldu, çalıştı O da gitti, babasına yapıştı Ancak bana o güç günlerimde kimse Bir şeye ihtiyacın var mı?diye sormadı
Hastalandım, parasızlıktan hap alamadım Yayın yönetmenine sırnaşmadığım, ufak etek giymediğim için bir sene maaşıma zam alamadım Komşumun camdan sepetle sallandırdığı böreklerin tadını asla unutmadım
Fazla çalıştım, çok yalnız kaldım
Bir adamı sevdim, orospu ilan edildim Üzerimden kavga etti koca koca adamlar İşte medyanın kötülüğüyle ilk önce o süre tanıştım Niçin ben?sorusu dört bir yanımı sardı Bir Allah'ın kulu çıkıp da halimi hatrımı sormadı
Ben tekrar çırak çıktım
Daha Sonra bir daha, sonradan yeniden
Çocukluk aşkımdı müzik Gün geldi içimden şarkılar çıktı Yazdım, sildim, baştan yazdım, sabahlara değin çalıştım Nasıl da mutlu oldum
Onlar bakmak istemedi
Kazandığım her kuruşu müziğe yatırdım Müzik saftır, temizdir, kalptendir sandım, pek salağım oysa; tekrar yanıldım
Tekrar Tekrar gitmek istedim buralardan
bir defa girişim ettim Izin vermediler Hesap kapanma sırası gelmeyince, vermezler Çok pişman oldum
Kederlerden şişman oldum
Hiç kutlamadım Ne başarıları, ne aşkları, ne sevinçleri, ne güzel dönemeçleri
Defalarca acelevesvese miksiydi içimdekiler
Sahteliklerden bıktım 'Ya daha sonra?'lardan bıktım
Savaşmaktan yoruldum
Kavuşamamaktan tükendim
BÖYLE BİRİNİ GÖRMEDİM
Fakat ben küçükken insanları severdim Kötü söz etmezdim
Zalimleri listelemezdim
Lakin ettiler Beni, benden ettiler
Sevdiğim her şeyi lekelemek istediler Onun var da, benim niye değil?dediler Neyim varsa O kim ama?dediler Onlar kimse
Aile istedim, babamı istedim, annemi istedim Sevilmek istedim, sarılmak istedim, korunmak istedim Çok gördüler
Ben ne Ayşe'ymişim
Bir gün 'o' çıktı karşıma Bembeyazlığıyla
Geçmiş ayrı yollardan, getirmişler karşıma Aldemişler Hediye sana O Kadar bir 20 gün yaşattı ancak bana, ben böylesini görmedim Böylece güzel bir insan tanıştırdı fakat bana, ben böyle adam görmedim
O Kadar bir yürek tanıştırdı ki bana, ben böyle kalp bilmedim
Hemencecik evlenmek istedik, hiç ayrılmamak istedik 20 gün az geldi onlara Koskoca yirmi gün az mı?
Yaş farkı dolandı dillerine, yaş haddinden aşk yasaklanmış mı?
Yuva dağıtan bayan oldum
Bize sordular mı?
Biz vicdansız mıyız?
Biz Allahsız mıyız?
Hesap sordular aşkımıza Hesap sordular mutluluğumuzdan 'Şarap içen türbanlı kadın' hayalini kuran şuursuz, cümleler kurmaya kalktı hakkımızda
Tarihin sözüm ona şanlı adamı; tarihsel zalim yazılar pırtlattı
Biri aşkıma hakkını helal etmemeye kalktı Aşkımın annesi mi, babası mı? Helal etmek ona mı kaldı?
BENİM KOCAM VİCDANSIZ MI?
Dost bildiklerim; en mutlu anıma koşa koşa gelip yeniden koşa koşa bel altından vuran yazılar yazdı İçi sızlamadan, doğacak çocuğunu hesaba katmadan
Baba olunca anlar mı?
Benim sevgilim kafeslenecek adam mı?
Benim kocam vicdansız, şerefsiz, beş para etmez, teneşirlerin paklayacağı adam mı?
Siz bizim neler yaşadığımızı, ne yollardan geçtiğimizi, neler çektiğimizi sordunuz mu?
Siz bizim sevgiye ne dek susadığımızı bildiniz mi?
Arkadaş dediklerim, arkadaş sandıklarım bu muydu?
Mutluluğu paylaşmak bu kadar baskı mu? Amandediler Gizleme, anlat gerçekleri, anlarlarAmandediler Hudut çizme, sırtını dönme, kızarlar
Korktum, Pekidedim her söylenene
Gelsinler, görsünler, görünce bizi doğrusunu anlarlar dedim ama nerede?
Hâlâ saf mıyım, neyim
PİRANALAR GİBİSİNİZ
Dünyalar güzeli kocama bakarken süzülüyor yaşlar gözümden
Hadi ben defalarca vurulmuşum da ona kıyabilir miyim hiç?
Ağız tadıyla mutlu görünmek yok mu kaderimde?
Piranalar gibisiniz be
Vampirsiniz
Olmayın be!
Size de eyvah! Oturdunuz klavyenin başına yazdınız, çizdiniz Hiç mi insanlıktan nasiplenmediniz?
Hiç mi haksızlık yapılmadı size?
Hiç mi yargısız infazlardan dayak yemediniz?
Hiç mi kendinize dönüp bakmanın şifasını bilmediniz? Acilen ben bu satırları yazıyorum ya, haberleri olsa kızarlar bana Güçlü görün, gülümse, en hoş elbiselerini giyderler bana
Kusura bakmayın ben o kız değilim
Ben sahtelerden ve sahnelerden şimdiden indim
ÜZÜNTÜDEN ÖLEBİLİRİM
Evet bu sabahleyin perişanım, evet bu sabahtan üzüntümden ölebilirim Bana kanser ol da geber inşallahdiyebilen insanların namına üzüntümden ölebilirim
Dost dediklerimin oramı buramı çekiştirip suyumu sıkmasının üzüntüsünden ölebilirim
Hayatta kocamdan ve üç beş canımdan başka kimsem yok
Kararlar arifesindeyim Ben bu dünyada yaşarken her gün ölecek miyim? Gitmeli miyim?
Sevgilimin, kocamın, aşkımın nefesinden diğer nefes istemiyorum artık Onunkinden başka laf dinlemek istemiyorum bundan böyle
Köşeler, sahneler, alkışlar, şöhret hiçbiri umrumda değil
Ben sadece Ali'mle yalnız kalmak istiyorum artık
Beni bakımlı bırakın
Bizi bizle bırakın
Hesaplar öbür dünyada kapanır, Allah'a itimat olun Onun her şeyi bilmesi tek tesellimizdir zaten
*
Lezzetli bir hava Rüzgar esip geçiyor kollarımdan Tam karşımda duran zeytin ağacı öyle güzel ancak
En fazla zeytin ağacını severim ben Şöyle devasa bir çınar ağacının altında oturmak hiç talih olmadı bana
Yaşadığım son bir ayı düşünüyorum; bana verilen armağanı
Kendimi bildim bileli, onlar bir şeyler söylediler bana
Benden gayrı, benim dışımda
Benden olmayan; onların içinde, en karanlıklarında
Kustular bana
Üzerime akıttılar zehirlerini
Herkesin derdi kendine
Herkesin sıkıntısı, üzüntüsü kendi ekseninde Afrikalı çocuklar da var evladımlafı avunma olmaz ama yüreğe
BENİ SEVSİNLER İSTEDİM
Mutluluk nedir bilmedim ben
Kısmetimmiş bu ezelden
Yok değil Acılı adana kıvamına çekeyim de burkayım bilekleriniyok bu sözlerim
Elimde tek kalan şeyim; dürüstlük, ne edeyim
Birilerini sevdim, inandım
Beni sevsinler, fazla sevsinler istedim Dünyasının merkezi elde etmek istedim Çocukluk travması deyin, ne derseniz deyin Zaten tutamıyorum ben o demeleri
Bizim babamız öyle evde olmazdı
40 gün turnelere gider, dönmezdi
Atletine sarılıp koklaya koklaya uyurdum Ağlar dururdum, Babamı bana verindiye
Acilen nereden aklıma geldiyse
İyi bir öğrenciydim Sınıfta en öne oturur, dersi dinlerdim Fazla da arkadaşım yoktu Toplasan çıkartsan iki, bilemedin üç
Annemle, babam birbirini çok severdi, müşterek noktaları o kadar yoktu fakat sofralarımız güzeldi
Izaç güçtü, her şeyi taşımak kadına düşerdi Üniversiteye gittim Irtibat bölümüne Okulumu üçüncülükle bitirdim Babası yaptıdediler
Babamın kendine merhemi varmış gibisine
İki sene meslek bulamadım, ne hikmetse Şımarık saydılar, Sosyetikdediler bana! Sosyete dedikleri kimse?
SAVAŞMAKTAN YORULDUM
İşte o sosyetik, çekti kapıyı çıktı baba evinden Meslek buldu, çalıştı O da gitti, babasına yapıştı Ancak bana o güç günlerimde kimse Bir şeye ihtiyacın var mı?diye sormadı
Hastalandım, parasızlıktan hap alamadım Yayın yönetmenine sırnaşmadığım, ufak etek giymediğim için bir sene maaşıma zam alamadım Komşumun camdan sepetle sallandırdığı böreklerin tadını asla unutmadım
Fazla çalıştım, çok yalnız kaldım
Bir adamı sevdim, orospu ilan edildim Üzerimden kavga etti koca koca adamlar İşte medyanın kötülüğüyle ilk önce o süre tanıştım Niçin ben?sorusu dört bir yanımı sardı Bir Allah'ın kulu çıkıp da halimi hatrımı sormadı
Ben tekrar çırak çıktım
Daha Sonra bir daha, sonradan yeniden
Çocukluk aşkımdı müzik Gün geldi içimden şarkılar çıktı Yazdım, sildim, baştan yazdım, sabahlara değin çalıştım Nasıl da mutlu oldum
Onlar bakmak istemedi
Kazandığım her kuruşu müziğe yatırdım Müzik saftır, temizdir, kalptendir sandım, pek salağım oysa; tekrar yanıldım
Tekrar Tekrar gitmek istedim buralardan
bir defa girişim ettim Izin vermediler Hesap kapanma sırası gelmeyince, vermezler Çok pişman oldum
Kederlerden şişman oldum
Hiç kutlamadım Ne başarıları, ne aşkları, ne sevinçleri, ne güzel dönemeçleri
Defalarca acelevesvese miksiydi içimdekiler
Sahteliklerden bıktım 'Ya daha sonra?'lardan bıktım
Savaşmaktan yoruldum
Kavuşamamaktan tükendim
BÖYLE BİRİNİ GÖRMEDİM
Fakat ben küçükken insanları severdim Kötü söz etmezdim
Zalimleri listelemezdim
Lakin ettiler Beni, benden ettiler
Sevdiğim her şeyi lekelemek istediler Onun var da, benim niye değil?dediler Neyim varsa O kim ama?dediler Onlar kimse
Aile istedim, babamı istedim, annemi istedim Sevilmek istedim, sarılmak istedim, korunmak istedim Çok gördüler
Ben ne Ayşe'ymişim
Bir gün 'o' çıktı karşıma Bembeyazlığıyla
Geçmiş ayrı yollardan, getirmişler karşıma Aldemişler Hediye sana O Kadar bir 20 gün yaşattı ancak bana, ben böylesini görmedim Böylece güzel bir insan tanıştırdı fakat bana, ben böyle adam görmedim
O Kadar bir yürek tanıştırdı ki bana, ben böyle kalp bilmedim
Hemencecik evlenmek istedik, hiç ayrılmamak istedik 20 gün az geldi onlara Koskoca yirmi gün az mı?
Yaş farkı dolandı dillerine, yaş haddinden aşk yasaklanmış mı?
Yuva dağıtan bayan oldum
Bize sordular mı?
Biz vicdansız mıyız?
Biz Allahsız mıyız?
Hesap sordular aşkımıza Hesap sordular mutluluğumuzdan 'Şarap içen türbanlı kadın' hayalini kuran şuursuz, cümleler kurmaya kalktı hakkımızda
Tarihin sözüm ona şanlı adamı; tarihsel zalim yazılar pırtlattı
Biri aşkıma hakkını helal etmemeye kalktı Aşkımın annesi mi, babası mı? Helal etmek ona mı kaldı?
BENİM KOCAM VİCDANSIZ MI?
Dost bildiklerim; en mutlu anıma koşa koşa gelip yeniden koşa koşa bel altından vuran yazılar yazdı İçi sızlamadan, doğacak çocuğunu hesaba katmadan
Baba olunca anlar mı?
Benim sevgilim kafeslenecek adam mı?
Benim kocam vicdansız, şerefsiz, beş para etmez, teneşirlerin paklayacağı adam mı?
Siz bizim neler yaşadığımızı, ne yollardan geçtiğimizi, neler çektiğimizi sordunuz mu?
Siz bizim sevgiye ne dek susadığımızı bildiniz mi?
Arkadaş dediklerim, arkadaş sandıklarım bu muydu?
Mutluluğu paylaşmak bu kadar baskı mu? Amandediler Gizleme, anlat gerçekleri, anlarlarAmandediler Hudut çizme, sırtını dönme, kızarlar
Korktum, Pekidedim her söylenene
Gelsinler, görsünler, görünce bizi doğrusunu anlarlar dedim ama nerede?
Hâlâ saf mıyım, neyim
PİRANALAR GİBİSİNİZ
Dünyalar güzeli kocama bakarken süzülüyor yaşlar gözümden
Hadi ben defalarca vurulmuşum da ona kıyabilir miyim hiç?
Ağız tadıyla mutlu görünmek yok mu kaderimde?
Piranalar gibisiniz be
Vampirsiniz
Olmayın be!
Size de eyvah! Oturdunuz klavyenin başına yazdınız, çizdiniz Hiç mi insanlıktan nasiplenmediniz?
Hiç mi haksızlık yapılmadı size?
Hiç mi yargısız infazlardan dayak yemediniz?
Hiç mi kendinize dönüp bakmanın şifasını bilmediniz? Acilen ben bu satırları yazıyorum ya, haberleri olsa kızarlar bana Güçlü görün, gülümse, en hoş elbiselerini giyderler bana
Kusura bakmayın ben o kız değilim
Ben sahtelerden ve sahnelerden şimdiden indim
ÜZÜNTÜDEN ÖLEBİLİRİM
Evet bu sabahleyin perişanım, evet bu sabahtan üzüntümden ölebilirim Bana kanser ol da geber inşallahdiyebilen insanların namına üzüntümden ölebilirim
Dost dediklerimin oramı buramı çekiştirip suyumu sıkmasının üzüntüsünden ölebilirim
Hayatta kocamdan ve üç beş canımdan başka kimsem yok
Kararlar arifesindeyim Ben bu dünyada yaşarken her gün ölecek miyim? Gitmeli miyim?
Sevgilimin, kocamın, aşkımın nefesinden diğer nefes istemiyorum artık Onunkinden başka laf dinlemek istemiyorum bundan böyle
Köşeler, sahneler, alkışlar, şöhret hiçbiri umrumda değil
Ben sadece Ali'mle yalnız kalmak istiyorum artık
Beni bakımlı bırakın
Bizi bizle bırakın
Hesaplar öbür dünyada kapanır, Allah'a itimat olun Onun her şeyi bilmesi tek tesellimizdir zaten
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.