imagesicinikoseyazisinadoktuaysetarandanherkesecevap5ad1f64a20763
Bana musaade
Nefis bir hava Ruzgar esip geciyor kollarımdan Tam karşımda duran zeytin ağacı oyle guzel ki
En cok zeytin ağacını severim ben Şoyle heybetli bir cınar ağacının altında oturmak hic kısmet olmadı bana
Yaşadığım son bir ayı duşunuyorum; bana verilen armağanı
Kendimi bildim bileli, onlar bir şeyler soylediler bana
Benden gayrı, benim dışımda
Benden olmayan; onların icinde, en karanlıklarında
Kustular bana
Uzerime akıttılar zehirlerini
Herkesin derdi kendine
Herkesin sıkıntısı, uzuntusu kendi ekseninde Afrikalı cocuklar da var evladımlafı teselli olmaz ki yureğe
BENİ SEVSİNLER İSTEDİM
Mutluluk nedir bilmedim ben
Kısmetimmiş bu ezelden
Yok yok Acılı adana kıvamına cekeyim de burkayım bileklerinideğil bu sozlerim
Elimde tek kalan şeyim; durustluk, ne edeyim
Birilerini sevdim, inandım
Beni sevsinler, cok sevsinler istedim Dunyasının merkezi olmak istedim Cocukluk travması deyin, ne derseniz deyin Zaten tutamıyorum ben o demeleri
Bizim babamız pek evde olmazdı
40 gun turnelere gider, donmezdi
Atletine sarılıp koklaya koklaya uyurdum Ağlar dururdum, Babamı bana verindiye
Şimdi nereden aklıma geldiyse
İyi bir oğrenciydim Sınıfta en one oturur, dersi dinlerdim Cok da arkadaşım yoktu Toplasan cıkartsan iki, bilemedin uc
Annemle, babam birbirini cok severdi, ortak noktaları pek yoktu ama sofralarımız guzeldi
Evlilik guctu, her şeyi taşımak kadına duşerdi Universiteye gittim İletişim bolumune Okulumu ucunculukle bitirdim Babası yaptıdediler
Babamın kendine merhemi varmış gibisine
İki sene iş bulamadım, ne hikmetse Şımarık saydılar, Sosyetikdediler bana! Sosyete dedikleri kimse?
SAVAŞMAKTAN YORULDUM
İşte o sosyetik, cekti kapıyı cıktı baba evinden İş buldu, calıştı O da gitti, babasına yapıştı Oysa bana o zor gunlerimde kimse Bir şeye ihtiyacın var mı?diye sormadı
Hastalandım, parasızlıktan ilac alamadım Yayın yonetmenine sırnaşmadığım, mini etek giymediğim icin bir sene maaşıma zam alamadım Komşumun camdan sepetle sallandırdığı boreklerin tadını asla unutmadım
Cok calıştım, cok yalnız kaldım
Bir adamı sevdim, orospu ilan edildim Uzerimden kavga etti koca koca adamlar İşte medyanın kotuluğuyle ilk kez o zaman tanıştım Neden ben?sorusu dort bir yanımı sardı Bir Allah'ın kulu cıkıp da halimi hatrımı sormadı
Ben yine cırak cıktım
Sonra bir daha, sonra bir daha
Cocukluk aşkımdı muzik Gun geldi icimden şarkılar cıktı Yazdım, sildim, tekrar yazdım, sabahlara kadar calıştım Nasıl da mutlu oldum
Onlar gormek istemedi
Kazandığım her kuruşu muziğe yatırdım Muzik saftır, temizdir, kalptendir sandım, oyle salağım ki; yine yanıldım
Defalarca gitmek istedim buralardan
Bir kere teşebbus ettim İzin vermediler Hesap kapanma sırası gelmeyince, vermezler Cok pişman oldum
Kederlerden şişman oldum
Hic kutlamadım Ne başarıları, ne aşkları, ne sevincleri, ne guzel donemecleri
Hep telaşkaygı miksiydi icimdekiler
Sahteliklerden bıktım 'Ya sonra?'lardan bıktım
Savaşmaktan yoruldum
Kavuşamamaktan tukendim
BOYLE BİRİNİ GORMEDİM
Oysa ben kucukken insanları severdim Kotu soz etmezdim
Zalimleri listelemezdim
Ama ettiler Beni, benden ettiler
Sevdiğim her şeyi pisletmek istediler Onun var da, benim niye yok?dediler Neyim varsa O kim ki?dediler Onlar kimse
Aile istedim, babamı istedim, annemi istedim Sevilmek istedim, sarılmak istedim, korunmak istedim Cok gorduler
Ben ne Ayşe'ymişim
Bir gun 'o' cıktı karşıma Bembeyazlığıyla
Gecmiş ayrı yollardan, getirmişler karşıma Aldemişler Armağan sana Oyle bir 20 gun yaşattı ki bana, ben boylesini gormedim Oyle guzel bir insan tanıştırdı ki bana, ben boyle adam gormedim
Oyle bir kalp tanıştırdı ki bana, ben boyle kalp bilmedim
Hemen evlenmek istedik, hic ayrılmamak istedik 20 gun az geldi onlara Koskoca yirmi gun az mı?
Yaş farkı dolandı dillerine, yaş haddinden aşk yasak mı?
Yuva dağıtan kadın oldum
Bize sordular mı?
Biz vicdansız mıyız?
Biz Allahsız mıyız?
Hesap sordular aşkımıza Hesap sordular mutluluğumuzdan 'Şarap icen turbanlı kadın' hayalini kuran şuursuz, cumleler kurmaya kalktı hakkımızda
Tarihin sozum ona şanlı adamı; tarihsel zalim yazılar pırtlattı
Biri aşkıma hakkını helal etmemeye kalktı Aşkımın annesi mi, babası mı? Helal etmek ona mı kaldı?
BENİM KOCAM VİCDANSIZ MI?
Dost bildiklerim; en mutlu anıma koşa koşa gelip yine koşa koşa bel altından vuran yazılar yazdı İci sızlamadan, doğacak cocuğunu hesaba katmadan
Baba olunca anlar mı?
Benim sevgilim kafeslenecek adam mı?
Benim kocam vicdansız, şerefsiz, beş para etmez, teneşirlerin paklayacağı adam mı?
Siz bizim neler yaşadığımızı, ne yollardan gectiğimizi, neler cektiğimizi sordunuz mu?
Siz bizim sevgiye ne kadar susadığımızı bildiniz mi?
Arkadaş dediklerim, dost sandıklarım bu muydu?
Mutluluğu paylaşmak bu kadar zor mu? Amandediler Gizleme, anlat gercekleri, anlarlarAmandediler Sınır cizme, sırtını donme, kızarlar
Korktum, Pekidedim her soylenene
Gelsinler, gorsunler, gorunce bizi doğrusunu anlarlar dedim ama nerede?
Hala saf mıyım, neyim
PİRANALAR GİBİSİNİZ
Dunyalar guzeli kocama bakarken suzuluyor yaşlar gozumden
Hadi ben hep vurulmuşum da ona kıyabilir miyim hic?
Ağız tadıyla mutlu olmak yok mu kaderimde?
Piranalar gibisiniz be
Vampirsiniz
Olmayın be!
Size de yazık! Oturdunuz klavyenin başına yazdınız, cizdiniz Hic mi insanlıktan nasiplenmediniz?
Hic mi haksızlık yapılmadı size?
Hic mi yargısız infazlardan dayak yemediniz?
Hic mi kendinize donup bakmanın şifasını bilmediniz? Şimdi ben bu satırları yazıyorum ya, haberleri olsa kızarlar bana Guclu gorun, gulumse, en guzel elbiselerini giyderler bana
Kusura bakmayın ben o kız değilim
Ben sahtelerden ve sahnelerden coktan indim
UZUNTUDEN OLEBİLİRİM
Evet bu sabah perişanım, evet bu sabah uzuntumden olebilirim Bana kanser ol da geber inşallahdiyebilen insanların adına uzuntumden olebilirim
Arkadaş dediklerimin oramı buramı cekiştirip suyumu sıkmasının uzuntusunden olebilirim
Hayatta kocamdan ve uc beş canımdan başka kimsem yok
Kararlar arifesindeyim Ben bu dunyada yaşarken her gun olecek miyim? Gitmeli miyim?
Sevgilimin, kocamın, aşkımın nefesinden başka nefes istemiyorum artık Onunkinden başka soz duymak istemiyorum artık
Koşeler, sahneler, alkışlar, şohret hicbiri umrumda değil
Ben sadece Ali'mle yalnız kalmak istiyorum artık
Beni rahat bırakın
Bizi bizle bırakın
Hesaplar obur dunyada kapanır, Allah'a emanet olun Onun her şeyi bilmesi tek tesellimizdir zaten
Bana musaade
Nefis bir hava Ruzgar esip geciyor kollarımdan Tam karşımda duran zeytin ağacı oyle guzel ki
En cok zeytin ağacını severim ben Şoyle heybetli bir cınar ağacının altında oturmak hic kısmet olmadı bana
Yaşadığım son bir ayı duşunuyorum; bana verilen armağanı
Kendimi bildim bileli, onlar bir şeyler soylediler bana
Benden gayrı, benim dışımda
Benden olmayan; onların icinde, en karanlıklarında
Kustular bana
Uzerime akıttılar zehirlerini
Herkesin derdi kendine
Herkesin sıkıntısı, uzuntusu kendi ekseninde Afrikalı cocuklar da var evladımlafı teselli olmaz ki yureğe
BENİ SEVSİNLER İSTEDİM
Mutluluk nedir bilmedim ben
Kısmetimmiş bu ezelden
Yok yok Acılı adana kıvamına cekeyim de burkayım bileklerinideğil bu sozlerim
Elimde tek kalan şeyim; durustluk, ne edeyim
Birilerini sevdim, inandım
Beni sevsinler, cok sevsinler istedim Dunyasının merkezi olmak istedim Cocukluk travması deyin, ne derseniz deyin Zaten tutamıyorum ben o demeleri
Bizim babamız pek evde olmazdı
40 gun turnelere gider, donmezdi
Atletine sarılıp koklaya koklaya uyurdum Ağlar dururdum, Babamı bana verindiye
Şimdi nereden aklıma geldiyse
İyi bir oğrenciydim Sınıfta en one oturur, dersi dinlerdim Cok da arkadaşım yoktu Toplasan cıkartsan iki, bilemedin uc
Annemle, babam birbirini cok severdi, ortak noktaları pek yoktu ama sofralarımız guzeldi
Evlilik guctu, her şeyi taşımak kadına duşerdi Universiteye gittim İletişim bolumune Okulumu ucunculukle bitirdim Babası yaptıdediler
Babamın kendine merhemi varmış gibisine
İki sene iş bulamadım, ne hikmetse Şımarık saydılar, Sosyetikdediler bana! Sosyete dedikleri kimse?
SAVAŞMAKTAN YORULDUM
İşte o sosyetik, cekti kapıyı cıktı baba evinden İş buldu, calıştı O da gitti, babasına yapıştı Oysa bana o zor gunlerimde kimse Bir şeye ihtiyacın var mı?diye sormadı
Hastalandım, parasızlıktan ilac alamadım Yayın yonetmenine sırnaşmadığım, mini etek giymediğim icin bir sene maaşıma zam alamadım Komşumun camdan sepetle sallandırdığı boreklerin tadını asla unutmadım
Cok calıştım, cok yalnız kaldım
Bir adamı sevdim, orospu ilan edildim Uzerimden kavga etti koca koca adamlar İşte medyanın kotuluğuyle ilk kez o zaman tanıştım Neden ben?sorusu dort bir yanımı sardı Bir Allah'ın kulu cıkıp da halimi hatrımı sormadı
Ben yine cırak cıktım
Sonra bir daha, sonra bir daha
Cocukluk aşkımdı muzik Gun geldi icimden şarkılar cıktı Yazdım, sildim, tekrar yazdım, sabahlara kadar calıştım Nasıl da mutlu oldum
Onlar gormek istemedi
Kazandığım her kuruşu muziğe yatırdım Muzik saftır, temizdir, kalptendir sandım, oyle salağım ki; yine yanıldım
Defalarca gitmek istedim buralardan
Bir kere teşebbus ettim İzin vermediler Hesap kapanma sırası gelmeyince, vermezler Cok pişman oldum
Kederlerden şişman oldum
Hic kutlamadım Ne başarıları, ne aşkları, ne sevincleri, ne guzel donemecleri
Hep telaşkaygı miksiydi icimdekiler
Sahteliklerden bıktım 'Ya sonra?'lardan bıktım
Savaşmaktan yoruldum
Kavuşamamaktan tukendim
BOYLE BİRİNİ GORMEDİM
Oysa ben kucukken insanları severdim Kotu soz etmezdim
Zalimleri listelemezdim
Ama ettiler Beni, benden ettiler
Sevdiğim her şeyi pisletmek istediler Onun var da, benim niye yok?dediler Neyim varsa O kim ki?dediler Onlar kimse
Aile istedim, babamı istedim, annemi istedim Sevilmek istedim, sarılmak istedim, korunmak istedim Cok gorduler
Ben ne Ayşe'ymişim
Bir gun 'o' cıktı karşıma Bembeyazlığıyla
Gecmiş ayrı yollardan, getirmişler karşıma Aldemişler Armağan sana Oyle bir 20 gun yaşattı ki bana, ben boylesini gormedim Oyle guzel bir insan tanıştırdı ki bana, ben boyle adam gormedim
Oyle bir kalp tanıştırdı ki bana, ben boyle kalp bilmedim
Hemen evlenmek istedik, hic ayrılmamak istedik 20 gun az geldi onlara Koskoca yirmi gun az mı?
Yaş farkı dolandı dillerine, yaş haddinden aşk yasak mı?
Yuva dağıtan kadın oldum
Bize sordular mı?
Biz vicdansız mıyız?
Biz Allahsız mıyız?
Hesap sordular aşkımıza Hesap sordular mutluluğumuzdan 'Şarap icen turbanlı kadın' hayalini kuran şuursuz, cumleler kurmaya kalktı hakkımızda
Tarihin sozum ona şanlı adamı; tarihsel zalim yazılar pırtlattı
Biri aşkıma hakkını helal etmemeye kalktı Aşkımın annesi mi, babası mı? Helal etmek ona mı kaldı?
BENİM KOCAM VİCDANSIZ MI?
Dost bildiklerim; en mutlu anıma koşa koşa gelip yine koşa koşa bel altından vuran yazılar yazdı İci sızlamadan, doğacak cocuğunu hesaba katmadan
Baba olunca anlar mı?
Benim sevgilim kafeslenecek adam mı?
Benim kocam vicdansız, şerefsiz, beş para etmez, teneşirlerin paklayacağı adam mı?
Siz bizim neler yaşadığımızı, ne yollardan gectiğimizi, neler cektiğimizi sordunuz mu?
Siz bizim sevgiye ne kadar susadığımızı bildiniz mi?
Arkadaş dediklerim, dost sandıklarım bu muydu?
Mutluluğu paylaşmak bu kadar zor mu? Amandediler Gizleme, anlat gercekleri, anlarlarAmandediler Sınır cizme, sırtını donme, kızarlar
Korktum, Pekidedim her soylenene
Gelsinler, gorsunler, gorunce bizi doğrusunu anlarlar dedim ama nerede?
Hala saf mıyım, neyim
PİRANALAR GİBİSİNİZ
Dunyalar guzeli kocama bakarken suzuluyor yaşlar gozumden
Hadi ben hep vurulmuşum da ona kıyabilir miyim hic?
Ağız tadıyla mutlu olmak yok mu kaderimde?
Piranalar gibisiniz be
Vampirsiniz
Olmayın be!
Size de yazık! Oturdunuz klavyenin başına yazdınız, cizdiniz Hic mi insanlıktan nasiplenmediniz?
Hic mi haksızlık yapılmadı size?
Hic mi yargısız infazlardan dayak yemediniz?
Hic mi kendinize donup bakmanın şifasını bilmediniz? Şimdi ben bu satırları yazıyorum ya, haberleri olsa kızarlar bana Guclu gorun, gulumse, en guzel elbiselerini giyderler bana
Kusura bakmayın ben o kız değilim
Ben sahtelerden ve sahnelerden coktan indim
UZUNTUDEN OLEBİLİRİM
Evet bu sabah perişanım, evet bu sabah uzuntumden olebilirim Bana kanser ol da geber inşallahdiyebilen insanların adına uzuntumden olebilirim
Arkadaş dediklerimin oramı buramı cekiştirip suyumu sıkmasının uzuntusunden olebilirim
Hayatta kocamdan ve uc beş canımdan başka kimsem yok
Kararlar arifesindeyim Ben bu dunyada yaşarken her gun olecek miyim? Gitmeli miyim?
Sevgilimin, kocamın, aşkımın nefesinden başka nefes istemiyorum artık Onunkinden başka soz duymak istemiyorum artık
Koşeler, sahneler, alkışlar, şohret hicbiri umrumda değil
Ben sadece Ali'mle yalnız kalmak istiyorum artık
Beni rahat bırakın
Bizi bizle bırakın
Hesaplar obur dunyada kapanır, Allah'a emanet olun Onun her şeyi bilmesi tek tesellimizdir zaten